Geroosterde zoete aardappel met miso

Geroosterde zoete aardappel met miso

Yes Yes Yes, lekker warm weer … dat kan maar één ding betekenen!
Je tuintafel en stoelen afstoffen en de barbecue van onder het stof halen. Barbecue time it is! Een gezellige setting, je mini-bubbel, frisse drankjes, wat hapjes, lekkere vleesjes (of vis of veggies) op de BBQ en natuurlijk de nodige bijgerechten. Tomaten, salade, worteltjes, boontjes … de klassiekers mogen niet ontbreken. Wat ook zeker niet mag ontbreken is deze geroosterde zoete aardappel met miso. Origineel, super smaakvol en zo easy om te maken.

Zoete aardappelen

Bij een barbecue hoeft niet altijd de klassieke aardappelsalade, wat ook lekker is natuurlijk. Maar soms mag het eens iets anders, ietsje specialer zijn naar mijn mening. Daarom halen we nu eens zoete aardappelen in huis in plaats van de klassieke aardappelen.
We gaan deze eerste kort koken in water, anders zal het te lang duren tijdens het roosteren eer ze gaar zijn. Eens de barbecue brandt, gaan we de zoeter aardappel lekker roosteren.

Citrus & Miso

We gaan de geroosterde zoete aardappel niet mengen met mayonaise en kruiden zoals we kennen met de klassieke aardappelsalade. We gaan een frisse dressing maken met citrus en miso, daarbij komt ook nog een krokante crumble met pistachenoten.
“Euhm Elien, miso … wat is dat in godsnaam en waar kan ik dat vinden?”
Miso is een Japanse gefermenteerde sojabonenpasta, een heerlijke smaakmaker voor in soep, sauzen, marinades (voor vis & vlees), salades … Je kan deze pasta makkelijk vinden bij AH en Delhaize of bij een Aziatische winkel of online. Kan je hem nu niet vinden, vervang dan door wat sojasaus. De smaak zal iets anders zijn maar is even lekker.

Geroosterde zoete aardappel met miso
Lekker en eenvoudig recept voor Geroosterde zoete aardappel met miso, een ideale gezonde salade voor bij een zomerse barbecue. Afwerken met wat feta en een pistache crumble.

TIP :
> Je kan de zoete aardappelen ook bakken in een (grill)pan of in de oven (200 graden)

Geroosterde zoete aardappel met miso

Geroosterde zoete aardappel met miso

Een lekker barbecue bijgerecht voor geroosterde zoete aardappel een dressing op basis van citrus en miso en een krokante pistache crumble
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 zoete aardappelen (groot)
  • 2 handjes rucola
  • 2 a 3 el geitenkaas of feta (verbrokkeld)
  • Olijfolie
  • Zout

Pistache crumble

  • 60 gr pistachenoten (gepeld – ongezouten – grof gehakt)
  • 1 kl sesamzaadjes
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 1 tl honing
  • 1 snuifje zout

Miso dressing

  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el sinaasappelsap (vers)
  • 2 tl misopasta
  • 1 tl honing

Instructies
 

Pistache crumble

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Meng alle ingredienten voor de crumble, stort op een beklede bakplaat en bak mooi goudbruin voor zo'n 8min.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen

Dressing

  • Meng alle ingredienten voor de dressing.
    Bewaar koel.

Zoete aardappelen

  • Kook alvast de zoete aardappelen (in z'n geheel & ongeschild) voor zo'n 10min.
    Giet af en laat even afkoelen.
    TIP > Je kan dit makkelijk al een paar uur van te voren doen.
  • Snij de zoete aardappel in partjes en wrijf in met wat olijfolie en kruid met een snuifje zout.
    Bak de partjes aardappel mooi gaar op de BBQ of in een grillpan.
  • Meng 1el van de dressing met de rucola.
    Serveer de zoete aardappel met de rucola wat verbrokkelde feta/geitenkaas en serveer de dressing er apart bij.
    Smakelijk!
Trefwoord barbecue, bbq, bijgerecht, miso, vegetarisch, zoete aardappel
Geroosterde zoete aardappel met miso
Lekker en eenvoudig recept voor Geroosterde zoete aardappel met miso, een ideale gezonde salade voor bij een zomerse barbecue. Afwerken met wat feta en een pistache crumble.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.