Appeltaart in een glaasje

Lekker en makkelijk recept voor Appeltaart in een glaasje, een simpel en snel dessertje. Gebakken appeltjes, een crème op basis van plattekaas / kwark en mascarpone, bruine suiker en een marsepein crumble. Onweerstaanbaar lekker!
Naar recept gaan

Deze appeltaart in een glaasje dat is liefde, yumminess en herfst in een glas. En vooral veel sneller en makkelijker dan een klassieke taart. Je ziet hierbij heel mooi de laagjes. Onderaan heb je een super simpele en snelle yoghurt mousse. Daarop komen gebakken appeltjes afgewerkt met een crumble met marsepein of kies voor wat verkruimelde speculaas. Hier wil je toch je lepel inzetten! Met de feestdagen op komst, is dit toch al wel eentje om op te slaan hoor. Je kan dit toetje namelijk makkelijk op voorhand al voorbereiden.

Bij dit dessertje in een glaasje hoort natuurlijk ook een krokant laagje en daar zorgt de crumble voor. Een heel klassieke versie waar we na het bakken nog stukjes marsepein aan gaan toevoegen. Sinterklaas is op komst dus we gaan al een wat lekkers van de Sint toevoegen he.
TIP! Geen fan van marsepein, dan kan je deze ook makkelijk weglaten
TIP! Geen zin om een crumble te bakken, je kan ook gewoon wat speculaas koekjes verkruimelen en dit erover strooien.

Nog meer inspiratie nodig voor dessertjes in een glaasje … check dan zeker deze receptjes!

Lekker en makkelijk recept voor Appeltaart in een glaasje, een simpel en snel dessertje. Gebakken appeltjes, een crème op basis van plattekaas / kwark en mascarpone, bruine suiker en een marsepein crumble. Onweerstaanbaar lekker!

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze appeltaart in een glaasje?

  • Patisseriebloem & amandelmeel voor de crumble
  • Suiker & vanillesuiker
  • Boter
  • Marsepein
  • Appelen : ik koos hier Jonagold appelen. Als je deze bakt dan behouden ze nog ietwat hun stevigheid. Je zou hier ook peren voor kunnen gebruiken
  • Kaneel
  • Poedersuiker
  • Vanille extract
  • Room
  • Yoghurt : kies hier voor een volle stevige yoghurt (eventueel griekse yoghurt)

Hoe maak je deze appeltaart in een glaasje?

Begin met de marsepein crumble. Meng hiervoor bloem, amandelmeel (of poeder), suiker en vanillesuiker. Doe er blokjes koude boter bij en kneed tot een kruimelige massa. Leg op een beklede bakplaat en bak deze mooi goudbruin in de oven. Hussel halverwege even door. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Voeg er dan kleine blokjes marsepein aan toe.
TIP! Bak de marsepein vooral niet mee. Ze brandt heel snel aan en wordt ook veel te hard.

Dan kunnen we de appeltjes gaan bakken. Schil hiervoor de appelen eerst, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Bak ze aan in een pan met een klontje boter. Stoof ze voor zo’n 6min met wat kaneel. Doe er dan de bruine suiker bij, meng even en laat nog zo’n 2min mee stoven. Haal van het vuur.
TIP! Serveer de appeltjes lauw of op kamertemperatuur.

Als laatste maken we de mousse. Klop hiervoor de room samen met de poedersuiker en vanille extract op tot een stevige massa. Klop natuurlijk niet te lang anders wordt de room te hard en niet lekker meer. Voeg dan de yoghurt toe en meng deze met een spatel doorheen de opgeklopte room. Meng niet te lang, dit moet lekker luchtig blijven.

TIP! Je kan de mousse makkelijk al op voorhand maken, verdelen over de glaasjes en in de koelkast bewaren. Zet vooral de appeltjes en crumble niet mee in de koelkast.

Lekker en makkelijk recept voor Appeltaart in een glaasje, een simpel en snel dessertje. Gebakken appeltjes, een crème op basis van plattekaas / kwark en mascarpone, bruine suiker en een marsepein crumble. Onweerstaanbaar lekker!
Lekker en makkelijk recept voor Appeltaart in een glaasje, een simpel en snel dessertje. Gebakken appeltjes, een crème op basis van plattekaas / kwark en mascarpone, bruine suiker en een marsepein crumble. Onweerstaanbaar lekker!

Appeltaart in een glaasje

Lekker en makkelijk recept voor Appeltaart in een glaasje, een simpel en snel dessertje. Gebakken appeltjes, een yoghurt mousse, marsepein crumble of verkruimelde speculaas. Onweerstaanbaar lekker!
Gang dessert
Porties 4

Ingrediënten
  

Marsepein crumble

  • 100 gr patisseriebloem
  • 50 gr amandelmeel of poeder
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
  • 100 gr boter (koud)
  • 175 gr marsepein

Gebakken appeltjes

  • 3 appelen (type Jonagold)
  • 1 klontje boter
  • 1/4 tl kaneel
  • 2 el bruine suiker

Macarpone-plattekaas crème

  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 250 room
  • 250 gr volle yoghurt of griekse yoghurt

Instructies
 

  • Begin met het maken van de marsepein crumble.
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Doe de bloem, amandelmeel, suiker en vanillesuiker in een mengkom. Roer dit los. Voeg hier koude blokjes in boter aan toe. Kneed tot een kruimelige massa
    Strooi de crumble op de beklede bakplaat. Spreid goed uit.
    Bak de crumble mooi goudbruin in de oven voor zo'n 15 a 20min tot deze mooi goudbruin gebakken is. Hussel er halverwege even door.
    Terwijl de crumble in de oven staat, snij je de marsepein in kleine blokjes.
    Haal de crumble uit de oven. Laat afkoelen en voeg dan de blokjes marsepein toe. Meng nog even goed.
  • Schil de appeltjes, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
    Verhit een ruime pan met een klontje boter en voeg dan appelblokjes toe. Doe er ook het kaneel bij en bak voor zo'n 6 a 7min tot deze ietwat zachter worden. Ze mogen nog een bite hebben. Doe er dan nog de bruine suiker bij, roer even en laat nog zo'n 2min mee stoven.
    Haal van het vuur.
    Je kan er voor kiezen om de appeltjes lauw of koud te serveren bij dit dessertje.
  • Voor de mascarpone-plattekaas crème, gaan we eerste de mascarpone en plattekaas losroer tot een gladde massa. Doe er dan het vanille extract en bruine suiker bij en meng nog even goed.
  • Verdeel de crème over 4 glaasjes en werk af met de gebakken appeltjes en de crumble. Serveer direct.
    TIP! Maak je dit op voorhand. Verdeel de crème dan over de glaasjes en zet in de koelkast tot voor het serveren. Zet de appeltjes vooral niet mee in de koelkast. Deze zijn lauw of op kamertemperatuur op hun lekkerste. De
Trefwoord appel, crumble, dessert, dessert in een glaasje, marsepein, mousse, snel dessert, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.