Zachte vanille wafels

Lekker makkelijk recept voor Zachte vanille wafels, heerlijk om van te genieten op woensdagnamiddag of tijdens het weekend met een koffie. Simpel en snel te bereiden. Heerlijk met kriekjes of kersen.
Naar recept gaan

Zachte vanille wafels, het is feest want er staan wafels op het menu! Wafels met warme kriekjes, dus het is extra feest šŸ˜ƒ. Van deze zachte wafels ga je gewoonweg geen genoeg krijgen, ze zijn zo luchtig dat je ervan blijft eten. Ze zijn super makkelijk om te maken ze vragen niet veel tijd. Ideaal dus om ze op een woensdagnamiddag of in het weekend te bakken. Het geheim van deze luchtige wafeltjes, we scheiden de eitjes en kloppen de eiwitten apart stijf op. Zoals gezegd, serveerde ik ze met warme kriekjes. Maar ze zijn ook super lekker met verse aardbeitjes wat slagroom.

Nog meer wafel inspiratie nodig? Check dan zeker deze receptjes

TIP! Ik krijg heel vaak de vraag welk wafelijzer ik gebruik. Wel sinds vorige zomer heb ik de “Waffle Genius” van Domo. Gekregen als verjaardagscadeautje en die is ondertussen een vaste waarde geworden in mijn keuken. Echt een aanrader!

Lekker makkelijk recept voor Zachte vanille wafels, heerlijk om van te genieten op woensdagnamiddag of tijdens het weekend met een koffie. Simpel en snel te bereiden. Heerlijk met kriekjes of kersen.

Welke ingrediƫnten heb je nodig voor deze Zachte vanille wafels?

  • Zelfrijzende bloem + snuifje bakpoeder
  • Vanille puddingpoeder : ik gebruik altijd die van Imperial
  • Eieren
  • Boter
  • Suiker
  • Vanillesuiker
  • Room
  • Kriekjes : ik serveerde de wafels met warme kriekjes. Je kan ze ook serveren met vers fruit en room

Hoe maak je deze Zachte vanille wafels ?

Wil je de wafels ook maken met de kriekjes. Lees dan hier hoe ik deze altijd maak.

Begin alvast met de zelfrijzende bloem te mengen met een snuifje bakpoeder en vanille puddingpoeder. Zet even opzij. Scheid ook alvast de eitjes. Doe de eiwitten in een mengkom waarin je ze zo dadelijk kan stijf kloppen.

Doe de zachte boter in een mengkom, mix deze alvast even los en romig (met keukenmachine of handmixer). Doe er dan de suiker en vanillesuiker bij. Mix dit op hoge snelheid voor zo’n 2 a 3min. Schraap af en toe de zijkanten even los. Vervolgens voeg je de eigelen toe en mix nog eens voor zo’n 2min. Verlaag je mixer naar de laagste stand. Dan doe je afwisselend wat van het bloem-puddingpoeder en room bij het deeg. Eenmaal alles toegevoegd en een mooi deeg vormt, zet je mixer uit. Je deeg zal ietwat aan de vaste kant zijn.

Klop dan nog de eiwitten stijf op. Meng dit met een spatel doorheen het deeg. Dit zal misschien ietwat moeilijker gaan maar meng maar even goed door.

Verhit dan je wafelijzer en schep zo’n 2el (per wafel) van het deeg in het ijzer. Bak ze mooi goudbruin en gaar. Serveer ze dan warm. De wafels zijn ook lekker lauw of koud.

Lekker makkelijk recept voor Zachte vanille wafels, heerlijk om van te genieten op woensdagnamiddag of tijdens het weekend met een koffie. Simpel en snel te bereiden. Heerlijk met kriekjes of kersen.
Lekker makkelijk recept voor Zachte vanille wafels, heerlijk om van te genieten op woensdagnamiddag of tijdens het weekend met een koffie. Simpel en snel te bereiden. Heerlijk met kriekjes of kersen.

Zachte vanille wafels

Lekker makkelijk recept voor Zachte vanille wafels, heerlijk om van te genieten op woensdagnamiddag of tijdens het weekend met een koffie. Simpel en snel te bereiden. Heerlijk met kriekjes of kersen.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert, gebak, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Wafels

  • 75 gr zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
  • 50 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 2 eieren
  • 150 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
  • 120 ml room

Instructies
 

  • Als je er warme kriekjes wilt bij serveren, dan maak je deze alvast eerst.
    Check notities voor de link van hoe ik ze maak
  • Meng alvast de zelfrijzende bloem en vanille puddingpoeder.
    Zet even opzij.
    Scheid ook alvast de eieren. Doe het eiwit alvast in een kom waarin je ze stijf kan kloppen.
  • Doe de zachte boter in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer) en mix deze alvast even los en luchtig.
    Doe er dan de suiker en vanillesuiker bij. Mix op hoge snelheid voor zo'n 2 a 3min. Doe er de 2 eigelen bij en mix nog zeker 2min op hoge snelheid.
    Verlaag dan je mixer naar de laagste stand. Doe er afwisselend wat van het bloem-pudding poeder en wat room bij. Eenmaal gemengd, zet je mixer uit.
    Het deeg is vrij vast dat is normaal.
  • Klop de eiwitten stijf in een aparte kom. Voeg toe aan het deeg en meng dit met een spatel doorheen het deeg. Dit zal in het begin vrij moeilijk gaan maar meng maar even goed door.
  • Verhit je wafelijzer en schep zo'n 2el (per wafel) van het deeg in het ijzer. Bak ze mooi goudbruin en gaar.
    Je kan ze nu zowel warm, lauw als koud serveren.
    Smakelijk

Notities

Klik hier om te lezen hoe ik mijn kriekjes altijd maakĀ 
Trefwoord bakken, dessert, gebak, kriekjes, tussendoortje, wafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.