Pompoen wafels

Geniet van de herfst met deze lekker kruidige pompoen wafels. Een heerlijk makkelijk wafel receptje dat je kan serveren als ontbijt of tussendoortje. Een origineel receptje met pompoen.
Naar recept gaan

Deze makkelijke pompoen wafels is de herfst op je bord. Lekker kruidige wafeltjes om van te genieten als tussendoortje of ontbijt. Vergis je niet, ze zijn wel degelijk zoet. Wij zijn het gewoon om pompoen te verwerken in hartige gerechten maar deze oranje kastaar kan je even goed in dessertjes verwerken. In USA doen ze dat al eeuwenlang en geloof mij, het werkt, het werkt zelfs heel goed. Combineer met kaneel, koekkruiden of speculaaskruiden en je hebt een lekker kruidig gebak. Dus heb je nog eens pompoen op overschot, maak er een puree van en verwerk dit in een zoet receptje.

Geniet van de herfst met deze lekker kruidige pompoen wafels. Een heerlijk makkelijk wafel receptje dat je kan serveren als ontbijt of tussendoortje. Een origineel receptje met pompoen.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze wafels?

  • Zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
  • Baking soda
  • Kaneel : of heb je speculaas- of koekkruiden in huis dan kan je deze ook gebruiken
  • Boter
  • Bruine suiker (=cassonade)
  • Eieren
  • vanille extract
  • Pompoenpuree

Hoe maken we deze pompoen wafels?

Begin met de droge ingrediënten te mengen namelijk zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder, baking soda en kaneel. Zet dit even opzij.

Vervolgens doe je zachte boter, bruine suiker en vanillesuiker in een mengkom. Mix dit los en luchtig voor zo’n 3min. Doe er dan de eieren, vanille extract en pompoenpuree bij. Mix dit tot een gladde massa. Doe er dan de droge ingrediënten bij en mix tot een mooi glad deeg.

Verhit je wafelijzer, schep er wat van het deeg in. Bak de wafeltjes mooi goudbruin en leg dan op een rooster om ietwat af te koelen. Deze wafeltjes zijn op hun lekkerste als ze net gebakken zijn.

Geniet van de herfst met deze lekker kruidige pompoen wafels. Een heerlijk makkelijk wafel receptje dat je kan serveren als ontbijt of tussendoortje. Een origineel receptje met pompoen.
Geniet van de herfst met deze lekker kruidige pompoen wafels. Een heerlijk makkelijk wafel receptje dat je kan serveren als ontbijt of tussendoortje. Een origineel receptje met pompoen.

Pompoen wafels

Geniet van de herfst met deze lekker kruidige pompoen wafels. Een heerlijk makkelijk wafel receptje dat je kan serveren als ontbijt of tussendoortje. Een origineel receptje met pompoen.
5 van 1 stem
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 200 gr zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl kaneel (*)
  • 60 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille essence
  • 220 gr pompoenpuree (**)

Instructies
 

  • Begin met de zelfrijzende bloem (+extra bakpoeder), baking soda en kaneel te mengen. Zet dit even opzij.
  • Doe de zachte boter, bruine suiker en vanillesuiker in een mengkom. Mix dit even los en luchtig voor zo'n 2min.
    Doe er dan de eieren, vanille essence en pompoenpuree bij. Mix tot een gladde massa. Doe er dan de droge ingrediënten bij en mix tot een mooi glad deeg.
  • Verhit je wafelijzer en vet een beetje in.
    Schep wat van het deeg in het ijzer en bak deze mooi goudbruin.
    Laat ze ietwat afkoelen en serveer dan
    Ze zijn het lekkerste wanneer ze net gebakken zijn.

Notities

(*) Je kan ook speculaas- of koekkruiden gebruiken voor nog meer kruidigheid. 
(**) Pompoenpuree maak je door geschilde blokjes pompoen gaar te stomen of te koken (niets aan toevoegen). Eenmaal gaar, pureer je dit. Hier kan vrij veel water inzitten nog. Doe de puree in een kookpotje en zet op een hoog vuur om het meeste water te verdampen. Roer goed zodat deze niet aanbakt. Laat dan volledig afkoelen. Wanneer de puree is afgekoeld kan er nog wat water op komen te staan, giet dit er dan af. Bewaar dit zo’n 3 a 4 dagen in de koelkast of vries in. Ideaal dus als je nog wat restjes hebt. Je kan eventueel restjes nog verwerken in een aardappelpuree. 
(**) Geen zin om zelf pompoenpuree te maken. Ga dan naar AH naar de babyvoeding. Daar hebben ze potjes pure pompoenpuree
Trefwoord bakken, ontbijt, pompoen, pompoenpuree, snel klaar, tussendoortje, wafels

1 thought on “Pompoen wafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.