Curry met halloumi

Deze makkelijke vegetarische Curry met halloumi is een ideaal doordeweeks receptje voor op je weekmenu. Gebaseerd op de bekende butter chicken maar dan met halloumi. Een super simpele snelle curry met geen te speciale ingrediënten. Je kan hier ook perfect kip bij maken
Naar recept gaan

Deze makkelijke curry met halloumi is er zo eentje dat valt onder “curry in a hurry”. Ofwel een heel snelle versie die toch de nodige smaak en yumminess bevat. Normaal gaat er in een curry een heleboel ingrediënten en smaakmakers. Vaak zo van die kruiden die je eenmaal gebruikt en dan staat dat potje voor de komende 5 jaar onaangeroerd in je kast. Ik ken dat en bij dit simpel receptje is het dus zeker niet het geval. Er gaan heel basic ingrediënten in zoals ui, look, paprika, kerstomaten en (homemade) tomatensaus. Qua kruiding gebruik ik curry madras poeder, een kruidenmix die ik heel vaak gebruik. De smaak is iets intenser dan de klassieke kerriepoeder. Natuurlijk kan je ook gewoon de klassieke kerrie gebruiken hiervoor.

Deze makkelijke vegetarische Curry met halloumi is een ideaal doordeweeks receptje voor op je weekmenu. Gebaseerd op de bekende butter chicken maar dan met halloumi. Een super simpele snelle curry met geen te speciale ingrediënten. Je kan hier ook perfect kip bij maken

Hoe maken we deze Curry met halloumi ?

Begin met het snijwerk. Snij de halloumi in blokjes. Hak de ui fijn, snij de paprika’s in kleine blokjes, hak de look fijn.

Verhit olijfolie in een stoofpot en bak hierin de halloumi eerst kort aan tot deze mooi goudbruin zijn langs alle kanten. Schep dan uit de stoofpot. Voeg opnieuw wat olijfolie toe. Stoof hierin de ui en paprika eerst aan voor zo’n 4 a 5min. Doe er dan de look en curry madras poeder bij, roer even en laat een minuutje mee bakken. Voeg de kerstomaten, tomatensaus, peper en zout toe. Laat zo’n 20min (mag ook langer) sudderen. Giet er kokosmelk bij en voeg de blokjes halloumi terug toe. Laat nog zo’n 2min doorwarmen. Serveer dan met wat rijst/noodles of naanbrood.
TIP! Geen fan van kokosmelk, gebruik dan gewone room.

Deze makkelijke vegetarische Curry met halloumi is een ideaal doordeweeks receptje voor op je weekmenu. Gebaseerd op de bekende butter chicken maar dan met halloumi. Een super simpele snelle curry met geen te speciale ingrediënten. Je kan hier ook perfect kip bij maken
Deze makkelijke vegetarische Curry met halloumi is een ideaal doordeweeks receptje voor op je weekmenu. Gebaseerd op de bekende butter chicken maar dan met halloumi. Een super simpele snelle curry met geen te speciale ingrediënten. Je kan hier ook perfect kip bij maken

Curry met halloumi

Deze makkelijke vegetarische Curry met halloumi is een ideaal doordeweeks receptje voor op je weekmenu. Gebaseerd op de bekende butter chicken maar dan met halloumi. Een super simpele snelle curry met geen te speciale ingrediënten. Je kan hier ook perfect kip bij maken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 225 gr halloumi
  • 1 ui
  • 2 paprika
  • 2 teentjes look
  • 1,5 kl curry madras (*)
  • 250 gr kerstomaten
  • 500 gr tomatensaus (of passata)
  • 200 ml kokosmelk
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin best met het snijwerk.
    Snij de halloumi in blokjes
    Pel de ui en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika, snij in kleine blokjes
    Pel de teentjes look en hak fijn.
  • Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie. Bak hierin de halloumi alvast even kort goudbruin langs alle kanten. Schep dan uit de stoofpot.
    Doe opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde stoofpot (je hoeft deze niet eerst proper te maken). Stoof hierin de ui en paprika eerst mooi aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg dan de look en curry madras toe, roer even en laat een minuutje mee bakken.
    Doe er de kerstomaten bij samen met de tomatensaus, een snuifje zout en peper.
    Laat zo'n 20min zachtjes sudderen (mag ook langer). De tomaatjes mogen mooi zacht zijn.
    Giet er de kokosmelk bij en voeg ook de halloumi terug toe. Laat nog zo'n 2 a 3min doorwarmen.
    Serveer met wat rijst/noodles/naanbrood
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruik hier curry madras poeder voor. Je kan hier ook gewoon klassiek kerriepoeder voor gebruiken. Gebruik dan eventueel iets meer voor meer smaak. 
Trefwoord curry, doordeweeks recept, halloumi, snel klaar, vegetarisch, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.