3x brood rolletjes

Lekker en makkelijk recept voor 3x brood rolletjes, leuk om te serveren met Pasen tijdens het ontbijt of Paasbrunch. We gaan sneetjes brood oprollen met 3 verschillende simpele vullingen. Mortadella met roomkaas en pistache, kip met pesto en ham met mozzarella
Naar recept gaan

3x brood rolletjes, een makkelijk receptje dat heel veelzijdig inzetbaar is. Een leuk ideetje om te serveren tijdens het komende paasontbijt of paasbrunch. Maar deze broodrolletjes is ook een leuk ideetje voor de volgende apéro of borrel met vrienden. Of organiseer je binnenkort een afternoon tea, deze zijn dan ideaal! Het handige is dat je ze makkelijk al enkele uren van tevoren kan maken. Gewoon bewaren in de koelkast. Qua vullingen, heb je natuurlijk heel veel mogelijkheden. Ik heb hier gekozen voor 3 verschillende variaties nl. mortadalla, kip-pesto en ham-mozzarella. Heel simpele combinaties die iedereen zal zullen.

Nog meer inspiratie nodig voor Pasen? Check dan zeker deze receptjes

Lekker en makkelijk recept voor 3x brood rolletjes, leuk om te serveren met Pasen tijdens het ontbijt of Paasbrunch. We gaan sneetjes brood oprollen met 3 verschillende simpele vullingen. Mortadella met roomkaas en pistache, kip met pesto en ham met mozzarella

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze brood rolletjes?

  • Brood : ik koos hier voor tramezzini brood (te vinden bij Spar) = korstvrij. Een ander goed alternatief is casino brood (met of zonder korst – het makkelijkste is om ook hier voor de korstvrije variant te kiezen). Gewone boterhammen zouden ook lukken maar dan ga je ze wel in even grote vierkanten moeten snijden.
  • Roomkaas : ik gebruik hier Philadelphia.
  • Mortadella
  • Pistachenoten
  • Groene pesto
  • Kipfilet/kippenwit
  • Rucola
  • Rode pesto
  • Mozzarella
  • Ham : ik gebruikte gekookte ontvette ham. Je zou hier ook gedroogde ham kunnen gebruiken
  • Tomaat

Handige tips voor het maken van deze broodrolletjes

Enkele belangrijke tips alvorens je de rolletjes begint samen te stellen:
> Gebruik je klassiek brood of Casino brood met korsten, verwijder deze dan eerst. Klassieke boterhammen zal je ook nog eerst in mooie gelijke vierkantjes moeten snijden.
> Zorg dat alles klaarstaat voor de samenstelling van de rolletjes. Eenmaal je het brood plat heb gerold moet je snel kunnen werken. Voor de kip-pesto rolletjes, meng je alvast roomkaas met pesto. Alsook voor de ham-mozzarella meng je roomkaas met rode pesto.

Lekker en makkelijk recept voor 3x brood rolletjes, leuk om te serveren met Pasen tijdens het ontbijt of Paasbrunch. We gaan sneetjes brood oprollen met 3 verschillende simpele vullingen. Mortadella met roomkaas en pistache, kip met pesto en ham met mozzarella

Hoe maken we deze broodrolletjes?

Eerst gaan we het brood platrollen. Gebruik je casino brood of klassieke boterhammen, leg er dan 3 boven elkaar en laat ze bij de rand ietwat overlappen. Duw hier goed aan zodat ze aan elkaar plakken. Rol dan plat met een deegroller. Het brood dient echt plat te zijn anders zal het gaan scheuren bij het rollen. Opgelet! Doe rolletje per rolletje en ga niet ineens eerst al het brood platrollen want na een paar minuten zal dit terug uitzetten 😃

De rolletjes met mortadella smeer je eerst in met roomkaas. Beleg dan met mortadella en rol vervolgens strak op. Rol dan nog eens strak op in plasticfolie. Leg in de koelkast, je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken. Voor het serveren, snij je deze rollen in kleinere plakjes met een scherp broodmes. Smeer ze bovenaan in met nog wat roomkaas en haal ze door wat fijngehakte pistachenoten.

De rolletjes met kip en pesto gaan we eerst insmeren met de roomkaas-pesto crème. Beleg met kippenwit gevolgd door enkele blaadjes rucola. Rol opnieuw strak op gevolgd door de plasticfolie. Leg in de koelkast en ook deze kan je makkelijk enkele uren van tevoren maken. Voor het serveren, snij je ze in kleinere plakjes met een scherp broodmes. Belangrijk! Snij goed door en duw niet anders gaan ze niet mooi rond zijn.

Het laatste rolletjes met ham en mozzarella, gaan we eerst insmeren met de rode pesto en roomkaas crème. Beleg met ham, mozzarella en tomaat. Rol vervolgens weer strak op gevolgd door het strak te verpakken in plasticfolie. Leg in de koelkast. Voor het serveren, snij je deze in plakjes.

