Eén van mijn goede voornemens voor 2017, is niet gezonder eten want dat deed ik al, wel wat meer de kookboeken van Donna Hay opendoen.
Ik heb er ondertussen 3, waarvan er 2 mooi liggen te pronken op onze salontafel als een ware “eye catcher”.
Soms blaad ik er eens door en dan wil ik gewoon elk gerecht maken dat erin staat en wanneer puntje bij paaltje komt, dan vergeet ik ze weer helemaal. Nochtans zijn haar receptjes één voor één “fast, fresh & simple”, iets wat ik altijd probeer na te streven.
Dit jaar heb ik mij echter geëngageerd om minstens 1x per maand iets te maken uit haar kookboeken, januari niet meegerekend ;-).
Deze maand ben ik er alvast in geslaagd om er eentje maken en dan heb ik het over deze noedels, champignons en zalm met een spicy chilikorstje.
Ook hier creëer je met een minimum aan ingredienten, een minimum aan tijd een gerechtje met maximaal aan smaak.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 60ml ketjap manis
- 2 teentjes look (geperst)
- gember +/- 10gr (fijngesneden)
- 125ml water
- 1el gedroogde chilivlokken
- 1el grof zeezout
- 4 zalmfilets (ongeveer 180gr per filet)
- 200gr champignons (in schijfjes gesneden)
- 200gr noedels (ik gebruikte rijstnoedels)
- Zonnebloemolie
- Optioneel > koriander om af te werken
Bereidingswijze
Meng de ketjap, geperste look, fijngesneden gember en water. Zet de saus even opzij.
Meng de chilivlokken met het zeezout.
Druk beide kanten van de zalmfilets in het mengsel van chili en zout.
Snij de zalmfilets in plakken van ongeveer 1cm.
Verhit een ruime pan met een goede scheut olie.
Bak hierin de zalm (best in porties) 1min per kant. Haal uit de pan en zet even opzij (hou warm)
Doe in dezelfde pan, de champignons en bak ongeveer 2min. Giet hierbij de saus en laat 5min zachtjes koken.
Kook terwijl vlug de noedles.
Als de champignons zacht zijn en noodles gaar zijn, kan je serveren.
Verdeel de noodles over de borden, leg hierop de plakjes zalm en champignons.
Werk eventueel af met koriander.
Smakelijk!