Vorige week donderdag was een “me, myself and I” dagje, elke donderdag heb ik mijn vrije dag maar vorige week heb ik er extra hard van genoten. Sinds de aanslagen op de luchthaven is het extreem druk op mijn werk met veel overuren, frustraties en stress. Doodop was ik op woensdagavond toen ik mijn pc afsloot, het enige wat mij nog wat energie gaf, was de gedachte aan mijn vrije dag.
En wat heb ik genoten van die vrije dag … eerst lekker sporten, rustig naar de supermarkt, mezelf getrakteerd op enkele nieuwe bordjes en kommetjes van Casa, recepten uittypen voor de blog en dan nog vlug deze pittige Thaise rode “curry in a hurry” klaargemaakt. Niet dat ik zo gehaast was maar ik wilde gewoon optimaal van deze vrije dag genieten om zo de batterijen terug een beetje op te laden.
Dus op ongeveer 30min stond deze heerlijke spicy rode curry met scampi’s en krieltjes op tafel. De scampi’s had ik gepeld en diepgevroren gekocht en ook de krieltjes waren al geschild en voorgekookt dat verkort het kookproces … lekker makkelijk dus.
Vrees vooral niet voor de kokosmelk, eenmaal de curry klaar is proef je helemaal geen kokos meer.
Shoptip > rode curry pasta vind je bij Albert Heijn, Delhaize en Colruyt
Ingrediënten (4 personen)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1/2 rood pepertjes
- 2 a 3el rode curry pasta
- 250gr krieltjes*
- 400gr gepelde scampi’s (diepvries)
- 250ml kokosmelk
- 1el limoensap
- Arachideolie of Zonnebloemolie
- Extra > koriander om af te werken
*ik heb een pakje krieltjes gekocht die reeds geschild en voorgekookt waren.
Bereidingswijze
Pel de ui en look. Hak fijn.
Hak het rode pepertje fijn.
Verhit een stoofpot/kookpot met een goede scheut olie.
Fruit hierin de ui glazig aan. Roer regelmatig en laat de ui niet bruin worden.
Voeg de fijngehakte look en rode peper toe, laat 1min meebakken.
Schep 2 a 3el van de curry pasta in de kookpot, roer goed en laat nog een minuutje meebakken.
Doe de krieltje, kokosmelk en 400ml water nu ook in de kookpot. Roer even los en breng aan de kook.
Laat de curry ongeveer 10min sudderen tot de krieltjes bijna gaar zijn.
Voeg de scampi’s toe en laat ze 2 a 3min garen in de curry.
Breng de curry nog op smaak met limoensap en eventueel een beetje zout.
Verdeel de scampi’s en krieltjes over de kommetjes, giet hierover een beetje van de currysaus en werk af met een beetje koriander. Serveer met rijst.
Smakelijk !