Lekker en makkelijk recept voor 3x brood rolletjes, leuk om te serveren met Pasen tijdens het ontbijt of Paasbrunch. We gaan sneetjes brood oprollen met 3 verschillende simpele vullingen. Mortadella met roomkaas en pistache, kip met pesto en ham met mozzarella
Lekker en makkelijk recept voor 3x brood rolletjes, leuk om te serveren met Pasen tijdens het ontbijt of Paasbrunch. We gaan sneetjes brood oprollen met 3 verschillende simpele vullingen. Mortadella met roomkaas en pistache, kip met pesto en ham met mozzarella
Lekker en makkelijk recept voor 3x brood rolletjes, leuk om te serveren met Pasen tijdens het ontbijt of Paasbrunch. We gaan sneetjes brood oprollen met 3 verschillende simpele vullingen. Mortadella met roomkaas en pistache, kip met pesto en ham met mozzarella

3x brood rolletjes

Lekker en makkelijk recept voor 3x brood rolletjes, leuk om te serveren met Pasen tijdens het ontbijt of Paasbrunch. We gaan sneetjes brood oprollen met 3 verschillende simpele vullingen. Mortadella met roomkaas en pistache, kip met pesto en ham met mozzarella
Totale tijd 30 minuten
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Porties 4

Ingrediënten
  

Broodrolletjes met mortadella

  • 6 sneetjes brood (*)
  • roomkaas
  • 1/4 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 8 sneetjes mortadella
  • 1 handvol pistachenoten (gepeld)

Broodrolletjes met kip

  • 6 sneetjes brood (*)
  • 3 el roomkaas
  • 1,5 el groene pesto
  • 8 sneetjes kipfilet / kippenwit
  • rucola

Broodrolletjes ham en mozzarella

  • 6 sneetjes brood
  • 3 el roomkaas
  • 1,5 el rode pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tomaat
  • 4 sneetjes gekookte ham

Instructies
 

  • Belangrijke tip voor gebruik van het brood!
    > Gebruik je tramezzini brood (= zonder korsten), dan rol je deze eerst heel plat met een deegroller. Het brood moet echt plat zijn, anders gaat deze scheuren als je gaat oprollen.
    > Gebruik je casino brood of gewone boterhammen. Verwijder dan eerst de korsten. Het gewone brood zal je wel mooi in vierkant moeten snijden. Leg dan 3 boterhammen boven elkaar. Laat ze bij de randen ietwat overlappen. Hier duw je ze heel goed aan zodat ze aan elkaar plakken als één grote lap. Vervolgens ga je deze ook platrollen met een deegrol.
    Opgelet! Als je na het platrollen een paar minuten wacht met vullen en oprollen, zal het brood terug opzwellen. Het is dus belangrijk dat je eerst alles klaarzet, alles al mengt en versnijdt. Dan rol je het brood plat, vul het meteen en rol op.

Broodrolletjes met mortadella

  • Smeer het platgerolde brood in met wat roomkaas. Een dun laagje is goed.
    Strooi daarover een heel klein beetje zeste van citroen.
    Beleg met de mortadella.
    Rol dan strak op en rol meteen ook strak in de plasticfolie.
    Leg in de koelkast.
    TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
  • Hak de pistachenoten fijn, je kan dit het beste doen met een blender of hakmolentjes.
    Voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Snij de rolletjes dan met een scherp broodmes in kleinere plakjes. Smeer deze bovenaan een beetje in met nog wat roomkaas en haal door de fijngehakte pistachenoten.

Broodrolletjes met kip

  • Begin met het mengen van de roomkaas met de pesto. Proef even. Wil je de pesto iets meer laten doorsmaken, dan voeg je nog wat extra pesto toe.
    Smeer het platgerolde brood in met wat van het roomkaas-pesto mengsel. Een dun laagje is goed. 
    Beleg met de kipfilet/kippenwit en een paar blaadjes rucola
    Rol dan strak op en rol meteen ook strak in de plasticfolie. 
    Leg in de koelkast.
    TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken. 
  • Voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Snij de rolletjes dan met een scherp broodmes in kleinere plakjes.

Broodrolletjes met ham en mozzarella

  • Begin met de voorbereidingen.
    Meng de roomkaas met de pesto. Proef even. Wil je de pesto iets meer laten doorsmaken, dan voeg je nog wat extra pesto toe. 
    Laat de mozzarella even uitlekken en snij dan in heel dunne plakjes
    Snij ook de tomaat in heel dunne plakjes. Dit gaat het beste met een broodmes.
    Het is belangrijk dat je de mozzarella en tomaat heel fijn snijdt anders ga je dit moeilijk kunnen oprollen.
  • Smeer het platgerolde brood in met wat van het roomkaas-pesto mengsel. Een dun laagje is goed. 
    Beleg met de ham, enkele plakjes mozzarella en tomaat (niet te veel)
    Rol dan strak op en rol meteen ook strak in de plasticfolie. 
    Leg in de koelkast.
    TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken. 
  • Voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Snij de rolletjes dan met een scherp broodmes in kleinere plakjes.

Notities

(*) Ik gebruikte hier tramezzini brood, dat zijn eigenlijk lange sneden brood (zonder korst). Je kan hier ook casino brood (zonder korst) voor gebruiken. Of gewoon brood waarvan je de korst snijdt.
Echter moet ik wel als tip meedelen, dat ik tramezzini of casino brood hiervoor iets makkelijk vind werken. 
TIP! Gebruik je Casino brood of gewoon brood dan kan je een mix doen van wit en bruin brood
Trefwoord brunch, kip, lunch, mortadella, mozzarella, ontbijt, paasbrunch, paasontbijt, pesto, roomkaas, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.