Appeltaart in een glaasje
Lekker en makkelijk recept voor Appeltaart in een glaasje, een simpel en snel dessertje. Gebakken appeltjes, een yoghurt mousse, marsepein crumble of verkruimelde speculaas. Onweerstaanbaar lekker!
Marsepein crumble
- 100 gr patisseriebloem
- 50 gr amandelmeel of poeder
- 50 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
- 100 gr boter (koud)
- 175 gr marsepein
Gebakken appeltjes
- 3 appelen (type Jonagold)
- 1 klontje boter
- 1/4 tl kaneel
- 2 el bruine suiker
Macarpone-plattekaas crème
- 2 el poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 250 room
- 250 gr volle yoghurt of griekse yoghurt
Trefwoord appel, crumble, dessert, dessert in een glaasje, marsepein, mousse, snel dessert, yoghurt