Spaghetti met tomaten-botersaus

Deze makkelijke en snelle Spaghetti met tomaten-botersaus is er eentje om op je weekmenu te zetten. Een simpel en vooral super smaakvol gerechtje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt. Het geheim van de lekkerste tomatensaus is de boter en de tomaatjes heel traag laten garen.
Naar recept gaan

“Keep it simple”, dat is het motto bij deze makkelijke spaghetti met tomaten-botersaus. Een gerechtje dat uitblinkt in zijn eenvoud. Eentje waar je niet veel ingrediënten voor nodig. Je gaat eigenlijk profiteren van de heerlijke smaken die sjalot, look en kerstomaten kunnen geven. Drie heel basic ingrediënten maar die voor heel wat smaak kunnen zorgen. Het vierde secret ingredient is boter. Ik gebruikte mijn eigen gemaakt kruidenboter (gewoon boter gemengd met peterselie, bieslook, look en sjalot). Je kan hier ook kant-en-klare kruiden of lookboter voor gebruiken of ga voor de gewone versie. Verder gaan er nog wat Italiaanse kruiden bij, een snuifje suiker, balsamico azijn, spinazie en Parmezaanse kaas. Allemaal dus heel standaard ingrediënten die gaan zorgen voor de lekkerste tomatensaus ever!

Deze makkelijke en snelle Spaghetti met tomaten-botersaus is er eentje om op je weekmenu te zetten. Een simpel en vooral super smaakvol gerechtje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt. Het geheim van de lekkerste tomatensaus is de boter en de tomaatjes heel traag laten garen.

Hoe maken we deze Spaghetti met tomaten-botersaus?

Verhit wat lookboter/kruidenboter/gewone boter samen met olijfolie in een stoofpot of ruime hoge pan. Stoof hierin eerst fijngehakte sjalot aan voor zo’n 5min, roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan fijngehakte look en kerstomaten (in z’n gehelen bij). Roer even en laat zo’n minuutje bakken. Voeg wat (gedroogde) Italiaanse kruiden toe samen met een snuifje suiker, peper en zout. Laat dit nu zo’n 20 a 25min (mag ook langer) zachtjes sudderen. De tomaten zullen beginnen barsten en een sausje beginnen vormen. Sommige kerstomaten zullen hun textuur nog wat behouden.

Breng de tomatensaus optioneel op smaak met wat balsamico azijn. Voeg ook spinazie toe. Roer even zodat de spinazie rustig kan slinken.

Ondertussen kan je spaghetti gaar koken zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af maar hou wel een beetje van het kookvocht bij. Doe de spaghetti bij de tomatensaus en een beetje van het kookvocht. Roer goed. Voeg nu ook fijn geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng nog even goed. Wil je het iets smeuïger, voeg nog wat kookvocht toe en eventueel nog wat Parmezaanse kaas. Serveer dan direct.

Deze makkelijke en snelle Spaghetti met tomaten-botersaus is er eentje om op je weekmenu te zetten. Een simpel en vooral super smaakvol gerechtje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt. Het geheim van de lekkerste tomatensaus is de boter en de tomaatjes heel traag laten garen.
Deze makkelijke en snelle Spaghetti met tomaten-botersaus is er eentje om op je weekmenu te zetten. Een simpel en vooral super smaakvol gerechtje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt. Het geheim van de lekkerste tomatensaus is de boter en de tomaatjes heel traag laten garen.

Spaghetti met tomaten-botersaus

Deze makkelijke en snelle Spaghetti met tomaten-botersaus is er eentje om op je weekmenu te zetten. Een simpel en vooral super smaakvol gerechtje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt. Het geheim van de lekkerste tomatensaus is de boter en de tomaatjes heel traag laten garen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 kleine sjalotten
  • 3 teentjes look
  • 2 klontjes lookboter of kruidenboter (of gewone boter)
  • 500 gr kerstomaten
  • 1,5 tl Italiaanse kruiden (gedroogd) *
  • 1 snuifje suiker
  • 400 gr spaghetti (of tagliattele)
  • 1 kl balsamico azijn (optioneel)
  • 200 gr spinazie
  • 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt) + extra
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met de sjalotten en look te pellen. Hak beide fijn.
    Verhit een stoofpot of ruime hoge pan met de kruidenboter/lookboter/gewone boter en 1el olijfolie. Stoof hierin de sjalotten eerst mooi aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de look en kerstomaten (in z'n gehele) bij. Roer even.
    Voeg ook de Italiaanse kruiden, suiker en wat peper en zout toe. Laat dit zo'n 20 a 25min zachtjes sudderen tot de tomaten mooi zacht zijn en er een sausje ontstaat. Sommige kerstomaten zullen hun textuur nog een beetje behouden.
    Doe er dan optioneel de balsamico azijn bij en de spinazie. Roer even en laat de spinazie rustig slinken door de warmte.
    Proef ook nog even van de saus en voeg eventueel nog wat suiker, peper of zout toe.
  • Kook ondertussen de spaghetti gaar zoals vermeld op de verpakking. Hou een beetje van het kookvocht bij om de saus iets smeuiger te maken.
  • Doe de gekookte pasta bij de tomatensaus en een beetje van het kookvocht. Roer goed.
    Doe er nu ook de fijngeraspte Parmezaanse kaas bij. Meng nog even goed. Wil je de saus iets smeuiger voeg nog wat kookvocht toe en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas.
    Serveer dan direct
    Smakelijk

Notities

(*) Heb je enkel individuele potjes gedroogde basilicum en/of oregano en/of tijm? Gebruik deze dan, maak er een mix van of kies slechts 1 of 2 kruiden. 
Trefwoord doordeweeks recept, pasta, snel klaar, spaghetti, tomaten, tomatensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.