Op zoek naar een super snel, makkelijk en vooral overheerlijk dessertje? Dan is deze Cheesecake in een glaasje met kriekjes en speculaas wat je zoekt. Geloof mij, zowel groot als klein zullen hiervan smullen. Deze dessertglaasjes zijn trouwens makkelijk op voorhand te maken en ook handig om te serveren voor een grotere groep. De glaasjes bestaan, zoals je kan zien, uit 3 laagjes. De onderste laag zijn verkruimelde speculaas koekjes. Daarop komt een luchtige roomkaas mousse en als afwerking kriekjes/kersen. Ja die kriekjes/kersen die je ook zou eten bij gehaktballetjes.
TIP! Je zou deze dessertglaasjes ook kunnen afwerken met verse aardbeien en/of frambozen.
Hoe maken we deze Cheesecake in een glaasje met kersen en speculaas?
Begin met het maken van kriekjes/kersen. Doe de inhoud van een bokaal kersen of krieken op sap of siroop in een kookpotje. Schep wat van het sap apart in een kommetje. Voeg suiker toe aan het kookpotje en breng zachtjes aan de kook. Voeg vanille puddingpoeder toe aan het sap in het kommetje en roer los tot een glad papje. Giet dit al roerend bij in het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
TIP! Je kan dit makkelijk de dag voordien al maken.
Voor het maken van de roomkaas mousse, doe je roomkaas in een mengkom. Voeg hier poedersuiker, zeste van citroen en vanille extract aan toe. Mix dit alvast even glad. Giet er de room bij en klop dit op tot een romige mousse.
Voor de samenstelling van de glaasjes, verdeel verkruimelde speculaas koekjes over glaasjes gevold door de roomkaas mousse. Werk af met de afgekoelde kersen/kriekjes. Zet dit minstens 20min in de koelkast.
TIP! Je kan deze glaasjes makkelijk zo’n 2h op voorhand al samenstellen.
Cheesecake in een glaasje met kersen en speculaas
Equipment
- 4 dessertglaasjes
Ingrediënten
- 350 gr kersen of krieken op sap
- 10 gr vanillesuiker
- 1 el suiker
- 1 el maizena of vanille puddingpoeder
- 10 speculaas koekjes
- 200 gr roomkaas
- 30 gr poedersuiker
- 1/2 tl zeste van citroen
- 1/2 tl vanille extract
- 250 ml room
Instructies
- Omdat de kriekjes/Kersen volledig afgekoeld dient te zijn, begin je best hiermee. Of je kan deze ook al makkelijk de dag voordien maken. Doe de krieken/kersen en het sap in een kookpotje. Schep zo'n 5el van het sap in een kommetje apart. Voeg ook de vanille suiker en suiker toe aan het kookpotje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen. Roer het puddingpoeder of maizena los in kommetje met het sap. Voeg vervolgens al roerend toe aan het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen.
- Maal de speculaas koekjes fijn.
- Voor de roomkaas vulling, doen we de roomkaas in een mengkom samen met poedersuiker, zeste van citroen en vanille extract. Mix dit tot een gladde massa. Giet er vervolgens de room bij en klop dit op tot een luchtige mousse.
- Nu kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. Verdeel de verkruimelde speculaas koekjes over de glazen gevolgd door de mousse en als laatste de kriekjes/kersen.Zet dit minstens 20min in de koelkast.TIP! Je kan dit dessertje makkelijk al zo'n 2h op voorhand samenstellen en koel bewaren in de koelkast.