Nacho schotel

Nacho schotel

Nacho schotel & weekend dat is een perfecte combi als je het mij vraagt.
Een leuk origineel hapje om te delen met vrienden/familie of wil je niet delen en gewoon languit in de zetel hangen en genieten van deze nacho schotel.Ik kies voor het laatste want dit is gewoon te lekker om te delen (whoops 😊).Eerlijk delen wordt gezegd maar als het op eten aankomt, nee dan staat delen niet in m’n woordenboek…

Nacho schotel

Iedereen die wel eens naar de cinema gaat, kent zeker en vast de bakjes met nacho’s en de dipping sausjes.
Mijn vriend gaat resoluut voor snoep, bij mij is het altijd twijfel …
ofwel een bak popcorn ofwel de nacho’s met kaassaus.
Altijd zware keuzes als je naar de cinema gaat hoor en het liefst zou ik
gewoon voor beide kiezen maar dat lijkt zo gulzig, niet?

Deze nacho schotel is een iets luxueuzere versie dan die uit de cinema …
stukjes gehakt, bonen, stukjes tomaat, avocado en natuurlijk een overload aan kaas. En zeg nu zelf … wil je dit delen met een ander?
Nee toch, gewoon alles voor je zelf houden en genieten!

Nacho schotel

Ingrediënten Nachoschotel

  • 400gr gehakt
  • 1/2 ui (fijngesneden)
  • 1/2tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2tl komijn
  • Snuifje cayennepeper
  • 200gr nachochips
  • 200gr chilibonen of rode (kidney) bonen uit blik
  • 100gr geraspte kaas (gebruik een ietwat belegen kaas voor een betere smaak)
  • 1 tomaat (in blokjes)
  • 1 avocado
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verhit een kookpot/stoofpot met een scheut olijfolie.
Bak hierin de ui mooi glazig aan (laat niet bruin worden).
Voeg dan het gehakt toe en bak rul.
Als het gehakt mooi bruin is gebakken, breng om smaak met het gerookt paprikapoeder, komijn, cayennepeper en een snuifje zout.
Doe hierbij nog de bonen uit blik, meng even en laat nog 5min zachtjes bakken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Neem een ruime ovenschaal. Bedek de bodem van de schaal met de nachochips.
Verdeel hierover al een deel van het gehakt en bestrooi met een deel geraspte kaas.
Bedek terug helemaal met de nachochips.
Verdeel hierover de rest van gehaktmengel en bestrooi met geraspte kaas.
Leg hierop nog enkele nachochips en strooi hierover de resterende kaas.
Zet de nachoschotel ongeveer 5min in de oven zodat de kaas mooi kan smelten.

Snij ondertussen de avocado en tomaat in blokjes.

Haal de schotel uit de oven en serveer direct met de blokjes tomaat en avocado.

AANVALLEN !!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.