Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met rabarber, heerlijk simpel gebak waar je niet veel werk mee hebt. Een lekkere krokante bladerdeeg korst, confituur, een smeuïge amandel vulling en verse rabarber.

Frangipane taart met rabarber

Lekker makkelijk recept voor Frangipane taart met rabarber, heerlijk simpel gebak waar je niet veel werk mee hebt. Een lekkere krokante bladerdeeg korst, confituur, een smeuïge amandel vulling en verse rabarber.
Totale tijd 1 uur
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 taartvorm (+/- 24 a 25cm)

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 a 3 takken rabarber
  • 150 gr boter (zacht)
  • 150 gr suiker
  • Amandel extract
  • 2 tl zeste van sinaasappel (fijn geraspt)
  • 2 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 2 el bloem
  • 4 a 5 el confituur (*)

Instructies
 

  • Begin met het bekleden van de taartvorm met het bladerdeeg. Duw goed aan langs de kantjes en hoekjes. Verwijder het overtollige deeg.
    Prik enkele gaatjes in de bodem met behulp van een vork.
    Zet dit even in de koelkast, terwijl je de vulling maakt
  • Vervolgens ga je de rabarber in stukjes snijden. Zet even opzij
  • Dan kunnen we de frangipane gaan maken.
    Doe de zachte boter, suiker, enkele druppeltjes amandelextract en zeste van sinaasappel in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer).
    Mix deze romig en luchtig voor zo'n 5min.
    Doe er één voor één de eieren bij en mix steeds goed. Schraap ook zeker even de zijkanten los. Als ze allemaal zijn toegevoegd mix op hoge snelheid voor zo'n 3min. 
    Verlaag de mixer naar de laagste stand en voeg amandelmeel en bloem toe. Mix nog even tot een gladde massa. Perfect glad ga je dit niet krijgen omwille van het amandelmeel.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smeer de confituur over de bodem en verdeel hierover de frangipane.
    Verdeel hierover ook de stukjes rabarber, duw deze ietwat in het deeg.
    Bak de taart mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 45 a 50min.
  • Eenmaal gebakken, laat de taart volledig afkoelen. Smakelijk

Notities

(*) Je kan hier abrikozen confituur gebruiken maar even goed ook rabarberconfituur of andere naar eigen smaak 
Trefwoord amandelen, amandelmeel, bakken, dessert, frangipane, gebak, rabarber, snel klaar