Traybake met gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor traybake met gehaktballetjes, een ideaal gerechtje om op je weekmenu te zetten. Een eenpansgerecht met zoete aardappel, paprika en heerlijke gehaktballetjes op smaak gebracht met wat curry. Heerlijk met een snelle currysaus.
Naar recept gaan

Traybake met gehaktballetjes, een heerlijk simpel maatje om op je volgend weekmenu te zetten. Voor dit receptje doe je gewoon alle ingrediënten op een bakplaat, hup de oven in en op amper 30min is het klaar. Ideaal toch voor tijdens de drukke werkweek. Snel klaar en ook nog eens amper afwas, hoe goed klinkt dat! Eigenlijk is dit een modern versie van een klassiek “AGV’tje” (= aardappelen, groenten en vlees) in een eenpansgerecht. Hier gebruiken we zoete aardappel in combinatie met paprika en gehaktballetjes. Maar je kan nog perfect met de ingrediënten gaan spelen.

Ik gebruikte hier dus zoete aardappel, je zou hier ook gewone aardappelen kunnen gebruiken. Ik zou dan wel krieltjes gebruiken en deze zeker halve of in kwarten snijden. Of in de supermarkten hebben ze ook voorgtgaarde aardappelplakjes die je hier voor zou kunnen gebruiken. Qua groenten, gebruik ik hier paprika. Je kan hier ook nog courgette, aubergine, kerstomaten, … aan kunnen toevoegen maar deze zijn niet echt in het seizoen momenteel. Dus je kan deze traybake echt gaan samenstellen met wat er in het seizoen is. En qua vlees, ja met gehaktballen scoor je nu eenmaal tijd. Kies voor gemengd gehakt of kippengehakt.

Nog meer inspiratie nodig voor eenpansgerechten? Check dan zeker ook even deze receptjes.

Lekker makkelijk recept voor traybake met gehaktballetjes, een ideaal gerechtje om op je weekmenu te zetten. Een eenpansgerecht met zoete aardappel, paprika en heerlijke gehaktballetjes op smaak gebracht met wat curry. Heerlijk met een snelle currysaus.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze traybake?

  • Gehakt : gemengd gehakt of kippengehakt
  • Kerriepoeder
  • Ei
  • Paneermeel of panko
  • Zoete aardappelen
  • Paprika’s
  • Ui
  • Gerookt paprikapoeder
  • Oregano

Hoe maak je deze traybake met gehaktballetjes?

Begin met het maken van de gehaktballetjes. Hiervoor meng je alvast het gehakt met kerriepoeder. Doe er dan het ei, paneermeel, peper en zout bij. Meng goed en rol er dan balletjes van. Rol ze niet te groot, des te groter des te langer ze moeten bakken. Dek ze even af en zet in de koelkast.

Ondertussen kan je de groentjes gaan versnijden. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Snij deze niet te groot anders moeten ze te lang bakken. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snij ook in kleine blokjes. Pel de ui en hak in fijne plakjes. Leg alle groentjes op een beklede bakplaat. Meng wat olijfolie met paprikapoeder, oregano, peper en zout. Giet over de groentjes en hussel goed. Zorg ervoor dat de groentjes mooi verspreid liggen over de gehele bakplaat. Bak ze zo’n 25 a 30min in de oven. Hussel tijdens het bakken af en toe door de groentjes

Wanneer de groentjes zo’n 10min in de oven staan, leg dan de gehaktballen tussen de groenten zodat deze mooi mee kunnen bakken.

Na zo’n 25 a 30min bakken zijn zowel de groentjes als de gehaktballetjes gaar. Serveer dan direct. Ik serveer daar een simpel currysausje bij, het receptje hiervan staat bij de notities.

Lekker makkelijk recept voor traybake met gehaktballetjes, een ideaal gerechtje om op je weekmenu te zetten. Een eenpansgerecht met zoete aardappel, paprika en heerlijke gehaktballetjes op smaak gebracht met wat curry. Heerlijk met een snelle currysaus.
Lekker makkelijk recept voor traybake met gehaktballetjes, een ideaal gerechtje om op je weekmenu te zetten. Een eenpansgerecht met zoete aardappel, paprika en heerlijke gehaktballetjes op smaak gebracht met wat curry. Heerlijk met een snelle currysaus.

Traybake met gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor traybake met gehaktballetjes, een ideaal gerechtje om op je weekmenu te zetten. Een eenpansgerecht met zoete aardappel, paprika en heerlijke gehaktballetjes op smaak gebracht met wat curry. Heerlijk met een snelle currysaus.
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 grote zoete aardappelen
  • 3 paprika's
  • 1 grote ui
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Gehaktballetjes

  • 500 gr gehakt (kip of gemengd)
  • 1,5 tl kerriepoeder (of curry madras poeder)
  • 1 ei
  • 30 gr paneermeel
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gehaktballetjes.
    Meng het gehakt met het kerriepoeder. Voeg dan het ei, paneermeel, peper en zout toe. Meng goed.
    TIP! Als je kippengehakt gebruikt, dan zal je misschien nog wat extra paneermeel moeten toevoegen.
    Rol balletjes van het gehakt.
    Leg op een bord, dek af en zet minstens 10min in de koelkast. Je kan ze ook al langer op voorhand maken en rollen.
  • Voor de groentjes, begin alvast om de oven voor te verwarmen op 190 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Snij de blokjes niet al te groot anders duurt het te lang om ze te garen. Leg op de bakplaat
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij ook in kleine blokjes. Leg ook op de bakplaat.
    Pel de rode ui en snij in fijn plakjes. Leg ook op de bakplaat.
    Meng de olijfolie met gerookt paprikapoeder, oregano, peper en zout. Giet over de groenten en meng goed.
    Zet in de oven voor zo'n 25 a 30min. Hussel er regelmatig door. Na 10min bakken, leg je de gehaktballetjes tussen de groentjes.
  • Na zo'n 25 a 30min zijn de groentjes en gehaktballetjes gaar.
    Serveer direct.
    Serveertip! Ik maakte er een snel currysausje bij. Zie notities

Notities

Voor de currysaus : 
1 sjalot of ui (fijngehakt)+ 1,5el kerriepoeder + 2el bloem + 350ml melk + 150ml room + Peper en zout + Olijfolie
Verhit een stoofpotje met olijfolie en stoof hierin de sjalot of ui aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg het kerriepoeder aan, roer goed en laat een minuutje mee bakken. Doe er dan de bloem bij, roer goed tot een droge massa. Giet er dan de melk al roerend bij en laat al roerend indikken. Doe er dan nog de room bij en laat nog even inkoken tot een mooi saus. Proef en breng nog op smaak met peper en zout
Trefwoord curry, currysaus, gehaktballen, traybake, zoete aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.