Brie in bladerdeeg

Lekker makkelijk recept voor Brie in bladerdeeg, een simpel en snel hapje voor bij de borrel, apero of voor tijdens de feestdagen. Deze feestelijke gebakken brie is meteen uitpakken bij de start van je kerstmenu omwikkeld met gedroogde ham en wat honing. Ik maakt hem in de vorm van een pompoen.
Naar recept gaan

Brie in bladerdeeg, een feestelijke aanvulling van je apéroplank. Alvorens we de kaas gaan inpakken in bladerdeeg, gaan we deze eerst op smaak brengen met honing, tijm en omwikkelen met ham. Dan is het gewoon nog inpakken en bakken maar. Dit is echt zo’n super makkelijk receptje waar je amper tijd in hoef te steken, je hebt er ook geen hele resem aan ingrediënten voor nodig. En toch is er altijd een klein “wow” momentje als je gebakken Brie op tafel zet. Met de feestdagen op komst, maakte ik er een klein “specialleke” van, door er een soort van pompoen van te maken. Je hoeft daar geen moeilijke handelingen voor te doen, enkel wat touw en kaneelstokje heb je nodig.

TIP! Je hoeft er natuurlijk geen pompoen van te maken. Je kan de Brie ook gewoon verpakken in het bladerdeeg. Het blijft mooi en lekker op je apéroplank en het is eens wat anders dan gewoon een spie kaas.

Nog meer lekkere inspiratie nodig voor tijdens de feestdagen? Van hapje tot toetje, ontdek ze allemaal hier.

Lekker makkelijk recept voor Brie in bladerdeeg, een simpel en snel hapje voor bij de borrel, apero of voor tijdens de feestdagen. Deze feestelijke gebakken brie is meteen uitpakken bij de start van je kerstmenu omwikkeld met gedroogde ham en wat honing. Ik maakt hem in de vorm van een pompoen.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Brie in bladerdeeg?

  • Bladerdeeg
  • Brie : kan ook met Camembert. Gebruik hier wel Brie of Camembert in één geheel dus geen spie.
  • Honing : of kan ook met confituur
  • Tijm : gedroogd – Je kan dit eventueel ook vervangen door gedroogde rozemarijn
  • Gedroogde ham : type Ganda ham
  • Ei
  • Crackers, toetjes, druiven, vijgen … : om erbij te serveren

Hoe maak je deze Brie in bladerdeeg?

Begin met je bladerdeeg opren te rollen op een beklede bakplaat. Leg in het midden je stuk Brie. Maak enkele ondiepe inkepingen in de kaas. Wrijf de bovenkant in met wat honing en strooi er wat gedroogde tijm over. Wikkel plakjes spek boven en rondom de Brie. Verpak nu de kaas met het bladerdeeg. Je kan het beste de zijkanten gewoon naar binnenplooien. Wrijf heel het bladerdeeg in met losgeklopt ei en bak voor zo’n 25min in de oven tot het deeg mooi goudbruin gebakken is.

TIP! Je kan er ook een pompoen vorm van maken. Door helemaal rondom stukjes touw te binden. Trek ietwat strak aan maar het touw mag niet te diep in het deeg zitten. Wrijf dan pas het deeg in met losgeklopt ei. Na het bakken, verwijder je de touwtjes. Voor het steeltje, gebruikte ik een kaneelstokje.

Serveer de gebakken brie met verschillende soorten crackers, toastjes, druiven en/of vijgen.

Lekker makkelijk recept voor Brie in bladerdeeg, een simpel en snel hapje voor bij de borrel, apero of voor tijdens de feestdagen. Deze feestelijke gebakken brie is meteen uitpakken bij de start van je kerstmenu omwikkeld met gedroogde ham en wat honing. Ik maakt hem in de vorm van een pompoen.
Lekker makkelijk recept voor Brie in bladerdeeg, een simpel en snel hapje voor bij de borrel, apero of voor tijdens de feestdagen. Deze feestelijke gebakken brie is meteen uitpakken bij de start van je kerstmenu omwikkeld met gedroogde ham en wat honing. Ik maakt hem in de vorm van een pompoen.

Brie in bladerdeeg

Lekker makkelijk recept voor Brie in bladerdeeg, een simpel en snel hapje voor bij de borrel, apero of voor tijdens de feestdagen. Deze feestelijke gebakken brie is meteen uitpakken bij de start van je kerstmenu omwikkeld met gedroogde ham en wat honing. Ik maakt hem in de vorm van een pompoen.
5 van 5 stemmen
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Equipment

  • Keukentouw (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 brie (in z'n geheel – geen spie) of Camembert
  • 1 el honing (of confituur)
  • 1 tl tijm (gedroogd)
  • 5 a 6 sneetjes gedroogde ham (Type Ganda ham)
  • 1 ei
  • Crackers of toastjes (om te serveren)
  • Druiven/vijgen … (om te serveren)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg open op je bakplaat.
    Leg je brie in het midden. Maak bovenaan enkele ondiepe inkepingen. Wrijf de honing uit over de Brie en strooi er de tijm over. Wikkel plakjes ham rond en over de Brie.
    Verpak nu de brie helemaal in het bladerdeeg. Ik heb gewoon de zijkanten naar binnen gevouwen. Dat werkt het makkelijkste.
    Je kan dit bladerdeeg pakketje nu helemaal gaan inwrijven met losgeklopt ei en gaan bakken. Reken op zo'n 25min zodat het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.
  • Wil je er pompoen van maken. Dan snij je eerst wat stukjes touw. Bind deze zo rond het bladerdeeg. Dit mag ietwat strak zitten maar maak het deeg ook niet stuk. Wrijf in met wat losgeklopt ei. Bak zo in de oven. Vlak voor het serveren, verwijder je de touwtjes voorzichtig. Voor het steeltje, gebruikte ik een kaneelstokje.
  • Serveer de gebakken brie meteen met wat crackers, toastjes en fruit.
    Smakelijk
Trefwoord apero, bladerdeeg, borrel, borrelhapje, brie, gedroogde ham, hapje, honing, kaas, snel klaar

5 thoughts on “Brie in bladerdeeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.