Chia pudding met frambozen, een heerlijk voedzaam ontbijtje om je dag meteen goed in te zetten. Het hoeft niet altijd een havermoutpapje te zijn. Of yoghurt met granola met fruit. Een hippe “bowl” met chia pudding is ook een aanradertje. Normaal worden de chia zaadjes, gewoon geweekt in wat melk met wat vanille. Dat krijg ik dus totaal niet binnen 😃. Deze versie is een soort van frambozen smoothie waar we de zaadjes aan toevoegen. Het resultaat is gewoonweg heerlijk en klaar in amper 5min. Ik maak dit de avond voordien al, dan heb je de volgende dag meteen je ontbijtje voor je neus.
TIP! Ik gebruikte hier enkel frambozen. Maar je zou dit ook met een mix van bessen kunnen maken. Of met mango. Mix & match het naar je eigen voorkeur.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere ontbijtjes? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Chia pudding met frambozen?
- Frambozen : vers of diepvries. Je kan ook een mix van bessen hiervoor gebruiken.
- Yoghurt : ik gebruik hier kokosyoghurt. Je zou ook griekse yoghurt kunnen gebruiken.
- Melk : naar eigen keuze.
- Honing of maple syrup
- Vanille extract
- Chia zaadjes
- Granola om te serveren
Hoe maak je deze Chia pudding met frambozen?
Begin met de frambozen in een blender te doen. Doe er vervolgens de yoghurt, melk, honing en vanille bij. Mix dit dan tot een glad papje.
Giet dit frambozen papje in een kom en doe er de Chia zaadjes bij. Meng die goed. Zet dan afgedekt in de koelkast voor minstens 2h. Dit mag ook langer. Ik maak dit de avond ervoor zodat het een nachtje kan staan.
De volgende dag schep je wat van de pudding in een glaasje. Werk dan af met nog wat extra yoghurt en verse frambozen. Optioneel kan je er ook nog wat granola over strooien.
Chia pudding met frambozen
Ingrediënten
- 150 gr frambozen (vers of diepvries) + extra om te serveren
- 100 gr yoghurt (*) + extra om af te werken
- 40 ml melk (naar keuze)
- 1 el honing (of maple syrup)
- 1/2 tl vanille extract
- 2 el chia zaadjes
- Granola om te serveren
Instructies
- Doe de frambozen, yoghurt, melk, honing en vanille extract in een blenderMix dit tot een glad papje.Doe dan in een ruime kom.Doe er het chia zaad bij en meng goed. Zet dit zo voor minstens 2h (mag ook langer – nachtje) in de koelkast. Zo zal de pudding gaan opstijven
- Vlak voor het serveren, werk af met nog wat extra yoghurt, verse frambozen en optioneel ook nog wat granolaSmakelijk