Veel te lekker, dat is de perfecte omschrijving van deze Cobbler met perziken. Hier bij ons is “cobbler” nog iets vrij onbekend maar in Amerika is dit een heel bekend dessertje. Je kan deze het best vergelijken met een crumble. Het onderste laagje bestaat uit fruit, in dit geval dus perziken. Daarop komt een laagje deeg dat heel veel weg heeft van cake. Kortom, super lekker dus! Doe daarbij een bolletje ijs en je hebt een zalig, simpel en snel zomers toetje.
TIP! Je kan de perziken perfect vervangen door eender welk fruit zoals nectarine, pruimen, appel, peren, rabarber, …

Hoe maken we deze Cobbler met perziken ?
Begin met het halveren van de perziken, verwijder de pitten en snij in plakjes. Meng de plakjes met bruine suiker, vanillesuiker en vanille puddingpoeder (of maizena). Zet even opzij.
Vervolgens gaan we het cobbler laagje maken. Begin met melk te mengen met citroensap, dit zal beginnen kabbelen dat is normaal. Smelt boter op een zacht vuurtje. Doe zelfrijzende bloem in een mengkom samen met kaneel, suiker en vanillesuiker. Meng alvast even en voeg dan het melk-citroen mengsel en de gesmolten boter toe. Meng goed en je krijgt een stevig deeg.
Doe de perziken in een ruime ovenschaal. Breek het deeg in kleiner stukken of rol er balletjes van en verdeel over het fruit. Bak dit voor zo’n 25 a 30min in de oven tot het deeg mooi goudbruin gebakken is. Haal dan uit de oven en laat zo’n 15min afkoelen (op z’n lekkerste als deze nog lauw is). Serveer dan met een bolletje ijs.



Cobbler met perziken
Ingrediënten
- 5 perziken (rijp maar niet te rijp)
- 2 el bruine suiker (= cassonade)
- 1 zakje vanille suiker (= +/- 10gr)
- 1 el vanille puddingpoeder (of maizena)
Cobbler laagje
- 45 gr melk
- 1/2 citroen
- 115 gr boter
- 190 gr zelfrijzende bloem
- 1/2 tl kaneel
- 150 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
Instructies
- Begin met de perziken te halveren, verwijder de pitten en snij in plakjes. Doe deze in een mengkom. Voeg er de bruine suiker en vanillesuiker aan toe. Meng even en doe er dan vanille puddingpoeder bij. Meng nog even goed en zet even opzij.
- Nu kan je het cobbler laagje maken.Begin met de melk te mengen met het sap van een halve citroen. Laat even staan. Dit zal beginnen kabbelen maar dat is normaal. Je maakt zo eigenlijk een soort van karnemelk. Smelt ondertussen ook de boter op een zacht vuurtje. Doe de bloem, kaneel, suiker en vanillesuiker in een mengkom. Meng dit alvast even. Doe hierbij het melk-citroen mengsel en de gesmolten boter. Meng goed tot je een stevig deeg krijgt.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Doe de perziken in een ruime ovenschaal. Scheur het deeg in kleinere stukken (of rol er balletjes van) en verdeel dit over de perziken. Bak de cobbler voor zo'n 25 a 30min tot het deeg mooi goudbruin gebakken is. Haal uit de oven en laat zo'n 15min afkoelen en serveer dan met een bolletje ijs. Smakelijk