Bladerdeeg taartjes met chocolademousse

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg taartjes met chocolademousse, een snel dessertje om op ieder moment van te genieten. Krokante bladerdeeg taartjes gevuld met een snelle chocolademousse zonder ei en zonder suiker. Super leuk om tijdens de Paasbrunch of met Pasen op tafel te zetten.
Naar recept gaan

Bladerdeeg taartjes met chocolademousse, te schattig om op te eten. Super makkelijke en snelle taartjes die je kan serveren bij de brunch, Afternoon tea of gewoon als je zin hebt in een snel dessertje met chocolade. Heerlijk krokant bladerdeeg dat we gaan vullen met een snelle chocolademousse zonder eitjes. In totaal heb je slechts 5 ingrediënten nodig en ze zijn klaar in een mum van tijd. Omdat het Pasen is, decoreerde ik ze met Paaseitjes maar kan even goed ook met besjes.

Je kan deze taartjes trouwens al makkelijk op voorhand maken. Zowel de bladerdeeg taartjes als de mousse kan je enkele uren op voorhand al maken. Ze vullen kan je best vlak voor het serveren doen. Zo blijft het bladerdeeg lekker krokant.

Nog meer inspiratie nodig voor Pasen? Check dan zeker deze heerlijke receptjes

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg taartjes met chocolademousse, een snel dessertje om op ieder moment van te genieten. Krokante bladerdeeg taartjes gevuld met een snelle chocolademousse zonder ei en zonder suiker. Super leuk om tijdens de Paasbrunch of met Pasen op tafel te zetten.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bladerdeeg taartjes met chocolademousse?

  • Bladerdeeg
  • Melkchocolade
  • Pure chocolade
  • Mascarpone
  • Room
  • Paaseitjes en/of besjes als decoratie

Hoe maak je deze Bladerdeeg taartjes met chocolademousse?

Begin met het bladerdeeg open te rollen en rondjes of bloemetjes uit te steken. Leg deze in de muffin/cupcake bakvorm en duw ietwat aan zodat er een kuipje of bakje ontstaat. Prik enkele gaatjes in de bodem en bak ze dan mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gebakken, laat ze volledig afkoelen.
TIP! Mijn bloem uitsteker had een diameter van zo’n 10 a 11cm. Ter info, ik heb deze uitstekers

Vervolgens gaan we de snelle chocolademousse maken. Smelt de chocolade au bain-marie. Ondertussen mix je alvast de mascarpone los. Doe er de gesmolten chocolade bij en mix opnieuw goed los. Vervolgens giet je er de room bij en klop op tot een mooie mousse.

Je kan de taartjes meteen gaan vullen met de chocomousse en meteen serveren. Of bewaar de mousse in de koelkast. De chocolademousse zal wel iets steviger worden in de koelkast, maar blijft even lekker. Vul de taartjes pas vlak voor het serveren zo blijft het bladerdeeg lekker krokant.

Decoreer de taartjes met paaseitjes of bessen.

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg taartjes met chocolademousse, een snel dessertje om op ieder moment van te genieten. Krokante bladerdeeg taartjes gevuld met een snelle chocolademousse zonder ei en zonder suiker. Super leuk om tijdens de Paasbrunch of met Pasen op tafel te zetten.
Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg taartjes met chocolademousse, een snel dessertje om op ieder moment van te genieten. Krokante bladerdeeg taartjes gevuld met een snelle chocolademousse zonder ei en zonder suiker. Super leuk om tijdens de Paasbrunch of met Pasen op tafel te zetten.
Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg taartjes met chocolademousse, een snel dessertje om op ieder moment van te genieten. Krokante bladerdeeg taartjes gevuld met een snelle chocolademousse zonder ei en zonder suiker. Super leuk om tijdens de Paasbrunch of met Pasen op tafel te zetten.

Bladerdeeg taartjes met chocolademousse

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg taartjes met chocolademousse, een snel dessertje om op ieder moment van te genieten. Krokante bladerdeeg taartjes gevuld met een snelle chocolademousse zonder ei en zonder suiker. Super leuk om tijdens de Paasbrunch of met Pasen op tafel te zetten.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 8

Equipment

  • Muffin/Cupcake bakvorm
  • Uitsteekvorm (bloem of rondje van zo'n 10 a 11cm)

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 50 gr melkchocolade
  • 50 gr pure chocolade
  • 150 gr mascarpone
  • 130 ml room
  • Paaseitjes (om te decoreren)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Gebruik je een metalen muffin/cupcake bakvorm, vet deze dan ietwat in. Gebruik je een siliconen vorm dan hoeft dit niet
  • Rol het bladerdeeg open.
    Steek rondjes of bloemetjes uit met je uitsteekvorm. Ik kon zo'n 8 vormpjes uitsteken.
    Leg deze in de muffin/cupcake vormpjes. Duw ietwat aan zodat er een kuipje ontstaat. Prik enkele gaatjes in de bodem van het deeg
    Bak ze voor zo'n 10 a 12min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
    Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld, kunnen we de snelle chocolademousse gaan maken.
    Begin met de melkchocolade en pure chocolade au bain-marie te smelten.
    Doe ondertussen de mascarpone in een mengkom. Mix dit alvast even los. Doe er de gesmolten chocolade bij en mix opnieuw goed los.Als laatste giet je er de room bij, klop dit op tot een mooie stevige mousse. 
    Je kan de taartjes meteen gaan vullen en serveren.
    Of bewaar de mousse in de koelkast, zo zal ie nog wat steviger worden.
    Vul de bladerdeeg taartjes pas vlak voor het serveren, zo blijft de korst lekker krokant.
  • Decoreer de taartjes met paaseitjes of besjes.
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, chocolade, chocolademousse, mascarpone, paasbrunch, paasdessert, paaseieren, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.