Deze makkelijke en snelle Spaghetti met tomaten-botersaus is er eentje om op je weekmenu te zetten. Een simpel en vooral super smaakvol gerechtje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt. Het geheim van de lekkerste tomatensaus is de boter en de tomaatjes heel traag laten garen.
2klontjeslookboter of kruidenboter(of gewone boter)
500grkerstomaten
1,5tlItaliaanse kruiden(gedroogd) *
1snuifjesuiker
400grspaghetti(of tagliattele)
1klbalsamico azijn(optioneel)
200grspinazie
40grParmezaanse kaas(fijn geraspt) + extra
Peper en zout
Olijfolie
Instructies
Begin met de sjalotten en look te pellen. Hak beide fijn.Verhit een stoofpot of ruime hoge pan met de kruidenboter/lookboter/gewone boter en 1el olijfolie. Stoof hierin de sjalotten eerst mooi aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de look en kerstomaten (in z'n gehele) bij. Roer even. Voeg ook de Italiaanse kruiden, suiker en wat peper en zout toe. Laat dit zo'n 20 a 25min zachtjes sudderen tot de tomaten mooi zacht zijn en er een sausje ontstaat. Sommige kerstomaten zullen hun textuur nog een beetje behouden.Doe er dan optioneel de balsamico azijn bij en de spinazie. Roer even en laat de spinazie rustig slinken door de warmte. Proef ook nog even van de saus en voeg eventueel nog wat suiker, peper of zout toe.
Kook ondertussen de spaghetti gaar zoals vermeld op de verpakking. Hou een beetje van het kookvocht bij om de saus iets smeuiger te maken.
Doe de gekookte pasta bij de tomatensaus en een beetje van het kookvocht. Roer goed. Doe er nu ook de fijngeraspte Parmezaanse kaas bij. Meng nog even goed. Wil je de saus iets smeuiger voeg nog wat kookvocht toe en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas. Serveer dan direct Smakelijk
Notities
(*) Heb je enkel individuele potjes gedroogde basilicum en/of oregano en/of tijm? Gebruik deze dan, maak er een mix van of kies slechts 1 of 2 kruiden.
Trefwoord doordeweeks recept, pasta, snel klaar, spaghetti, tomaten, tomatensaus