Baked oats met chocolade en mango

Makkelijk en lekker recept voor Baked oats met chocolade en mango, perfect als gezond ontbijt. Deze snelle gezonde gebakken havermout is glutenvrij en wordt verder nog op smaak gebracht met kokos. Deze versie is zonder banaan
Naar recept gaan

Baked oats met chocolade en mango, dat is gewoon een feestje als ontbijt! Een kom bomvol gezond powerfood ideaal om je dag mee te starten. Zoals jullie weten, ben ik fan van alles met havermout. Aangezien ik het klassieke havermoutpapje momenteel even beu ben, ben ik weer allerlei nieuws aan het uitproberen en deze gebakken havermout is er daar één van. De combinatie van de warme chocolade, mango en kokos is gewoon zalig. Omdat we yoghurt gaan toevoegen, gaan we ook een veel smeuïger en rijkelijk effect krijgen. Kortom een ontbijtje om uit te proberen.

Nog meer baked oats inspiratie nodig? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze gebakken havermout?

  • Pure chocolade : gebruik pure chocolade van ten minste 70%. Natuurlijk kan het ook met gewone pure of melkchocolade
  • Mango : je kan dit ook vervangen door appel, peer, bessen
  • Kokosmelk : gebruik kokosmelk uit blik. Of gebruik gewone melk.
  • Griekse yoghurt : of gebruik kokosyoghurt
  • Eieren
  • Kokosolie
  • Vanille extract
  • Agavesiroop
  • Havermout
  • Chiazaad
  • Kokosrasp
  • Kaneel

Hoe maken we deze Baked oats met chocolade en mango?

Begin met de chocolade in kleine blokjes te snijden. Deze hoeven niet allemaal gelijk te zijn. Schil de mango, verwijder de pit en snij in blokjes. Zet beide even opzij.

Doe de kokosmelk, griekse yoghurt, eieren, gesmolten kokosolie, vanille extract en agavesiroop in een mengkom. Roer dit alvast los tot een gladde massa. Voeg hier havermout, chiazaad, kokosrasp en kaneel aan toe. Meng goed. Doe er de stukjes chocolade bij en 3/4 van de mango. Meng nog even kort.
Schep alles in een ingevette ovenschaal en bak voor zo’n 35 a 40min in de oven.
TIP! Je kan ook honing of maple syrup gebruiken ipv agavesiroop
TIP! Ik gebruikte één grote ovenschaal maar dit kan ook in individuele ovenschaaltjes.

Serveer dan direct of laat ietwat afkoelen met de resterende mango en nog wat extra zoetstof

Makkelijk en lekker recept voor Baked oats met chocolade en mango, perfect als gezond ontbijt. Deze snelle gezonde gebakken havermout is glutenvrij en wordt verder nog op smaak gebracht met kokos. Deze versie is zonder banaan
Makkelijk en lekker recept voor Baked oats met chocolade en mango, perfect als gezond ontbijt. Deze snelle gezonde gebakken havermout is glutenvrij en wordt verder nog op smaak gebracht met kokos. Deze versie is zonder banaan

Baked oats met chocolade en mango

Makkelijk en lekker recept voor Baked oats met chocolade en mango, perfect als gezond ontbijt. Deze snelle gezonde gebakken havermout is glutenvrij en wordt verder nog op smaak gebracht met kokos. Deze versie is zonder banaan
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 80 gr pure chocolade
  • 1 mango
  • 1 blik kokosmelk (= +/- 400ml)
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 el kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el agavesiroop (*)
  • 200 gr havermout
  • 2 el chiazaad
  • 40 gr kokosrasp
  • 1/2 tl kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Vet een ruime ovenschaal in met wat boter of andere vetstof. Je zou ook 4 kleine individuele schaaltjes kunnen gebruiken.
  • Begin met de chocolade in kleinere stukjes te hakken. Sommige mogen al iets groter zijn dan de andere.
    Schil de mango, verwijder de pit en snij in blokjes.
  • Doe de kokosmelk, griekse yoghurt, eitjes, gesmolten kokosolie en vanille extract in een mengkom. Roer dit los tot een gladde massa.
    Voeg hier de havermout, chiazaadjes, kokosrasp en kaneel aan toe. Meng goed.
    Als laatste voeg je de stukjes chocolade en 3/4 van de mango toe. Meng nog even kort.
    Giet dit mengsel in de ovenschaal.
    Bak in de oven voor zo'n 35 a 40min tot deze mooi stevig gebakken is. De gaartijd is ook wat afhankelijk van de grote van je ovenschaal.
  • Eenmaal mooi stevig gebakken, serveer direct met de resterende blokjes mango en nog wat extra agavesiroop (of honing)
    Smakelijk

Notities

(*) Deze baked oats op zich is niet echt super zoet. Ik hou er van om bij het serveren er nog wat agavesiroop of honing over te strooien. 
Trefwoord baked oats, chocolade, gebakken havermout, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, kokosmelk, mango, ontbijt, snel klaar, tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.