Snelle vis vol-au-vent

Lekker en makkelijk recept voor Snelle vis vol-au-vent waarbij we alles in één pan maken. Een eenpansgerecht met stukjes witte vis, zalm, een lekker sausje met champignons en veel grijze garnalen. Een simpel receptje klaar in amper 30min. Ideaal voor op je weekmenu te zetten of om op je kerstmenu en kerstdiner te zetten.
Naar recept gaan

Snelle vis vol-au-vent, een heerlijk makkelijk en vooral heel veelzijdig receptje klaar in minder dan 30min. Serveer deze gewoon als doordeweekse maaltijd of tijdens een feestje met familie of vrienden. Of zet het op je kerstmenu om tijdens het kerstdiner op tafel te toveren, met de grijze garnalen wordt het extra feestelijk. In deze snelle vol-au-vent gebruikte ik zalm en witte vis. Voor die laatste heb je wel wat opties namelijk kabeljauw of ga voor de budgetvriendelijke schelvis, pollak of koolvis.

TIP! Wil je deze vis vol-au-vent maken tijdens de feestdagen en je wilt wat op voorhand doen… dat kan perfect. Je kan al perfect de saus even op voorhand maken. Vlak voor het serveren, warm je deze rustig terug op tot net onder het kookpunt. Leg er dan de stukjes vis in zodat ze kunnen garen.

Nog meer feestelijke inspiratie nodig? Check dan zeker even deze receptjes.

Lekker en makkelijk recept voor Snelle vis vol-au-vent waarbij we alles in één pan maken. Een eenpansgerecht met stukjes witte vis, zalm, een lekker sausje met champignons en veel grijze garnalen. Een simpel receptje klaar in amper 30min. Ideaal voor op je weekmenu te zetten of om op je kerstmenu en kerstdiner te zetten.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Snelle vis vol-au-vent?

  • Prei
  • Champignons
  • Zalmfilet
  • Witte visfilet : kabeljauw, schelvis, …
  • Bloem
  • Bouillon : kip of groente
  • Room
  • Citroen
  • Grijze garnalen
  • Bladerdeeg hapjes

Hoe maak je deze Snelle vis vol-au-vent?

Begin met het schoonmaken van de champignons en fijn te snijden. Was de preien en hak fijn.
Snij de visfilets in kleine stukjes, zo zullen ze snel kunnen garen in de saus.

Verhit een stoofpot met een klont boter en stoof hierin de prei en champignons aan voor zo’n 4 a 5min. De champignons mogen licht beginnen kleuren. Roer regelmatig. Strooi er dan de bloem over en roer goed. Dit zal een vrij droge massa vormen. Laat dit zeker een minuutje mee bakken. Blus dan met de bouillon en roer goed. Breng dit al roerend aan de kook, zo zal de saus beginnen indikken. Giet er vervolgens nog de room bij en laat zo’n 2 a 3min inkoken tot een mooi saus. De saus zal nog vrij lopend zijn maar dat mag wel bij een vol-au-vent. Proef van de saus en breng nog verder op smaak met citroensap, peper en zout.

Zet dan het vuur heel zacht en leg de stukjes vis in de saus. Ze moeten helemaal onderstaan zo kunnen ze garen in de saus. In zo’n 5min zullen ze zeker gaan zijn. Proef even om zeker te zijn.

Serveer de vis vol-au-vent met een warm bladerdeegkoekje en eventueel puree of kroketten. Werk zeker af met wat nog wat grijze garnalen.

Lekker en makkelijk recept voor Snelle vis vol-au-vent waarbij we alles in één pan maken. Een eenpansgerecht met stukjes witte vis, zalm, een lekker sausje met champignons en veel grijze garnalen. Een simpel receptje klaar in amper 30min. Ideaal voor op je weekmenu te zetten of om op je kerstmenu en kerstdiner te zetten.
Lekker en makkelijk recept voor Snelle vis vol-au-vent waarbij we alles in één pan maken. Een eenpansgerecht met stukjes witte vis, zalm, een lekker sausje met champignons en veel grijze garnalen. Een simpel receptje klaar in amper 30min. Ideaal voor op je weekmenu te zetten of om op je kerstmenu en kerstdiner te zetten.

Snelle vis vol-au-vent

Lekker en makkelijk recept voor Snelle vis vol-au-vent waarbij we alles in één pan maken. Een eenpansgerecht met stukjes witte vis, zalm, een lekker sausje met champignons en veel grijze garnalen. Een simpel receptje klaar in amper 30min. Ideaal voor op je weekmenu te zetten of om op je kerstmenu en kerstdiner te zetten.
5 van 6 stemmen
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 preien
  • 250 gr champignons
  • +/- 320 gr zalmfiilet
  • +/- 320 gr witte vis (type kabeljauw, schelvis of tongfilet)
  • 40 gr bloem
  • 450 ml bouillon (kip of groente)
  • 200 ml room
  • 1/2 citroen
  • 200 gr grijze garnalen
  • 4 bladerdeeg hapjes
  • Peper en zout
  • boter

Instructies
 

  • Was de preien en hak deze fijn.
    Maak de champignons proper en snij deze in kleine stukjes.
    Snij de visfilets in kleine stukjes.
  • Verhit een stoofpot met een royaal klontje boter.
    Stoof hierin de prei en champignons aan voor zo'n 4 a 5min tot ze mooi zacht zijn en de champignons lichtjes beginnen kleuren. Roer regelmatig.
    Doe er dan de bloem bij en roer goed. Dit zal nu een droge massa worden, laat een minuutje mee bakken. Blus dan met de bouillon en breng zachtjes al roerend aan de kook. De saus zal zo beginnen indikken. Giet er dan nog de room bij en laat zeker nog zo'n 2 a 3min inkoken. De saus mag niet te dik zijn.
    Breng de saus op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat peper en zout.
    Zet het vuur dan heel zachtjes. Leg de stukjes vis in de saus, roer even en laat kort garen in de saus. Op ongeveer 5 a 6min zouden ze gaar moeten zijn (afhankelijk hoe groot je de stukjes vis snijdt). Proef er eentje om zeker te zijn.
  • Verwarm de bladerdeeg koekjes in de oven ondertussen.
  • Wanneer de vis gaar is, kan je gaan serveren.
    Leg de koekjes op de borden en schep hierover wat van de vis vol-au-vent. Werk royaal af met grijze garnalen.
    Serveer met kroketten of puree.
    Smakelijk
Trefwoord champignons, eenpansgerecht, feestdagen, feestmenu, grijze garnalen, kerstdiner, kerstmenu, kerstmis, klaar in 30min, prei, snel klaar, vis, vol-au-vent, zalm

6 thoughts on “Snelle vis vol-au-vent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.