Salade met kip, spek en avocado

Deze makkelijke Salade met kip, spek en avocado is geïnspireerd op de bekende cobb salade. Een super simpele gezonde salade bestaande uit gegrilde kip, gebakken spek, een gekookt eitje, heel veel groentjes en een lichte avocadosaus.

Salades saai en eentonig? Euhm dan heb je deze Salade met kip, spek en avocado nog niet geprobeerd! Een salade bomvol smaak, groentjes, blokjes kaas, krokant spek, gegrilde kip en een gekookt eitje. Vooral dat eitje maakt een salade toch altijd zo lekker vind ik. Zo’n simpel product, soms wat ondergewaardeerd maar iedereen smult er toch altijd van. Bij een salade hoort een sausje. Je kan gewoon de pot mayonaise op tafel zetten of meng wat yoghurt met mayonaise. Of maak mijn bekende “avocado mayonaise”. Geloof mij, die is gewoon HEER-LIJK! Als er restjes zijn van deze saus, dip ik er ‘s avonds nog wat worteltjes in. Verslavend lekker.

Deze salade is heel hard geïnspireerd op de bekende Amerikaanse Cobb salade. Echter mijn enkele twists van mezelf. Dat maakt koken altijd zo leuk, je eigen toets eraan geven. Dus gebruik dit receptje als inspiratie en speel er zelf nog wat mee. Je kan hier echt heel weinig fouts mee doen. De kip zou je ook kunnen vervangen door zalm.

Deze makkelijke Salade met kip, spek en avocado is geïnspireerd op de bekende cobb salade. Een super simpele gezonde salade bestaande uit gegrilde kip, gebakken spek, een gekookt eitje, heel veel groentjes en een lichte avocadosaus.

Hoe maken we deze Salade met kip, spek en avocado?

Begin met de eitjes hard te koken, reken op zo’n 8 a 10min. Ik hou er wel van dat ze nog een heel klein beetje lopend zijn, reken dan zo’n 6 a 7min. Leg ze dan in een kom met koud water.
Leg de plakjes spek op een beklede bakplaat, strooi er wat honing over en bak deze mooi goudbruin in de oven voor zo’n 10min. Hou goed in de gaten deze ze niet te bruin worden. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.

De kipfilets halveer (doormidden snijden) je zodat je 2 dunne lapjes hebt. Meng olijfolie, gerookt paprikapoeder, oregano, citroensap, peper en zout. Leg hierin de kipfilets, meng goed en laat zo’n 10min staan. Mag ook langer, zet dat afgedekt in de koelkast.

Ondertussen kan je de rest van de salade voorbereiden. Was de sla en hak iets fijner. Halveer de kerstomaten. De kaasblokjes heb ik ook nog in iets kleinere stukjes gesneden. Pel de rode ui en hak fijn. Pel de eitjes

Voor mijn avocado mayonaise, doe je avocado’s, griekse yoghurt, sjalot en peper en zout in een blender. Mix dit tot een gladde crème. Proef en breng nog verder op smaak met peper en zout.

Bak de dunne kiplapjes in een (grill)pan mooi goudbruin langs beide kanten. Omdat deze zo dun zijn, hoeven ze niet al te lang te bakken.

Doe de sla in een ruime kom of schaal. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe samen met de kaas en rode ui. Meng alvast even. Snij de kipfilets in plakjes. Hak het spek in kleinere stukjes. Halveer de eitjes. Werk hiermee de salade af. Serveer de avocado mayonaise er apart bij.

Deze makkelijke Salade met kip, spek en avocado is geïnspireerd op de bekende cobb salade. Een super simpele gezonde salade bestaande uit gegrilde kip, gebakken spek, een gekookt eitje, heel veel groentjes en een lichte avocadosaus.

Salade met kip, spek en avocado

Deze makkelijke Salade met kip, spek en avocado is geïnspireerd op de bekende cobb salade. Een super simpele gezonde salade bestaande uit gegrilde kip, gebakken spek, een gekookt eitje, heel veel groentjes en een lichte avocadosaus.
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 12 plakjes gerookt spek
  • 3 kipfilets
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1/2 citroen
  • 1 kropsla
  • 200 gr kaasblokjes
  • 250 gr kerstomaten
  • 1 kleine rode ui

Avocadosaus

  • 2 avocado's (rijp)
  • 1/2 sjalot (of rode ui)
  • 3 el griekse yoghurt
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de eieren hard te koken (8 a 10min). Ik hou er van dat de eitjes nog een beetje lopend zijn. Reken dan op zo'n 6 a 7min. Leg de eitjes daarna in een kom met koud water om af te koelen
  • Leg de plakjes spek op een beklede bakplaat. Laat ze niet overlappen; Giet er een beetje honing over. Bak mooi goudbruin in de oven (op 190 graden) voor zo'n 10 a 12Min. Hou goed in de gaten dat ze niet te bruin worden. Haal uit de en laat afkoelen zo zal het spek lekker krokant worden.
  • Snij de kipfilets dwars doormidden zodat je van 1 kipfilet steeds 2 dunne lapjes hebt.
    Doe het gerookt paprikapoeder samen met de oregano, sap van halve citroen, peper, zout en zo'n 3el olijfolie in een mengkom. Roer dit los. Leg de kipfilets hierin en laat zo'n 10min staan.
  • Ondertussen kan je de sla wassen en iets fijner wassen.
    De kaasblokjes heb ik zelf nog iets kleiner gesneden.
    Halveer de kerstomaten
    Pel de rode ui, halveer en snij in dunne halve ringen.
    Pel de gekookte eitjes
    Voor de avocadosaus, doe je alles in een blender. Mix tot een gladde ietwat dikkere saus.
  • Verhit een (grill)pan en bak hierin de dunne kiplapjes mooi goudbruin langs beide kanten. Doordat het zo'n dunne lapjes zijn, zal dit niet lang duren.
  • Neem een ruime kom of schaal en doe hierin de sla met de kerstomaten, kaasblokjes en rode ui. Meng even.
    Hak het spek in kleinere stukjes. Snij de kip in kleinere reepjes en leg bovenop de salade. Leg er ook de gehalveerde eitjes op.
    Serveer er de saus apart bij.
    Smakelijk
Trefwoord avocado, doordeweeks recept, gekookt ei, kip, salade, snel klaar, spek, tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.