Ga terug
Deze makkelijke vegetarische Curry met halloumi is een ideaal doordeweeks receptje voor op je weekmenu. Gebaseerd op de bekende butter chicken maar dan met halloumi. Een super simpele snelle curry met geen te speciale ingrediënten. Je kan hier ook perfect kip bij maken

Curry met halloumi

Deze makkelijke vegetarische Curry met halloumi is een ideaal doordeweeks receptje voor op je weekmenu. Gebaseerd op de bekende butter chicken maar dan met halloumi. Een super simpele snelle curry met geen te speciale ingrediënten. Je kan hier ook perfect kip bij maken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 225 gr halloumi
  • 1 ui
  • 2 paprika
  • 2 teentjes look
  • 1,5 kl curry madras (*)
  • 250 gr kerstomaten
  • 500 gr tomatensaus (of passata)
  • 200 ml kokosmelk
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin best met het snijwerk.
    Snij de halloumi in blokjes
    Pel de ui en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika, snij in kleine blokjes
    Pel de teentjes look en hak fijn.
  • Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie. Bak hierin de halloumi alvast even kort goudbruin langs alle kanten. Schep dan uit de stoofpot.
    Doe opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde stoofpot (je hoeft deze niet eerst proper te maken). Stoof hierin de ui en paprika eerst mooi aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg dan de look en curry madras toe, roer even en laat een minuutje mee bakken.
    Doe er de kerstomaten bij samen met de tomatensaus, een snuifje zout en peper.
    Laat zo'n 20min zachtjes sudderen (mag ook langer). De tomaatjes mogen mooi zacht zijn.
    Giet er de kokosmelk bij en voeg ook de halloumi terug toe. Laat nog zo'n 2 a 3min doorwarmen.
    Serveer met wat rijst/noodles/naanbrood
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruik hier curry madras poeder voor. Je kan hier ook gewoon klassiek kerriepoeder voor gebruiken. Gebruik dan eventueel iets meer voor meer smaak. 
Trefwoord curry, doordeweeks recept, halloumi, snel klaar, vegetarisch, weekmenu