Ga terug
Lekker makkelijk recept voor traybake met gehaktballetjes, een ideaal gerechtje om op je weekmenu te zetten. Een eenpansgerecht met zoete aardappel, paprika en heerlijke gehaktballetjes op smaak gebracht met wat curry. Heerlijk met een snelle currysaus.

Traybake met gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor traybake met gehaktballetjes, een ideaal gerechtje om op je weekmenu te zetten. Een eenpansgerecht met zoete aardappel, paprika en heerlijke gehaktballetjes op smaak gebracht met wat curry. Heerlijk met een snelle currysaus.
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 grote zoete aardappelen
  • 3 paprika's
  • 1 grote ui
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Gehaktballetjes

  • 500 gr gehakt (kip of gemengd)
  • 1,5 tl kerriepoeder (of curry madras poeder)
  • 1 ei
  • 30 gr paneermeel
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gehaktballetjes.
    Meng het gehakt met het kerriepoeder. Voeg dan het ei, paneermeel, peper en zout toe. Meng goed.
    TIP! Als je kippengehakt gebruikt, dan zal je misschien nog wat extra paneermeel moeten toevoegen.
    Rol balletjes van het gehakt.
    Leg op een bord, dek af en zet minstens 10min in de koelkast. Je kan ze ook al langer op voorhand maken en rollen.
  • Voor de groentjes, begin alvast om de oven voor te verwarmen op 190 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Snij de blokjes niet al te groot anders duurt het te lang om ze te garen. Leg op de bakplaat
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij ook in kleine blokjes. Leg ook op de bakplaat.
    Pel de rode ui en snij in fijn plakjes. Leg ook op de bakplaat.
    Meng de olijfolie met gerookt paprikapoeder, oregano, peper en zout. Giet over de groenten en meng goed.
    Zet in de oven voor zo'n 25 a 30min. Hussel er regelmatig door. Na 10min bakken, leg je de gehaktballetjes tussen de groentjes.
  • Na zo'n 25 a 30min zijn de groentjes en gehaktballetjes gaar.
    Serveer direct.
    Serveertip! Ik maakte er een snel currysausje bij. Zie notities

Notities

Voor de currysaus : 
1 sjalot of ui (fijngehakt)+ 1,5el kerriepoeder + 2el bloem + 350ml melk + 150ml room + Peper en zout + Olijfolie
Verhit een stoofpotje met olijfolie en stoof hierin de sjalot of ui aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg het kerriepoeder aan, roer goed en laat een minuutje mee bakken. Doe er dan de bloem bij, roer goed tot een droge massa. Giet er dan de melk al roerend bij en laat al roerend indikken. Doe er dan nog de room bij en laat nog even inkoken tot een mooi saus. Proef en breng nog op smaak met peper en zout
Trefwoord curry, currysaus, gehaktballen, traybake, zoete aardappel