Chocolademelksticks

Chocolademelksticks

Gisteren toonde ik jullie hoe je chocolade juist moet tempereren. Dikwijls als je chocolade smelt en tempereert, heb je nog gesmolten chocolade over. Daarom toon ik jullie vandaag een leuk idee wat je met de overschot kan maken nl. chocolademelksticks.

Chocolademelksticks
Het is heel leuk en makkelijk om te maken. Doe het volgende :
1. Neem een uitgewassen en afgedroogd yoghurtpotje (ik gebruikte Petit-Gervais potjes), of mini-siliconen bakvormpjes. Je hebt ook houten stokjes of kleine koffielepeltjes nodig (ik gebruikte koffielepeltjes)

2. Doe de gesmolten (getempereerde) chocolade in de potjes. Kies zelf met hoeveel chocolade je de potjes vult.

3. Strooi op de bovenkant van de chocolade een beetje parelsuiker of chocoladedruppels. Maar zorg dat je straks het stokje of lepel er nog kan insteken. Zet de potjes met chocolade even koel (+/- 5min) zodat de chocolade al wat kan uitharden.

4. Zodra de chocolade iets is afgekoeld (maar nog niet hard), steek dan de stokjes of lepels in de chocolade. Laat de chocolade nu volledig afkoelen op een koele plaats.

5. Na 45min is de chocolade volledig uitgehard. Trek zachtjes aan het stokje of lepel en normaal moet de chocolade er dan gemakkelijk uitkomen. En je chocoladesticks zijn klaar.

6. Nu kan je melk koken, in een mok gieten en hierin roeren met je zelfgemaakte sticks.

Dit kan ook leuk zijn om cadeau te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.