Cheesecake in een glaasje met kriekjes en speculaas

Deze recept voor Cheesecake in een glaasje met kersen en speculaas is eigenlijk gebaseerd op de bekende Monchou taart. Een taart die we gaan serveren in een glaasje en ik gebruik Philadelphia ipv Monchou. Een super makkelijk en snel te maken dessertje dat je op voorhand al kan maken
Naar recept gaan

Op zoek naar een super snel, makkelijk en vooral overheerlijk dessertje? Dan is deze Cheesecake in een glaasje met kriekjes en speculaas wat je zoekt. Geloof mij, zowel groot als klein zullen hiervan smullen. Dit toetje is gebaseerd op de bekende Nederlandse Monchou taart, enkel gaan we dit serveren in een glaasje. Ik noem het ook geen Monchou dessertje aangezien ik Philadelphia roomkaas heb gebruikt šŸ˜ƒ. Deze dessertglaasjes zijn trouwens makkelijk op voorhand te maken en ook handig om te serveren voor een grotere groep.

De glaasjes bestaan, zoals je kan zien, uit 3 laagjes. De onderste laag zijn verkruimelde speculaas koekjes. Daarop komt een luchtige roomkaas mousse en als afwerking kriekjes/kersen. Ja die kriekjes/kersen die je ook zou eten bij gehaktballetjes.

TIP! Je zou deze dessertglaasjes ook kunnen afwerken met verse aardbeien en/of frambozen.

Deze recept voor Cheesecake in een glaasje met kersen en speculaas is eigenlijk gebaseerd op de bekende Monchou taart. Een taart die we gaan serveren in een glaasje en ik gebruik Philadelphia ipv Monchou. Een super makkelijk en snel te maken dessertje dat je op voorhand al kan maken
Hoe maken we deze Cheesecake in een glaasje met kersen en speculaas?

Begin met het maken van kriekjes/kersen. Doe de inhoud van een bokaal kersen of krieken op sap of siroop in een kookpotje. Schep wat van het sap apart in een kommetje. Voeg suiker toe aan het kookpotje en breng zachtjes aan de kook. Voeg vanille puddingpoeder toe aan het sap in het kommetje en roer los tot een glad papje. Giet dit al roerend bij in het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
TIP! Je kan dit makkelijk de dag voordien al maken.

Voor het maken van de roomkaas mousse, doe je roomkaas in een mengkom. Voeg hier poedersuiker, zeste van citroen en vanille extract aan toe. Mix dit alvast even glad. Giet er de room bij en klop dit op tot een romige mousse.

Voor de samenstelling van de glaasjes, verdeel verkruimelde speculaas koekjes over glaasjes gevold door de roomkaas mousse. Werk af met de afgekoelde kersen/kriekjes. Zet dit minstens 20min in de koelkast.
TIP! Je kan deze glaasjes makkelijk zo’n 2h op voorhand al samenstellen.

Deze recept voor Cheesecake in een glaasje met kersen en speculaas is eigenlijk gebaseerd op de bekende Monchou taart. Een taart die we gaan serveren in een glaasje en ik gebruik Philadelphia ipv Monchou. Een super makkelijk en snel te maken dessertje dat je op voorhand al kan maken
Deze recept voor Cheesecake in een glaasje met kersen en speculaas is eigenlijk gebaseerd op de bekende Monchou taart. Een taart die we gaan serveren in een glaasje en ik gebruik Philadelphia ipv Monchou. Een super makkelijk en snel te maken dessertje dat je op voorhand al kan maken

Cheesecake in een glaasje met kersen en speculaas

Deze recept voor Cheesecake in een glaasje met kersen en speculaas is eigenlijk gebaseerd op de bekende Monchou taart. Een taart die we gaan serveren in een glaasje en ik gebruik Philadelphia ipv Monchou. Een super makkelijk en snel te maken dessertje dat je op voorhand al kan maken
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 dessertglaasjes

Ingrediƫnten
  

  • 350 gr kersen of krieken op sap
  • 10 gr vanillesuiker
  • 1 el suiker
  • 1 el maizena of vanille puddingpoeder
  • 10 speculaas koekjes
  • 200 gr roomkaas (Type Philadelpha of Monchou)
  • 30 gr poedersuiker
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 1/2 tl vanille extract
  • 250 ml room

Instructies
 

  • Omdat de kriekjes/Kersen volledig afgekoeld dient te zijn, begin je best hiermee. Of je kan deze ook al makkelijk de dag voordien maken.
    Doe deĀ krieken/kersenĀ en het sap in een kookpotje. Schep zo'n 5el van het sap in een kommetje apart. Voeg ook deĀ vanille suikerĀ enĀ suikerĀ toe aan het kookpotje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen. Roer hetĀ puddingpoeder of maizenaĀ los in kommetje met het sap. Voeg vervolgens al roerend toe aan het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen.
  • Maal de speculaas koekjes fijn.
  • Voor de roomkaas vulling, doen we de roomkaas in een mengkom samen met poedersuiker, zeste van citroen en vanille extract. Mix dit tot een gladde massa.
    Giet er vervolgens de room bij en klop dit op tot een luchtige mousse.
  • Nu kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. Verdeel de verkruimelde speculaas koekjes over de glazen gevolgd door de mousse en als laatste de kriekjes/kersen.
    Zet dit minstens 20min in de koelkast.
    TIP! Je kan dit dessertje makkelijk al zo'n 2h op voorhand samenstellen en koel bewaren in de koelkast.
Trefwoord cheesecake, dessert, dessert in een glaasje, kersen, kriekjes, roomkaas, speculaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.