Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Zachte vanille wafels, heerlijk om van te genieten op woensdagnamiddag of tijdens het weekend met een koffie. Simpel en snel te bereiden. Heerlijk met kriekjes of kersen.

Zachte vanille wafels

Lekker makkelijk recept voor Zachte vanille wafels, heerlijk om van te genieten op woensdagnamiddag of tijdens het weekend met een koffie. Simpel en snel te bereiden. Heerlijk met kriekjes of kersen.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert, gebak, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

Wafels

  • 75 gr zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
  • 50 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 2 eieren
  • 150 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
  • 120 ml room

Instructies
 

  • Als je er warme kriekjes wilt bij serveren, dan maak je deze alvast eerst.
    Check notities voor de link van hoe ik ze maak
  • Meng alvast de zelfrijzende bloem en vanille puddingpoeder.
    Zet even opzij.
    Scheid ook alvast de eieren. Doe het eiwit alvast in een kom waarin je ze stijf kan kloppen.
  • Doe de zachte boter in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer) en mix deze alvast even los en luchtig.
    Doe er dan de suiker en vanillesuiker bij. Mix op hoge snelheid voor zo'n 2 a 3min. Doe er de 2 eigelen bij en mix nog zeker 2min op hoge snelheid.
    Verlaag dan je mixer naar de laagste stand. Doe er afwisselend wat van het bloem-pudding poeder en wat room bij. Eenmaal gemengd, zet je mixer uit.
    Het deeg is vrij vast dat is normaal.
  • Klop de eiwitten stijf in een aparte kom. Voeg toe aan het deeg en meng dit met een spatel doorheen het deeg. Dit zal in het begin vrij moeilijk gaan maar meng maar even goed door.
  • Verhit je wafelijzer en schep zo'n 2el (per wafel) van het deeg in het ijzer. Bak ze mooi goudbruin en gaar.
    Je kan ze nu zowel warm, lauw als koud serveren.
    Smakelijk

Notities

Klik hier om te lezen hoe ik mijn kriekjes altijd maak 
Trefwoord bakken, dessert, gebak, kriekjes, tussendoortje, wafels