Noedels met champignons en zalm met chilikorstje

Zalm met chili en noodles-1

Eén van mijn goede voornemens voor 2017, is niet gezonder eten want dat deed ik al, wel wat meer de kookboeken van Donna Hay opendoen.
Ik heb er ondertussen 3, waarvan er 2 mooi liggen te pronken op onze salontafel als een ware “eye catcher”.
Soms blaad ik er eens door en dan wil ik gewoon elk gerecht maken dat erin staat en wanneer puntje bij paaltje komt, dan vergeet ik ze weer helemaal. Nochtans zijn haar receptjes één voor één “fast, fresh & simple”, iets wat ik altijd probeer na te streven.

Zalm met chili en noodles-1

Dit jaar heb ik mij echter geëngageerd om minstens 1x per maand iets te maken uit haar kookboeken, januari niet meegerekend ;-).
Deze maand ben ik er alvast in geslaagd om er eentje maken en dan heb ik het over deze noedels, champignons en zalm met een spicy chilikorstje.
Ook hier creëer je met een minimum aan ingredienten, een minimum aan tijd een gerechtje met maximaal aan smaak.

Zalm met chili en noodles-1

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 60ml ketjap manis
  • 2 teentjes look (geperst)
  • gember +/- 10gr (fijngesneden)
  • 125ml water
  • 1el gedroogde chilivlokken
  • 1el grof zeezout
  • 4 zalmfilets (ongeveer 180gr per filet)
  • 200gr champignons (in schijfjes gesneden)
  • 200gr noedels (ik gebruikte rijstnoedels)
  • Zonnebloemolie
  • Optioneel > koriander om af te werken

Zalm met chili en noodles-1

Bereidingswijze

Meng de ketjap, geperste look, fijngesneden gember en water. Zet de saus even opzij.

Meng de chilivlokken met het zeezout.
Druk beide kanten van de zalmfilets in het mengsel van chili en zout.
Snij de zalmfilets in plakken van ongeveer 1cm.

Verhit een ruime pan met een goede scheut olie.
Bak hierin de zalm (best in porties) 1min per kant. Haal uit de pan en zet even opzij (hou warm)
Doe in dezelfde pan, de champignons en bak ongeveer 2min. Giet hierbij de saus en laat 5min zachtjes koken.
Kook terwijl vlug de noedles.

Als de champignons zacht zijn en noodles gaar zijn, kan je serveren.
Verdeel de noodles over de borden, leg hierop de plakjes zalm en champignons.
Werk eventueel af met koriander.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.