Deze makkelijke curry met halloumi is er zo eentje dat valt onder “curry in a hurry”. Ofwel een heel snelle versie die toch de nodige smaak en yumminess bevat. Normaal gaat er in een curry een heleboel ingrediënten en smaakmakers. Vaak zo van die kruiden die je eenmaal gebruikt en dan staat dat potje voor de komende 5 jaar onaangeroerd in je kast. Ik ken dat en bij dit simpel receptje is het dus zeker niet het geval. Er gaan heel basic ingrediënten in zoals ui, look, paprika, kerstomaten en (homemade) tomatensaus. Qua kruiding gebruik ik curry madras poeder, een kruidenmix die ik heel vaak gebruik. De smaak is iets intenser dan de klassieke kerriepoeder. Natuurlijk kan je ook gewoon de klassieke kerrie gebruiken hiervoor.

Hoe maken we deze Curry met halloumi ?
Begin met het snijwerk. Snij de halloumi in blokjes. Hak de ui fijn, snij de paprika’s in kleine blokjes, hak de look fijn.
Verhit olijfolie in een stoofpot en bak hierin de halloumi eerst kort aan tot deze mooi goudbruin zijn langs alle kanten. Schep dan uit de stoofpot. Voeg opnieuw wat olijfolie toe. Stoof hierin de ui en paprika eerst aan voor zo’n 4 a 5min. Doe er dan de look en curry madras poeder bij, roer even en laat een minuutje mee bakken. Voeg de kerstomaten, tomatensaus, peper en zout toe. Laat zo’n 20min (mag ook langer) sudderen. Giet er kokosmelk bij en voeg de blokjes halloumi terug toe. Laat nog zo’n 2min doorwarmen. Serveer dan met wat rijst/noodles of naanbrood.
TIP! Geen fan van kokosmelk, gebruik dan gewone room.


Curry met halloumi
Ingrediënten
- 225 gr halloumi
- 1 ui
- 2 paprika
- 2 teentjes look
- 1,5 kl curry madras (*)
- 250 gr kerstomaten
- 500 gr tomatensaus (of passata)
- 200 ml kokosmelk
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Begin best met het snijwerk. Snij de halloumi in blokjesPel de ui en hak fijn.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika, snij in kleine blokjesPel de teentjes look en hak fijn.
- Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie. Bak hierin de halloumi alvast even kort goudbruin langs alle kanten. Schep dan uit de stoofpot. Doe opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde stoofpot (je hoeft deze niet eerst proper te maken). Stoof hierin de ui en paprika eerst mooi aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg dan de look en curry madras toe, roer even en laat een minuutje mee bakken. Doe er de kerstomaten bij samen met de tomatensaus, een snuifje zout en peper. Laat zo'n 20min zachtjes sudderen (mag ook langer). De tomaatjes mogen mooi zacht zijn.Giet er de kokosmelk bij en voeg ook de halloumi terug toe. Laat nog zo'n 2 a 3min doorwarmen. Serveer met wat rijst/noodles/naanbroodSmakelijk