Gehaktballetjes met ricotta in tomatensaus

Dit makkelijke recept voor Gehaktballen met ricotta in tomatensaus is een ideaal receptje om doordeweeks te maken. Iedereen houdt van gehaktballetjes en deze zeker! We gebruiken kipgehakt en voegen wat ricotta toe zodat ze super smeuig zijn binnenin. Daarbij komt een tomatensaus bomvol verse groentjes. Simpel, snel klaar en heerlijk!
Naar recept gaan

Dit receptje voor Gehaktballetjes met ricotta in tomatensaus is puur comfort food! Heerlijk van smaak, hartverwarmend en zo simpel om te maken. Oke, dit gerechtje vraagt wel wat ingrediënten maar dat neem je er met plezier bij hoor. Ik verwerkte hierin wel wat groenten maar je kan er ook enkele skippen hoor. Het leuke en handige aan dit receptje is dat het allemaal in één pan wordt gemaakt en je dit makkelijk op voorhand al kan maken.

TIP! Ik gebruikte hier naast de klassiekers ui, look en paprika ook venkel, courgette en witte bonen (uit bokaaltje). Je kan hier zelf wat mee gaan spelen. Geen fan van bonen, laat ze dan weg of vervang bijvoorbeeld door kikkererwten. Qua groenten kan je ook nog kiezen voor bijvoorbeeld spinazie, aubergine, …

Dit makkelijke recept voor Gehaktballen met ricotta in tomatensaus is een ideaal receptje om doordeweeks te maken. Iedereen houdt van gehaktballetjes en deze zeker! We gebruiken kipgehakt en voegen wat ricotta toe zodat ze super smeuig zijn binnenin. Daarbij komt een tomatensaus bomvol verse groentjes. Simpel, snel klaar en heerlijk!
Hoe maken we deze Gehaktballetjes met ricotta in tomatensaus ?

Begin met het maken van de gehaktballen. Meng hiervoor kipgehakt met ricotta, oregano, dragon (optioneel), ei, zeste van citroen, peper en zout. Doe er vervolgens paneermeel bij. Meng goed. Rol er gehaktballen van. Ik rolde ze vrij groot, dit mag ook kleiner. Laat ze zo’n 20min (mag ook langer) opstijven in de koelkast. Ondertussen kan je de groentjes snijden voor de saus.
TIP! Je kan ook gemengd gehakt gebruiken maar gebruik dan wat minder paneermeel.

Begin met het fijnsnijden van de groenten namelijk ui, look, venkel, paprika en courgette. Verhit een ruime pan of stoofpot met een royale scheut olijfolie. Bak hierin de gehaktballen eerst kort aan zodat deze een mooi korstje hebben langs alle kanten. Schep ze uit de pan en zet even opzij.

Voeg opnieuw wat olijfolie toe aan dezelfde pan/stoofpot. Stoof hierin eerst de ui, paprika, venkel aan voor zo’n 5min. Roer regelmatig. Doe er vervolgens de look en gerookt paprikapoeder bij en laat een minuutje mee bakken. Voeg de blokjes courgette toe, laat ook nog een minuutje mee bakken. Giet er vervolgens de tomatensaus bij samen met oregano, witte bonen (afgespoeld), water en een bouillonblokje. Laat zo’n 20min zachtjes sudderen. Proef van de saus en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker.

Leg de gehaktballen in de saus. Verdeel ook wat hoopjes ricotta over de pan en bak dit voor zo’n 25min in de oven. Serveer dan direct

Dit makkelijke recept voor Gehaktballen met ricotta in tomatensaus is een ideaal receptje om doordeweeks te maken. Iedereen houdt van gehaktballetjes en deze zeker! We gebruiken kipgehakt en voegen wat ricotta toe zodat ze super smeuig zijn binnenin. Daarbij komt een tomatensaus bomvol verse groentjes. Simpel, snel klaar en heerlijk!
Dit makkelijke recept voor Gehaktballen met ricotta in tomatensaus is een ideaal receptje om doordeweeks te maken. Iedereen houdt van gehaktballetjes en deze zeker! We gebruiken kipgehakt en voegen wat ricotta toe zodat ze super smeuig zijn binnenin. Daarbij komt een tomatensaus bomvol verse groentjes. Simpel, snel klaar en heerlijk!

Gehaktballetjes met ricotta in tomatensaus

Dit makkelijke recept voor Gehaktballetjes met ricotta in tomatensaus is een ideaal receptje om doordeweeks te maken. Iedereen houdt van gehaktballetjes en deze zeker! We gebruiken kipgehakt en voegen wat ricotta toe zodat ze super smeuig zijn binnenin. Daarbij komt een tomatensaus bomvol verse groentjes. Simpel, snel klaar en heerlijk!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Gehaktballen met ricotta

  • 500 gr Kipgehakt
  • 2 el ricotta
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl dragon (gedroogd) – optioneel
  • 1 ei
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 100 gr paneermeel
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Saus

  • 1 ui
  • 1/2 venkel
  • 1 paprika
  • 2 teentjes look
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 courgette
  • 500 gr tomatensaus (of passata)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 bokaaltje witte bonen
  • 1 bouillonblokje
  • 200 gr ricotta
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gehaktballen.
    Meng eerst het kipgehakt met de ricotta, oregano, dragon (optioneel), ei, zeste van citroen, peper en zout. Doe er het paneermeel bij. Meng goed.
    Rol er balletjes van. Ik rolde redelijk grote gehaktballen. Laat deze zo'n 20min opstijven in de koelkast. Ondertussen kan je de groenten snijden voor de saus.
  • Begin met het snijwerk voor de saus.
    Pel de ui en hak fijn.
    Hak de venkel fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika, hak in kleine blokjes.
    Pel het teentje look, hak fijn.
    Snij de courgette in kleine blokjes.
  • Verhit een ruime hoge pan of stoofpot (die ook in de oven mag) met een royale scheut olijfolie.
    Bak hierin de gehaktballen mooi goudbruin langs de buitenkant. De binnenkant hoeft nog niet gaar te zijn. Haal de gehaktballen uit de pan.
  • Voeg opnieuwe wat olijfolie toe in dezelfde pan, zonder deze eerst proper te maken.
    Stoof hierin de ui, venkel, paprika eerst mooi glazig voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er dan de look en gerookt paprikapoeder bij, roer even en laat een minuutje mee bakken. Voeg dan de courgette toe en laat ook deze een minuutje mee bakken.
    Giet er dan de tomatensaus bij samen met de oregano, witte bonen (afgespoeld), 100ml water, bouillonblokje, peper en zout. Roer goed en laat zo'n 20min zachtjes sudderen (mag ook langer). Proef even en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker.
    TIP! Je kan deze saus ook al één of twee dagen van tevoren maken. Maak en bak de gehaktballen op de dag zelf best.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Leg de gehaktballen in de saus. Verdeel wat hoopjes ricotta over de schotel en zet in de oven voor zo'n 25min tot de gehaktballen mooi goudbruin gebakken zijn.
    Smakelijk
Trefwoord courgette, doordeweeks recept, gehaktballen, kip, kipgehakt, ricotta, snel klaar, tomatensaus, venkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.