Gevulde eieren

Lekker makkelijk recept voor Gevulde eieren, ideaal voor Pasen tijdens het paasontbijt of paasbrunch. Verwacht je aan 3 heerlijke vullingen namelijk met kerrie, mosterd en avocado. Simpel en snel om te maken, gezond en licht. Zowel voor de grote onder ons de kindjes, iedereen zal smullen.
Naar recept gaan

Gevulde eieren, een makkelijk receptje dat eigenlijk altijd smaakt en gewoon bij iedereen in de smaak zal vallen. Met Pasen dat op komst is, zijn deze gevulde eitjes een leuk ideetje om in het achterhoofd te houden. Maak ze voor tijdens het Paasontbijt of de typische Paasbrunch. Je kan deze trouwens makkelijk de dag voordien al voorbereiden, iets wat altijd wel handig is. Qua vullingen kan je volop gaan spelen. Ik koos hier voor 3 simpele vullingen namelijk kerrie, mosterd en avocado. Wees gerust, je hoeft geen 101 ingrediënten in huis te halen. Met slechts een paar ingrediënten tover je deze lekkere eitjes op tafel.

Nog meer inspiratie nodig voor tijdens de Paasbrunch? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Gevulde eieren, ideaal voor Pasen tijdens het paasontbijt of paasbrunch. Verwacht je aan 3 heerlijke vullingen namelijk met kerrie, mosterd en avocado. Simpel en snel om te maken, gezond en licht. Zowel voor de grote onder ons de kindjes, iedereen zal smullen.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze gevulde eieren?

  • Eieren
  • Mayonaise
  • Yoghurt : bij gevulde eitjes doe ik altijd een combinatie van mayonaise en yoghurt. Je kan ook enkel voor mayonaise kiezen.
  • Kerriepoeder
  • Mosterd : ik gebruikte Dijon mosterd
  • Gerookte spekblokjes
  • Bieslook
  • Avocado
  • Sjalot

Hoe maak je deze Gevulde eieren?

Begin met de eieren eerst hard te koken. Reken op zo’n 10 a 12min. Leg ze dan in koud water en laat ze helemaal afkoelen. Pel ze dan voorzichtig, zorg dat ze mooi heel blijven. Halveer ze en schep er voorzichtig de eigelen uit. Verdeel de eigelen over 2 potjes (enkel voor de kerrie en mosterd vulling gaan we eigeel gebruiken).
TIP! Dit kan je makkelijk de dag voordien al doen.

Voor de kerrievulling, gaan we eerst spekblokjes bakken. Laat ze dan uitlekken op wat keukenpapier. Neem één van de twee potjes met eigelen in. Prak deze alvast goed. Doe er yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, peper en zout bij. Meng goed. Dek af en bewaar in de koelkast.
Vervolgens gaan we de mosterd vulling maken. Hiervoor neem je het andere potje met eigelen. Prak ze weer goed. Voeg er yoghurt, mayonaise, mosterd, peper en zout bij. Meng goed, dek af en bewaar in de koelkast.
TIP! Ook deze 2 vulling kan je al perfect de dag voordien maken.

De avocado vulling maak je best iets voor het serveren. Als je deze te lang op voorhand maakt, dan gaat de avocado verkleuren. Doe het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met yoghurt, sjalot, peper en zout. Mix tot een gladde crème.

Verdeel de vullingen over de eitjes. Waarschijnlijk zal je nog wat overschot hebben, deze zet je gewoon mee op tafel. Op gewoon een stukje brood zijn deze ook super lekker. De eitjes met kerrievulling werk je af met de gebakken spekjes. Over de eitjes met mosterdvulling strooi je wat fijngesneden bieslook. De gevulde eieren met avocado werkt ik af met een dun plakje radijs.

