Ga terug
Lekker en makkelijk recept voor Appeltaart in een glaasje, een simpel en snel dessertje. Gebakken appeltjes, een crème op basis van plattekaas / kwark en mascarpone, bruine suiker en een marsepein crumble. Onweerstaanbaar lekker!

Appeltaart in een glaasje

Lekker en makkelijk recept voor Appeltaart in een glaasje, een simpel en snel dessertje. Gebakken appeltjes, een yoghurt mousse, marsepein crumble of verkruimelde speculaas. Onweerstaanbaar lekker!
Gang dessert
Porties 4

Ingrediënten
  

Marsepein crumble

  • 100 gr patisseriebloem
  • 50 gr amandelmeel of poeder
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
  • 100 gr boter (koud)
  • 175 gr marsepein

Gebakken appeltjes

  • 3 appelen (type Jonagold)
  • 1 klontje boter
  • 1/4 tl kaneel
  • 2 el bruine suiker

Macarpone-plattekaas crème

  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 250 room
  • 250 gr volle yoghurt of griekse yoghurt

Instructies
 

  • Begin met het maken van de marsepein crumble.
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Doe de bloem, amandelmeel, suiker en vanillesuiker in een mengkom. Roer dit los. Voeg hier koude blokjes in boter aan toe. Kneed tot een kruimelige massa
    Strooi de crumble op de beklede bakplaat. Spreid goed uit.
    Bak de crumble mooi goudbruin in de oven voor zo'n 15 a 20min tot deze mooi goudbruin gebakken is. Hussel er halverwege even door.
    Terwijl de crumble in de oven staat, snij je de marsepein in kleine blokjes.
    Haal de crumble uit de oven. Laat afkoelen en voeg dan de blokjes marsepein toe. Meng nog even goed.
  • Schil de appeltjes, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
    Verhit een ruime pan met een klontje boter en voeg dan appelblokjes toe. Doe er ook het kaneel bij en bak voor zo'n 6 a 7min tot deze ietwat zachter worden. Ze mogen nog een bite hebben. Doe er dan nog de bruine suiker bij, roer even en laat nog zo'n 2min mee stoven.
    Haal van het vuur.
    Je kan er voor kiezen om de appeltjes lauw of koud te serveren bij dit dessertje.
  • Voor de mascarpone-plattekaas crème, gaan we eerste de mascarpone en plattekaas losroer tot een gladde massa. Doe er dan het vanille extract en bruine suiker bij en meng nog even goed.
  • Verdeel de crème over 4 glaasjes en werk af met de gebakken appeltjes en de crumble. Serveer direct.
    TIP! Maak je dit op voorhand. Verdeel de crème dan over de glaasjes en zet in de koelkast tot voor het serveren. Zet de appeltjes vooral niet mee in de koelkast. Deze zijn lauw of op kamertemperatuur op hun lekkerste. De
Trefwoord appel, crumble, dessert, dessert in een glaasje, marsepein, mousse, snel dessert, yoghurt