Ga terug
Deze makkelijke Pizza met courgette, Brie en ham is ideaal om het weekend mee in te zetten. We smeren het pizzadeeg eerst in met kruidige ricotta. Beleggen doen we met geroosterde courgette, venkel, perzik, Brie en wat gedroogde ham. Simpel, weinig werk, snel klaar en overheerlijk!

Pizza met courgette, Brie en ham

Deze makkelijke Pizza met courgette, Brie en ham is ideaal om het weekend mee in te zetten. We smeren het pizzadeeg eerst in met kruidige ricotta. Beleggen doen we met geroosterde courgette, venkel, perzik, Brie en wat gedroogde ham. Simpel, weinig werk, snel klaar en overheerlijk!
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 250 gr ricotta
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 1,5 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 perzik
  • 150 gr Brie (of camembert of geitenkaas)
  • 1 portie pizzadeeg
  • 1 kl honing
  • +/- 8 plakjes gedroogde ham (ik gebruikte Ganda Ham)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We gaan eerst de courgette en venkel even bakken in de oven. Verwarm hiervoor de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Snij de courgette in dunne plakjes. Deze hoeven niet flinterdun te zijn.
    Snij de venkel ook in dunne plakjes.
    Leg beide op de bakplaat, ze mogen niet overlappen. Dus misschien moet je in porties bakken of gebruik een tweede bakplaat.
    Wrijf de groenten goed in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
    Bak ze voor zo'n 10 a 12min in de oven tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
    Haal dan uit de oven.
  • Ondertussen kan je de ricotta mengen met zeste van citroen, Italiaanse kruiden, peper en zout
    Halveer de perzik, verwijder de pit en snij in plakjes.
    Snij de Brie in dunne plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Rol het pizzadeeg open. Normaal is hier bakpapier bijgeleverd. Leg het deeg met bakpapier op de bakplaat.
  • Smeer het deeg in met het ricotta mengsel. Blijf zo'n 2cm weg van de randjes.
    Verdeel er de gebakken courgette en venkel over. Hier mogen ze wel overlappen.
    Verdeel er dan de plakjes perzik en brie over. Giet er nog wat honing over.
    Bak de pizza mooi goudbruin in de oven voor zo'n 15min.
  • Eenmaal gebakken, haal uit de oven.
    Scheur de gedroogde ham in kleinere stukken, verdeel over de pizza en serveer.
    Smakelijk
Trefwoord brie, courgette, gedroogde ham, hapje, hoofdgerecht, perziken, pizza, ricotta, snel klaar, venkel