Frangipane taart met rabarber

Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met rabarber, heerlijk simpel gebak waar je niet veel werk mee hebt. Een lekkere krokante bladerdeeg korst, confituur, een smeuïge amandel vulling en verse rabarber.
Naar recept gaan

Frangipane taart met rabarber, dit makkelijke taartje hoort bij een genietmomentje samen met tas koffie of thee. In de ochtend maak je dit super snelle en heel eenvoudige taartje. In de namiddag blok je je agenda volledig af. Je legt een groot stuk van deze taart op een bord. Maak een koffietje of thee. Zet je in de zetel of in het zonnetje en GE-NIET! Is dat nu eens geen perfect plan 😃. Ik vind alvast van wel. Dus spurt alvast even je moestuin in (als je deze hebt) om een paar rabarber takken te oogsten. Of spring bij de buren of vrienden binnen om een paar takken te scoren.

TIP! Ik maakte deze frangipanetaart nu met rabarber. Maar je zou hier ook perfect ander fruit kunnen gebruiken zoals kriekjes, kersen, perzik, nectarine, pruimen, appel, peer, …

Nog meer inspiratie nodig voor lekkers met rabarber? Check dan zeker ook deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met rabarber, heerlijk simpel gebak waar je niet veel werk mee hebt. Een lekkere krokante bladerdeeg korst, confituur, een smeuïge amandel vulling en verse rabarber.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Frangipane taart met rabarber?

  • Bladerdeeg
  • Rabarber
  • Boter
  • Suiker
  • Amandel extract
  • Zeste van sinaasappel
  • Eieren
  • Amandelmeel of poeder
  • Bloem
  • Confituur : je kan hier kiezen naar eigen smaak zoals abrikozen, rabarber, …

Hoe maak je deze Frangipane taart met rabarber?

Begin met een taartvorm te bekleden met bladerdeeg. Duw goed aan in de hoekjes en kantjes. Verwijder het overtollige deeg. Prik enkele gaatjes in de bodem met behulp van een vork. Zet dit even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Vervolgens kan je de frangipane maken. Mix zachte boter los met suiker, amandelextract en zeste van sinaasappel tot een romige luchtige massa. Voeg er één voor één de eieren aan toe en mix op hoge snelheid. Verlaag de snelheid dan naar de laagste stand en voeg dan amandelmeel en bloem toe. Mix nog even kort tot een mooi glad deeg. Perfect glad gaat dit niet zijn omwille van het amandelmeel.

Smeer over de bladerdeegbodem de confituur gevolgd door de frangipane. Smeer mooi egaal uit. Verdeel hierover de blokjes rabarber. Duw deze ietwat in het deeg.

Bak de taart dan mooi gaar en goudbruin in de oven. Reken op zo’n 45 a 50min baktijd. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.

Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met rabarber, heerlijk simpel gebak waar je niet veel werk mee hebt. Een lekkere krokante bladerdeeg korst, confituur, een smeuïge amandel vulling en verse rabarber.
Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met rabarber, heerlijk simpel gebak waar je niet veel werk mee hebt. Een lekkere krokante bladerdeeg korst, confituur, een smeuïge amandel vulling en verse rabarber.
Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met rabarber, heerlijk simpel gebak waar je niet veel werk mee hebt. Een lekkere krokante bladerdeeg korst, confituur, een smeuïge amandel vulling en verse rabarber.

Frangipane taart met rabarber

Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met rabarber, heerlijk simpel gebak waar je niet veel werk mee hebt. Een lekkere krokante bladerdeeg korst, confituur, een smeuïge amandel vulling en verse rabarber.
Totale tijd 1 uur
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 taartvorm (+/- 24 a 25cm)

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 a 3 takken rabarber
  • 150 gr boter (zacht)
  • 150 gr suiker
  • Amandel extract
  • 2 tl zeste van sinaasappel (fijn geraspt)
  • 2 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 2 el bloem
  • 4 a 5 el confituur (*)

Instructies
 

  • Begin met het bekleden van de taartvorm met het bladerdeeg. Duw goed aan langs de kantjes en hoekjes. Verwijder het overtollige deeg.
    Prik enkele gaatjes in de bodem met behulp van een vork.
    Zet dit even in de koelkast, terwijl je de vulling maakt
  • Vervolgens ga je de rabarber in stukjes snijden. Zet even opzij
  • Dan kunnen we de frangipane gaan maken.
    Doe de zachte boter, suiker, enkele druppeltjes amandelextract en zeste van sinaasappel in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer).
    Mix deze romig en luchtig voor zo'n 5min.
    Doe er één voor één de eieren bij en mix steeds goed. Schraap ook zeker even de zijkanten los. Als ze allemaal zijn toegevoegd mix op hoge snelheid voor zo'n 3min. 
    Verlaag de mixer naar de laagste stand en voeg amandelmeel en bloem toe. Mix nog even tot een gladde massa. Perfect glad ga je dit niet krijgen omwille van het amandelmeel.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smeer de confituur over de bodem en verdeel hierover de frangipane.
    Verdeel hierover ook de stukjes rabarber, duw deze ietwat in het deeg.
    Bak de taart mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 45 a 50min.
  • Eenmaal gebakken, laat de taart volledig afkoelen. Smakelijk

Notities

(*) Je kan hier abrikozen confituur gebruiken maar even goed ook rabarberconfituur of andere naar eigen smaak 
Trefwoord amandelen, amandelmeel, bakken, dessert, frangipane, gebak, rabarber, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.