Pizza met courgette, Brie en ham

Deze makkelijke Pizza met courgette, Brie en ham is ideaal om het weekend mee in te zetten. We smeren het pizzadeeg eerst in met kruidige ricotta. Beleggen doen we met geroosterde courgette, venkel, perzik, Brie en wat gedroogde ham. Simpel, weinig werk, snel klaar en overheerlijk!
Naar recept gaan

Bijna weekend, tijd dus om nog eens een pizza op tafel te toveren! Eentje die je niet zo maar bij je plaatselijke pizzeria zal vinden. Deze makkelijke Pizza met courgette, Brie en ham wordt de topper van je weekend. We houden het lekker simpel door gewoon “zelfgekocht” pizzadeeg te gebruiken. Dit gaan we insmeren met kruidige ricotta gevolgd door gebakken courgette & venkel, plakjes perzik en Brie. Hier hoort ook nog een “drizzle” honing bij. Niet veel ingrediënten maar ze zijn wel een fantastische combinatie. Eenmaal ie uit de oven komt, nog wat stukjes gedroogde ham en dan smullen maar! Perfect als gewoon vrijdagavond maaltje of als hapje bij de apéro of borrel.

Deze makkelijke Pizza met courgette, Brie en ham is ideaal om het weekend mee in te zetten. We smeren het pizzadeeg eerst in met kruidige ricotta. Beleggen doen we met geroosterde courgette, venkel, perzik, Brie en wat gedroogde ham. Simpel, weinig werk, snel klaar en overheerlijk!

Hoe maken we deze Pizza met courgette, Brie en ham?

We beginnen met het roosteren van de courgette en venkel in de oven. Snij de courgette en venkel in dunne plakjes (niet flinterdun). Leg deze op een beklede bakplaat (niet laten overlappen). Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze voor zo’n 10 a 12min tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Haal uit de oven.
TIP! Geen fan van venkel? Laat deze weg of doen een combinatie met aubergine en courgette.

Ondertussen kan je de ricotta mengen met wat fijngeraspte zeste van citroen, Italiaanse kruiden (gedroogd), peper en zout. Snij ook de perzik en Brie in plakjes.

Rol het pizzadeeg open op een bakplaat. Smeer in met het ricotta mengsel, blijf zo’n 2cm weg van het randje. Verdeel de courgettes en venkel over de ricotta. Hier mogen ze wel overlappen. Leg er nog de plakjes perzik en Brie op. Giet er wat honing over. Vouw de randjes ietwat naar binnen. Bak de pizza mooi goudbruin in de oven voor zo’n 15min.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Scheur de gedroogde ham in kleinere stukjes en verdeel over de pizza. Serveer dan direct.

Deze makkelijke Pizza met courgette, Brie en ham is ideaal om het weekend mee in te zetten. We smeren het pizzadeeg eerst in met kruidige ricotta. Beleggen doen we met geroosterde courgette, venkel, perzik, Brie en wat gedroogde ham. Simpel, weinig werk, snel klaar en overheerlijk!
Deze makkelijke Pizza met courgette, Brie en ham is ideaal om het weekend mee in te zetten. We smeren het pizzadeeg eerst in met kruidige ricotta. Beleggen doen we met geroosterde courgette, venkel, perzik, Brie en wat gedroogde ham. Simpel, weinig werk, snel klaar en overheerlijk!

Pizza met courgette, Brie en ham

Deze makkelijke Pizza met courgette, Brie en ham is ideaal om het weekend mee in te zetten. We smeren het pizzadeeg eerst in met kruidige ricotta. Beleggen doen we met geroosterde courgette, venkel, perzik, Brie en wat gedroogde ham. Simpel, weinig werk, snel klaar en overheerlijk!
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 250 gr ricotta
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 1,5 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 perzik
  • 150 gr Brie (of camembert of geitenkaas)
  • 1 portie pizzadeeg
  • 1 kl honing
  • +/- 8 plakjes gedroogde ham (ik gebruikte Ganda Ham)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We gaan eerst de courgette en venkel even bakken in de oven. Verwarm hiervoor de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Snij de courgette in dunne plakjes. Deze hoeven niet flinterdun te zijn.
    Snij de venkel ook in dunne plakjes.
    Leg beide op de bakplaat, ze mogen niet overlappen. Dus misschien moet je in porties bakken of gebruik een tweede bakplaat.
    Wrijf de groenten goed in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
    Bak ze voor zo'n 10 a 12min in de oven tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
    Haal dan uit de oven.
  • Ondertussen kan je de ricotta mengen met zeste van citroen, Italiaanse kruiden, peper en zout
    Halveer de perzik, verwijder de pit en snij in plakjes.
    Snij de Brie in dunne plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Rol het pizzadeeg open. Normaal is hier bakpapier bijgeleverd. Leg het deeg met bakpapier op de bakplaat.
  • Smeer het deeg in met het ricotta mengsel. Blijf zo'n 2cm weg van de randjes.
    Verdeel er de gebakken courgette en venkel over. Hier mogen ze wel overlappen.
    Verdeel er dan de plakjes perzik en brie over. Giet er nog wat honing over.
    Bak de pizza mooi goudbruin in de oven voor zo'n 15min.
  • Eenmaal gebakken, haal uit de oven.
    Scheur de gedroogde ham in kleinere stukken, verdeel over de pizza en serveer.
    Smakelijk
Trefwoord brie, courgette, gedroogde ham, hapje, hoofdgerecht, perziken, pizza, ricotta, snel klaar, venkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.