Normaal had hier het recept voor soezen gevuld met citroenroom en zomerfruit moeten staan. Dat is het dus niet geworden, nochtans de citroenroom en zomerfruit is wel aanwezig. Waar zijn dan de soezen gebleven?
Niet dat ik niet heb geprobeerd, ik heb zelfs 3x geprobeerd, 3x zijn ze in de groene bak belandt š
De eerste maal was het deeg echt mooi maar na het bakken zakten de soezen in als pudding. M’n tweede en derde poging kunnen we het best zo snel mogelijk vergeten, verder dan een lopend deeg ben ik niet gekomen.
In de koelkast stond wel een heerlijke citroenroom te wachten en zomers fruit dus “change of plans”. En de “change of plans” is geresulteerd in deze veel te lekkere speculaastaartjes met citroenroom en zomerfruit.
Achteraf ben ik bijna blij dat die “verdomde” soezen mislukt zijn want deze speculaastaartjes zijn echt “verdomd” lekker en verdomd simpel om te maken. Het enige wat je dient te doen is speculaas tot kruimels malen, mengen met gesmolten boter, kleine taartjes vormen en opstijven in de diepvries.
Je kan dit dessertje makkelijk een paar uur of zelfs een dag op voorhand maken. Enkel net voor het serveren, de citroenroom op de taartjes scheppen en afwerken met zomerfruit.
En als er binnenkort geen zomerfruit meer is, zou je ook blokjes gebakken appel kunnen gebruiken om af te werken.
Ingrediƫnten (+/- 5 taartjes)
- 250gr speculaas
- 150gr boter/margarine)
- 200ml room
- 4el lemon curd (*)
- 4el poedersuiker
- vanille essence
- mix van zomerfruit
Extra > ronde uitsteekvorm/taartvompje van +/- 10cm
* lemon curd kan je makkelijk zelf maken (zie recept) ofwel kan je deze ook in de supermarkt terugvinden (bijvoorbeeld van het merk Bonne Maman)
Bereidingswijze
Begin met het smelten van de boter.
Maal ondertussen de speculaas tot kruim in een blender.
Meng de gesmolten boter met het kruim van de speculaas.
Beleg een ovenschaal/bakschaal met een stuk bakpapier.
Neem je uitsteekvorm/taartjevorm en doe hierin +/- 2el van het speculaas mengsel, duw goed aan en verwijder voorzichtig de vorm.
Doe hetzelfde met het resterende speculaas mengsel.
Zet in de diepvries om op te stijven.
Voor de citroenroom, klop de room met de poedersuiker mooi stijf op.
Spatel met de hand de lemon curd eronder.
Wil je mooie toefjes op de taartjes spuiten, doe de citroenroom dan in een spuitzak met spuitmondje.
Ongeveer 10min voor het serveren, haal de taartbodems uit de diepvries en leg op een bord.
Spuit of lepel hierop de citroenroom en werk af met zomerfruit
Smakelijk!