Salade met geitenkaaskroketjes en spek

Op en top zomers deze makkelijke snelle Salade met geitenkaaskroketjes en spek. Lekker krokant gebakken geitenkaas verwerkt in een salade met stukjes spek, nectarine, sperziebonen en een simpele vinaigrette op basis van Luikse siroop.
Naar recept gaan

Salades … saai en smaakloos … euhm ik dacht het niet en dat bewijst deze Salade met geitenkaaskroketjes en spek. Een super makkelijk receptje met de heerlijke combinatie van geitenkaas en spek. Vaak wordt dat gecombineerd met appel. Wel omdat we momenteel nog volop kunnen genieten van dat heerlijke zomerfruit, heb ik er nu gebakken nectarines bij geserveerd. Zo simpel, zo puur, zo zomers … kortom een top salade om de komende dagen zeker eens uit te proberen.

Laat die geitenkaaskroketjes je zeker niet afschrikken. We gebruiken hier gewoon geitenkaas met korst dat we in plakjes snijden. Deze halen we door wat bloem, vervolgens door losgeklopt ei en als laatste door panko. Ik zet dit altijd nog even in de diepvries zodat de geitenkaas mooi zijn vorm behoudt bij het bakken. We bakken deze kroketjes even kort in de pan en meer is het niet. Super easy en zo makkelijk!

TIP! Je kan de nectarines ook perfect vervangen door perziken of pruimen. Wanneer de appelen of peren terug in het seizoen zijn dan kan je deze natuurlijk ook gebruiken

Op en top zomers deze makkelijke snelle Salade met geitenkaaskroketjes en spek. Lekker krokant gebakken geitenkaas verwerkt in een salade met stukjes spek, nectarine, sperziebonen en een simpele vinaigrette op basis van Luikse siroop.
Hoe maken we deze Salade met geitenkaaskroketjes en spek?

Begin met het maken van de kroketjes. Snij de geitenkaas in plakjes van zo’n 2cm. Haal deze eerst door wat bloem, vervolgens door los gekluts ei en als laatste door panko. Zet deze voor zo’n 30min in de diepvries. Zo ga je voorkomen dat tijdens het bakken de kroketjes helemaal gaan uitlopen.

Ondertussen kan je de rest van de salade voorbereiden. Bak de plakjes spek mooi goudbruin in de oven en laat dan afkoelen op wat keukenpapier. Kook of stoom sperzieboontjes. Eenmaal beetgaar, spoel onder koud water, laat uitlekken en afkoelen. Snij nectarine in plakjes en bak ze deze kort in een pan met wat olijfolie. Tijdens het bakken, voeg je een beetje honing toe. Hak ook nog een rode ui fijn. Wanneer het spek is afgekoeld, hak deze dan in kleinere stukken

Voor de vinaigrette, meng je Luikse siroop met wat azijn (ik gebruikte appelazijn) en olijfolie.

Als laatste ga je de kroketjes bakken in een pan met wat olijfolie. Bak ze mooi goudbruin voor zo’n 2 a 3min per kant. Eenmaal gebakken, serveer dan direct.

Neem een ruim bord en verdeel hierover wat gemengde sla, boontjes, perziken, rode ui, stukjes spek en de kroketjes. Giet er wat van de vinaigrette over.

Op en top zomers deze makkelijke snelle Salade met geitenkaaskroketjes en spek. Lekker krokant gebakken geitenkaas verwerkt in een salade met stukjes spek, nectarine, sperziebonen en een simpele vinaigrette op basis van Luikse siroop.
Op en top zomers deze makkelijke snelle Salade met geitenkaaskroketjes en spek. Lekker krokant gebakken geitenkaas verwerkt in een salade met stukjes spek, nectarine, sperziebonen en een simpele vinaigrette op basis van Luikse siroop.

Salade met geitenkaaskroketjes en spek

Op en top zomers deze makkelijke snelle Salade met geitenkaaskroketjes en spek. Lekker krokant gebakken geitenkaas verwerkt in een salade met stukjes spek, nectarine, sperziebonen en een simpele vinaigrette op basis van Luikse siroop.
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 12 plakjes gerookt spek (dunne sneetjes)
  • 400 gr sperziebonen
  • 2 nectarines (rijp maar niet te rijp)
  • 1 rode ui
  • 1 tl honing
  • gemengde sla
  • Olijfolie

Geitenkaaskroketjes

  • 300 gr geitenkaas (met korst)
  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • 80 gr panko (of paneermeel)
  • 1 tl tijm (gedroogd of vers)
  • peper en zout

Vinaigrette

  • 1,5 el luikse siroop
  • 2 el azijn (ik gebruikte appelazijn, kan ook met gewone natuurazijn)
  • 3 el olijfolie

Instructies
 

  • Begin met het maken van de geitenkaaskroketjes.
    Snij het rolletje geitenkaas in plakjes van zo'n 2cm.
    Neem 3 kommetjes. Doe in het eerste de bloem. In het tweede kluts je het ei los. In het derde doe je de panko, tijm, peper en zout.
    Haal de plakjes geitenkaas eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Zorg dat elk plakje een mooi laagje panko heeft. Leg op een bord met wat bakpapier en zet voor zo'n 30min in de diepvries. Anders zullen ze te hard uitlopen tijdens het bakken.
  • Ondertussen kan je de rest van de salade maken.
    We gaan het spek bakken in de oven. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de plakjes spek en laat ze niet overlappen. Bak het spek mooi goudbruin in de oven voor zo'n 15min. Hou goed in de gaten zodat ze niet te bruin worden. Haal dan uit de oven, leg ze op wat keukenpapier en laat volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen, zullen ze krokant worden.
  • Kook ondertussen de boontjes beetgaar in lichtgezouten water of stoom ze. Eenmaal gaar, spoel onder koud water, laat uitlekken en afkoelen.
  • Snij de nectarines in plakjes.
    Verwarm een pan met een scheutje olijfolie. Bak hierin de plakjes nectarine kort aan. Voeg tijdens het bakken wat honing toe.
  • Hak de rode ui fijn.
    Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen.
    Hak het afgekoelde spek in kleine stukjes.
  • Verhit een ruime pan met olijfolie. Bak hierin de kroketjes mooi goudbruin langs beide kanten. Reken op zo'n 2 a 3min.
  • Verdeel gemengde sla over een ruim bord of kom. Verdeel hierover de boontjes, rode ui, nectarine, de kroketjes en spek. Giet hierover een beetje van de vinaigrette. Hou nog wat apart zodat iedereen zelf de hoeveelheid kan bepalen.
    Optioneel kan je ook nog wat burrata toevoegen.
    Smakelijk
Trefwoord geitenkaas, luikse siroop, perziken, salade, snel klaar, spek, sperziebonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.