Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Brie in bladerdeeg, een simpel en snel hapje voor bij de borrel, apero of voor tijdens de feestdagen. Deze feestelijke gebakken brie is meteen uitpakken bij de start van je kerstmenu omwikkeld met gedroogde ham en wat honing. Ik maakt hem in de vorm van een pompoen.

Brie in bladerdeeg

Lekker makkelijk recept voor Brie in bladerdeeg, een simpel en snel hapje voor bij de borrel, apero of voor tijdens de feestdagen. Deze feestelijke gebakken brie is meteen uitpakken bij de start van je kerstmenu omwikkeld met gedroogde ham en wat honing. Ik maakt hem in de vorm van een pompoen.
5 van 5 stemmen
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Equipment

  • Keukentouw (optioneel)

Ingrediƫnten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 brie (in z'n geheel - geen spie) of Camembert
  • 1 el honing (of confituur)
  • 1 tl tijm (gedroogd)
  • 5 a 6 sneetjes gedroogde ham (Type Ganda ham)
  • 1 ei
  • Crackers of toastjes (om te serveren)
  • Druiven/vijgen ... (om te serveren)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg open op je bakplaat.
    Leg je brie in het midden. Maak bovenaan enkele ondiepe inkepingen. Wrijf de honing uit over de Brie en strooi er de tijm over. Wikkel plakjes ham rond en over de Brie.
    Verpak nu de brie helemaal in het bladerdeeg. Ik heb gewoon de zijkanten naar binnen gevouwen. Dat werkt het makkelijkste.
    Je kan dit bladerdeeg pakketje nu helemaal gaan inwrijven met losgeklopt ei en gaan bakken. Reken op zo'n 25min zodat het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.
  • Wil je er pompoen van maken. Dan snij je eerst wat stukjes touw. Bind deze zo rond het bladerdeeg. Dit mag ietwat strak zitten maar maak het deeg ook niet stuk. Wrijf in met wat losgeklopt ei. Bak zo in de oven. Vlak voor het serveren, verwijder je de touwtjes voorzichtig. Voor het steeltje, gebruikte ik een kaneelstokje.
  • Serveer de gebakken brie meteen met wat crackers, toastjes en fruit.
    Smakelijk
Trefwoord apero, bladerdeeg, borrel, borrelhapje, brie, gedroogde ham, hapje, honing, kaas, snel klaar