Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg taartjes met chocolademousse, een snel dessertje om op ieder moment van te genieten. Krokante bladerdeeg taartjes gevuld met een snelle chocolademousse zonder ei en zonder suiker. Super leuk om tijdens de Paasbrunch of met Pasen op tafel te zetten.

Bladerdeeg taartjes met chocolademousse

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg taartjes met chocolademousse, een snel dessertje om op ieder moment van te genieten. Krokante bladerdeeg taartjes gevuld met een snelle chocolademousse zonder ei en zonder suiker. Super leuk om tijdens de Paasbrunch of met Pasen op tafel te zetten.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 8

Equipment

  • Muffin/Cupcake bakvorm
  • Uitsteekvorm (bloem of rondje van zo'n 10 a 11cm)

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 50 gr melkchocolade
  • 50 gr pure chocolade
  • 150 gr mascarpone
  • 130 ml room
  • Paaseitjes (om te decoreren)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Gebruik je een metalen muffin/cupcake bakvorm, vet deze dan ietwat in. Gebruik je een siliconen vorm dan hoeft dit niet
  • Rol het bladerdeeg open.
    Steek rondjes of bloemetjes uit met je uitsteekvorm. Ik kon zo'n 8 vormpjes uitsteken.
    Leg deze in de muffin/cupcake vormpjes. Duw ietwat aan zodat er een kuipje ontstaat. Prik enkele gaatjes in de bodem van het deeg
    Bak ze voor zo'n 10 a 12min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
    Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld, kunnen we de snelle chocolademousse gaan maken.
    Begin met de melkchocolade en pure chocolade au bain-marie te smelten.
    Doe ondertussen de mascarpone in een mengkom. Mix dit alvast even los. Doe er de gesmolten chocolade bij en mix opnieuw goed los.Als laatste giet je er de room bij, klop dit op tot een mooie stevige mousse. 
    Je kan de taartjes meteen gaan vullen en serveren.
    Of bewaar de mousse in de koelkast, zo zal ie nog wat steviger worden.
    Vul de bladerdeeg taartjes pas vlak voor het serveren, zo blijft de korst lekker krokant.
  • Decoreer de taartjes met paaseitjes of besjes.
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, chocolade, chocolademousse, mascarpone, paasbrunch, paasdessert, paaseieren, snel klaar