Taartjes met abrikozen en pudding

Op en top zomers deze Taartjes met abrikozen en pudding! Lekker krokant taartdeeg gevuld met een snelle en makkelijke pudding op basis van zure room en gewone room en zomerse abrikozen. Super simpele taartjes die je deze zomer moet bakken.
Naar recept gaan

Op en top zomerse taartjes met abrikozen en pudding, een receptje dat je deze zomer moet uitproberen. Lekker makkelijke veelzijdige taartjes die je kan vullen met fruit dat in het seizoen is. Omdat we volop in het abrikozenseizoen zitten, moeten we daar nu volop van profiteren. En we houden het heel simpel. Voor het deeg gebruikte ik gewoon kant-en-klaar taartdeeg of kruimeldeeg. De pudding is ook een heel snelle versie waarbij we gewoon zure room, room, suiker, eitjes en wat puddingpoeder mengen. We laten dit niet koken, gewoon mengen en deze is al klaar voor gebruik. Simpel, snel en super lekker ideaal voor tijdens de zomermaanden.

TIP! Je kan hier ook ander fruit voor gebruiken zoals nectarine, perzik, appel, peer, rabarber …

Op en top zomers deze Taartjes met abrikozen en pudding! Lekker krokant taartdeeg gevuld met een snelle en makkelijke pudding op basis van zure room en gewone room en zomerse abrikozen. Super simpele taartjes die je deze zomer moet bakken.

Hoe maken we deze taartjes met abrikozen en pudding?

Begin met het invetten en bebloemen van de taartvormpjes. Ik gebruikte hier kleine individuele vormpjes maar je kan perfect ook 1 grote taartvorm gebruiken. Bekleed de vormpjes met het (homemade of gekocht) taartdeeg/kruimeldeeg. Zet de vormpjes in de diepvries terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling, doe je zure room, room, suiker, vanillesuiker, zeste van citroen, eieren en vanille puddingpoeder (of maizena) in een mengkom. Roer dit los tot een gladde crème. Verdeel deze crème over de taartjes. Vul ze niet helemaal niet tot boven omdat er ook nog abrikozen in de crème gaan. Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en leg per taartje 2 helftjes abrikozen in de crème. Lepel ook nog zo’n 1 a 2kl abrikozenconfituur in de crème. Bak de taartjes zo’n 25 a 30min in de oven tot deze mooi goudbruin gebakken zijn. De crème zal nog niet heel stevig zijn maar deze zal opstijven tijdens het afkoelen. Laat de taartjes volledig afkoelen, ontvorm dan en serveer.

Op en top zomers deze Taartjes met abrikozen en pudding! Lekker krokant taartdeeg gevuld met een snelle en makkelijke pudding op basis van zure room en gewone room en zomerse abrikozen. Super simpele taartjes die je deze zomer moet bakken.
Op en top zomers deze Taartjes met abrikozen en pudding! Lekker krokant taartdeeg gevuld met een snelle en makkelijke pudding op basis van zure room en gewone room en zomerse abrikozen. Super simpele taartjes die je deze zomer moet bakken.

Taartjes met abrikozen en pudding

Op en top zomers deze Taartjes met abrikozen en pudding! Lekker krokant taartdeeg gevuld met een snelle en makkelijke pudding op basis van zure room en gewone room en zomerse abrikozen. Super simpele taartjes die je deze zomer moet bakken.
Porties 6

Equipment

  • 6 kleine taartvormpjes of 1 grote taartvorm

Ingrediënten
  

  • 1 vel taartdeeg/kruimeldeeg (homemade of gekocht)
  • 125 gr zure room
  • 75 gr room
  • 50 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker (=10gr)
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijngeraspt)
  • 2 eieren
  • 1 kl vanille puddingpoeder (of maizena)
  • 6 abrikozen
  • abrikozenconfituur

Instructies
 

  • Vet je taartvormpjes in met wat boter en bebloem ze. Zo ga je ze makkelijk kunnen ontvormen.
    Bekleed de vormpjes met het taartdeeg. Snij het overtollige deeg weg. Zet deze even in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de zure room, room, suiker, vanillesuiker, zeste van citroen, eieren en vanille puddingpoeder in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème.
    Verdeel deze crème over de taartjes. Vul de taartjes niet helemaal tot boven omdat de abrikozen er ook nog in moeten.
    Halveer de abrikozen en leg deze in de crème. Gebruik 2 helftjes per taartjes.
    Lepel nog zo'n 2kl (per taartje) abrikozenconfituur in de crème.
    Bak de taartjes zo'n 25 a 30min in de oven. De crème zal nog niet super stevig zijn maar deze zal opstijven tijdens het afkoelen.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Ontvorm de taartjes en serveer.
    Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.