Lekker makkelijk recept voor Gevulde eieren, ideaal voor Pasen tijdens het paasontbijt of paasbrunch. Verwacht je aan 3 heerlijke vullingen namelijk met kerrie, mosterd en avocado. Simpel en snel om te maken, gezond en licht. Zowel voor de grote onder ons de kindjes, iedereen zal smullen.
Lekker makkelijk recept voor Gevulde eieren, ideaal voor Pasen tijdens het paasontbijt of paasbrunch. Verwacht je aan 3 heerlijke vullingen namelijk met kerrie, mosterd en avocado. Simpel en snel om te maken, gezond en licht. Zowel voor de grote onder ons de kindjes, iedereen zal smullen.
Lekker makkelijk recept voor Gevulde eieren, ideaal voor Pasen tijdens het paasontbijt of paasbrunch. Verwacht je aan 3 heerlijke vullingen namelijk met kerrie, mosterd en avocado. Simpel en snel om te maken, gezond en licht. Zowel voor de grote onder ons de kindjes, iedereen zal smullen.

Gevulde eieren

Lekker makkelijk recept voor Gevulde eieren, ideaal voor Pasen tijdens het paasontbijt of paasbrunch. Verwacht je aan 3 heerlijke vullingen namelijk met kerrie, mosterd en avocado. Simpel en snel om te maken, gezond en licht. Zowel voor de grote onder ons de kindjes, iedereen zal smullen.
Totale tijd 30 minuten
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 10 eieren

Kerrie vulling

  • 100 gr spekblokjes (gerookt)
  • 1 el yoghurt
  • 1/2 kl mayonaise
  • kerriepoeder
  • Peper en zout

Mosterd vulling

  • 1 kl yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd (Dijon mosterd)
  • peper en zout
  • 1 el bieslook (fijngehakt)

Avocado vulling

  • 1 avocado
  • 1/2 sjalot (of 1/4 ui)
  • 1,5 el yoghurt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de eieren eerst hard te koken. Ze moeten echt hard gekookt te zijn dus reken op zo'n 10 a 12min.
    Leg ze dan in een kom met koud water en laat ze volledig afkoelen. Je kan ze trouwens al makkelijk de dag voordien al koken.
  • Eenmaal de eitjes volledig zijn afgekoeld, pel ze voorzichtig. Zorg dat ze mooi in z'n geheel blijven.
    Halveer ze en schep er voorzichtig het eigeel uit. Verdeel de eigelen over 2 potjes. Enkel voor de kerrie en mosterd vulling heb je ze nodig. Voor de guacamole vulling, gebruiken we geen eigelen.
  • Voor de kerrievulling, gaan we eerst de spekblokjes bakken in een pan. Eenmaal mooi gebakken, laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Zet opzij.
    Neem 1 van de 2 kommetjes met eigelen. Prak de eigelen goed en voeg er dan yoghurt, mayonaise, 1 a 2 snuifjes kerriepoeder, peper en zout bij. Meng goed.
    Proef en voeg eventueel nog wat kerrie, peper en zout toe. Eventueel kan je nog wat extra yoghurt of mayonaise toevoegen maar zorg ervoor dat de vulling mooi stevig is anders zal dit uit de eitjes lopen.
    Dek het potje even af en en bewaar in de koelkast. TIP! Dit kan je ook een paar uur van tevoren al maken
  • Voor de mosterdvulling, nemen we het tweede potje met eigelen en prak deze ook goed.
    Voeg er dan de mayonaise, yoghurt, mosterd, peper en zout aan toe. Meng goed.
    Dek af en bewaar in de koelkast. TIP! Dit kan je ook een paar uur van tevoren al maken
  • Voor de avocado vulling, doe je het vruchtvlees van de avocado in een blender. Doe er yoghurt, sjalot, peper en zout bij. Mix tot een gladde crème.
    Proef en breng extra op smaak met peper en zout.
    TIP! Deze vulling maak je best vlak voor het serveren anders zal gaan verkleuren.
  • Verdeel de vullingen over de uitgeholde eitjes.
    Misschien zal je nog wat overschot hebben van de vullingen, zet deze gewoon bij op tafel. Gewoon op wat brood, zijn deze ook super lekker.
    > De eitjes met kerrievulling, werk je af met spekjes
    > De eitjes met mosterdvulling, werk je af met wat fijngesneden bieslook
    > De eitjes met avocado vulling, heb ik afgewerkt met een dun plakje radijs. Je kan hier ook wat fijngehakte bieslook of peterselie gebruiken.
    Serveer
Trefwoord avocado, brunch, eieren, lunch, ontbijt, paasbrunch, paasontbijt, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.