Ontbijtcake met peer en chocolade

Deze makkelijke en snelle Ontbijtcake met peer en chocolade is ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. De cake is op basis van amandelmeel waardoor deze glutenvrij is. Verder wordt er kwark toegevoegd en stukjes peer. Lekker, simpel en voedzaam!

Zijn jullie ook zo’n liefhebbers van ontbijt? Ik kan daar echt van genieten. Het hoeft niet altijd super uitgebreid te zijn met sinaasappelsap, een pannenkoekje, eitje, croissantje. Gewoon een sneetje van deze zalig makkelijke ontbijtcake met peer en chocolade is voor mij ook al voldoende om er een “breakfast party” van te maken 😃. Dit is echt zo’n receptje om te bewaren en je kan er zelf nog volop mee gaan spelen. Ik gebruikte nu peer en stukjes chocolade. Je kan bijvoorbeeld ook appel gebruiken, stukjes speculaas, noten of gedroogd fruit. Mix & Match naar hartelust. De cake zelf is op basis van amandelmeel waardoor ie glutenvrij is.

Deze ontbijtcake kan je trouwens makkelijk op voorhand al maken en gewoon luchtdicht bewaren. Zo heb je steeds iets voedzaams bij de hand. Ideaal ook als ontbijtje of tussendoortje on-the-go.

Deze makkelijke en snelle Ontbijtcake met peer en chocolade is ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. De cake is op basis van amandelmeel waardoor deze glutenvrij is. Verder wordt er kwark toegevoegd en stukjes peer. Lekker, simpel en voedzaam!

Hoe maken we deze Ontbijtcake met peer en chocolade ?

Begin met de schillen van de peer, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
Vervolgens meng je de droge ingrediënten namelijk amandelmeel, vanille puddingpoeder, kaneel en bakpoeder. Zet even opzij. Dan gaan we gesmolten kokosolie/boter mengen met kwark/plattekaas/stevige yoghurt, eitjes, maple syrup, zeste van citroen en vanille extract. Meng dit tot een gladde massa. Doe er vervolgens de droge ingrediënten bij, meng goed tot een mooi glad deeg. Als laatste voeg je de stukjes peer en fijngehakte chocolade of Chocolate chips toe.

Giet het deeg in een cakevorm en bak de ontbijtcake mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gaar, laat even afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en laat verder afkoelen. Bewaar de cake luchtdicht.

Ontbijtcake met peer
Deze makkelijke en snelle Ontbijtcake met peer en chocolade is ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. De cake is op basis van amandelmeel waardoor deze glutenvrij is. Verder wordt er kwark toegevoegd en stukjes peer. Lekker, simpel en voedzaam!

Ontbijtcake met peer en chocolade

Deze makkelijke en snelle Ontbijtcake met peer en chocolade is ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. De cake is op basis van amandelmeel waardoor deze glutenvrij is. Verder wordt er kwark toegevoegd en stukjes peer. Lekker, simpel en voedzaam!
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • 1 Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 2 peren
  • 200 gr amandelmeel (of poeder)
  • 80 gr vanille puddingpoeder (of maizena)
  • 6 gr bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 3 el boter of kokosolie (gesmolten)
  • 200 gr kwark/plattekaas of stevige yoghurt
  • 2 eieren
  • 65 ml maple syrup (of honing of agavesiroop)
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 1/2 tl vanille extract
  • 60 gr chocolate chips (puur) (of fijngehakte pure chocolade)

Instructies
 

  • Begin met de peren te schillen, het klokhuis te verwijderen in in kleine blokjes te snijden. Zet even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Meng het amandelmeel, vanille puddingpoeder, bakpoeder en kaneel. Zet deze droge ingrediënten even opzij.
  • Doe de gesmolten kokosolie/boter, kwark, eitjes, maple syrup, zeste van citroen en vanille extract in een mengkom. Mix of roer dit los tot een gladde massa.
    Doe er de droge ingrediënten bij en meng goed tot een mooi glad beslag. Perfect glad zal dit niet zijn omwille van het amandelmeel.
    Als laatste doe je er de stukjes peer bij en de stukjes chocolade. Meng nog even goed. Giet het deeg in de cakevorm en zet in de oven.
  • Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 50 a 55min in de oven. Check met een satéprikker of ie gaar is binnenin.
    Haal uit de oven, laat zo'n 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.
    Bewaar de cake luchtdicht.
    Smakelijk
Trefwoord amandelmeel, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, ontbijt, ontbijtcake, peren, tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.