Ga terug
Lekker en makkelijk recept voor 3x brood rolletjes, leuk om te serveren met Pasen tijdens het ontbijt of Paasbrunch. We gaan sneetjes brood oprollen met 3 verschillende simpele vullingen. Mortadella met roomkaas en pistache, kip met pesto en ham met mozzarella

3x brood rolletjes

Lekker en makkelijk recept voor 3x brood rolletjes, leuk om te serveren met Pasen tijdens het ontbijt of Paasbrunch. We gaan sneetjes brood oprollen met 3 verschillende simpele vullingen. Mortadella met roomkaas en pistache, kip met pesto en ham met mozzarella
Totale tijd 30 minuten
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Porties 4

Ingrediënten
  

Broodrolletjes met mortadella

  • 6 sneetjes brood (*)
  • roomkaas
  • 1/4 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 8 sneetjes mortadella
  • 1 handvol pistachenoten (gepeld)

Broodrolletjes met kip

  • 6 sneetjes brood (*)
  • 3 el roomkaas
  • 1,5 el groene pesto
  • 8 sneetjes kipfilet / kippenwit
  • rucola

Broodrolletjes ham en mozzarella

  • 6 sneetjes brood
  • 3 el roomkaas
  • 1,5 el rode pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tomaat
  • 4 sneetjes gekookte ham

Instructies
 

  • Belangrijke tip voor gebruik van het brood!
    > Gebruik je tramezzini brood (= zonder korsten), dan rol je deze eerst heel plat met een deegroller. Het brood moet echt plat zijn, anders gaat deze scheuren als je gaat oprollen.
    > Gebruik je casino brood of gewone boterhammen. Verwijder dan eerst de korsten. Het gewone brood zal je wel mooi in vierkant moeten snijden. Leg dan 3 boterhammen boven elkaar. Laat ze bij de randen ietwat overlappen. Hier duw je ze heel goed aan zodat ze aan elkaar plakken als één grote lap. Vervolgens ga je deze ook platrollen met een deegrol.
    Opgelet! Als je na het platrollen een paar minuten wacht met vullen en oprollen, zal het brood terug opzwellen. Het is dus belangrijk dat je eerst alles klaarzet, alles al mengt en versnijdt. Dan rol je het brood plat, vul het meteen en rol op.

Broodrolletjes met mortadella

  • Smeer het platgerolde brood in met wat roomkaas. Een dun laagje is goed.
    Strooi daarover een heel klein beetje zeste van citroen.
    Beleg met de mortadella.
    Rol dan strak op en rol meteen ook strak in de plasticfolie.
    Leg in de koelkast.
    TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
  • Hak de pistachenoten fijn, je kan dit het beste doen met een blender of hakmolentjes.
    Voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Snij de rolletjes dan met een scherp broodmes in kleinere plakjes. Smeer deze bovenaan een beetje in met nog wat roomkaas en haal door de fijngehakte pistachenoten.

Broodrolletjes met kip

  • Begin met het mengen van de roomkaas met de pesto. Proef even. Wil je de pesto iets meer laten doorsmaken, dan voeg je nog wat extra pesto toe.
    Smeer het platgerolde brood in met wat van het roomkaas-pesto mengsel. Een dun laagje is goed. 
    Beleg met de kipfilet/kippenwit en een paar blaadjes rucola
    Rol dan strak op en rol meteen ook strak in de plasticfolie. 
    Leg in de koelkast.
    TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken. 
  • Voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Snij de rolletjes dan met een scherp broodmes in kleinere plakjes.

Broodrolletjes met ham en mozzarella

  • Begin met de voorbereidingen.
    Meng de roomkaas met de pesto. Proef even. Wil je de pesto iets meer laten doorsmaken, dan voeg je nog wat extra pesto toe. 
    Laat de mozzarella even uitlekken en snij dan in heel dunne plakjes
    Snij ook de tomaat in heel dunne plakjes. Dit gaat het beste met een broodmes.
    Het is belangrijk dat je de mozzarella en tomaat heel fijn snijdt anders ga je dit moeilijk kunnen oprollen.
  • Smeer het platgerolde brood in met wat van het roomkaas-pesto mengsel. Een dun laagje is goed. 
    Beleg met de ham, enkele plakjes mozzarella en tomaat (niet te veel)
    Rol dan strak op en rol meteen ook strak in de plasticfolie. 
    Leg in de koelkast.
    TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken. 
  • Voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Snij de rolletjes dan met een scherp broodmes in kleinere plakjes.

Notities

(*) Ik gebruikte hier tramezzini brood, dat zijn eigenlijk lange sneden brood (zonder korst). Je kan hier ook casino brood (zonder korst) voor gebruiken. Of gewoon brood waarvan je de korst snijdt.
Echter moet ik wel als tip meedelen, dat ik tramezzini of casino brood hiervoor iets makkelijk vind werken. 
TIP! Gebruik je Casino brood of gewoon brood dan kan je een mix doen van wit en bruin brood
Trefwoord brunch, kip, lunch, mortadella, mozzarella, ontbijt, paasbrunch, paasontbijt, pesto, roomkaas, snel klaar