Nacho schotel & weekend dat is een perfecte combi als je het mij vraagt.
Een leuk origineel hapje om te delen met vrienden/familie of wil je niet delenĀ en gewoon languit in de zetel hangen en genieten van deze nacho schotel.Ik kies voor het laatste want dit is gewoon te lekker om te delen (whoops š).Eerlijk delen wordt gezegd maar als het op eten aankomt, nee dan staat delen niet in mān woordenboek…
Iedereen die wel eens naar de cinema gaat, kent zeker en vast de bakjes met nachoās en de dipping sausjes.
Mijn vriend gaat resoluut voor snoep, bij mij is het altijd twijfel …
ofwel een bak popcorn ofwel de nachoās met kaassaus.
Altijd zware keuzes als je naar de cinema gaat hoor en het liefst zou ik
gewoon voor beide kiezen maar dat lijkt zo gulzig, niet?
Deze nacho schotel is een iets luxueuzere versie dan die uit de cinema …
stukjes gehakt, bonen, stukjes tomaat, avocado en natuurlijk een overload aan kaas.Ā En zeg nu zelf … wil je dit delen met een ander?
Nee toch, gewoon alles voor je zelf houden en genieten!
Ingrediƫnten Nachoschotel
- 400gr gehakt
- 1/2 ui (fijngesneden)
- 1/2tl gerookt paprikapoeder
- 1/2tl komijn
- Snuifje cayennepeper
- 200gr nachochips
- 200gr chilibonen of rode (kidney) bonen uit blik
- 100gr geraspte kaas (gebruik een ietwat belegen kaas voor een betere smaak)
- 1 tomaat (in blokjes)
- 1 avocado
- Zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verhit een kookpot/stoofpot met een scheut olijfolie.
Bak hierin de ui mooi glazig aan (laat niet bruin worden).
Voeg dan het gehakt toe en bak rul.
Als het gehakt mooi bruin is gebakken, breng om smaak met het gerookt paprikapoeder,Ā komijn, cayennepeper en een snuifje zout.
Doe hierbij nog de bonen uit blik, meng even en laat nog 5min zachtjes bakken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een ruime ovenschaal. Bedek de bodem van de schaal met de nachochips.
Verdeel hierover al een deel van het gehakt en bestrooi met een deel geraspte kaas.
Bedek terug helemaal met de nachochips.
Verdeel hierover de rest van gehaktmengel en bestrooi met geraspte kaas.
Leg hierop nog enkele nachochips en strooi hierover de resterende kaas.
Zet de nachoschotel ongeveer 5min in de oven zodat de kaas mooi kan smelten.
Snij ondertussen de avocado en tomaat in blokjes.
Haal de schotel uit de oven en serveer direct met de blokjes tomaat en avocado.
AANVALLEN !!