Couscous salade met pesto, perziken en tomaten

Deze Couscous salade met pesto, perziken en tomaten is een heerlijke makkelijke maaltijd om tijdens de zomer op tafel te zetten. Serveer deze met wat ham of hou het volledig veggie met wat burrata. Deze snelle gezonde salade is ook een perfect bijgerecht voor bij een barbecue.
Naar recept gaan

Deze Couscous salade met pesto, perziken en tomaten is op en top zomers gerechtje! Het hoeft niet altijd een pasta pesto te zijn. Een super simpel en snel receptje dat je zowel als doordeweekse maaltijd kan serveren of als bijgerecht voor bij een barbecue. Ik gebruik hier parelcouscous die we gaan mengen met (homemade of zelfgekochte) groene pesto. We maken deze salade extra zomers door deze af te werken met wat gebakken perziken en tomaten uit de oven. Natuurlijk mag de burrata ook niet vergeten worden want “burrata makes everthing better” 😃. Optioneel kan je er nog wat gedroogde ham bij serveren.

Optioneel > Je kan de parelcouscous ook vervangen door pasta (riso of orzo pasta).

Hoe maken we deze Couscous salade met pesto, perziken en tomaten?

Begin met het bereiden van de parelcouscous zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af, spoel goed onder koud water en laat dan volledig afkoelen.

Ondertussen kan je de perziken en tomaten bakken. Halveer de perziken, verwijder de pitten en snij in plakjes. Leg op een beklede bakplaat samen met kerstomaten en plakjes rode ui. Meng even. Strooi er wat gedroogde basilicum over samen met honing, balsamico azijn, olijfolie, peper en zout. Meng opnieuw even en bak voor zo’n 15min in de oven. Hussel er halverwege even door.

Terwijl de tomaatjes en en perziken in de oven staan, kan je de afgekoelde couscous mengen met groene pesto. Voeg er ook wat rucola aan toe. Meng nog even. Verdeel de couscous over een groot bord en verdeel er de gebakken tomaatjes, perziken en rode ui over. Werk af met stukjes burrata en optioneel wat gedroogde ham

Deze Couscous salade met pesto, perziken en tomaten is een heerlijke makkelijke maaltijd om tijdens de zomer op tafel te zetten. Serveer deze met wat ham of hou het volledig veggie met wat burrata. Deze snelle gezonde salade is ook een perfect bijgerecht voor bij een barbecue.
Deze Couscous salade met pesto, perziken en tomaten is een heerlijke makkelijke maaltijd om tijdens de zomer op tafel te zetten. Serveer deze met wat ham of hou het volledig veggie met wat burrata. Deze snelle gezonde salade is ook een perfect bijgerecht voor bij een barbecue.

Couscous salade met pesto, perziken en tomaten

Deze Couscous salade met pesto, perziken en tomaten is een heerlijke makkelijke maaltijd om tijdens de zomer op tafel te zetten. Serveer deze met wat ham of hou het volledig veggie met wat burrata. Deze snelle gezonde salade is ook een perfect bijgerecht voor bij een barbecue.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 250 gr parelcouscous (of pasta)
  • 4 perziken (of nectarine)
  • 300 gr kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 el honing
  • 1 el balsamico azijn (optioneel)
  • 90 gr groene pesto (zelfgekocht of homemade)
  • 2 handjes rucola
  • 2 bollen burrata
  • 12 sneetjes gedroogde ham (optioneel)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Bereid de parelcouscous zoals vermeld op de verpakking.
    Eenmaal gaar, giet af, spoel goed onder koud water en laat dan uitlekken en afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Halveer de perziken, verwijder de pitten en snij in plakjes (hoeft niet super fijn te zijn). Leg deze op de bakplaat samen met de kerstomaten.
    Pel de rode ui, halveer deze en snij in plakjes. Leg deze bij op de bakplaat. Meng alles even. Strooi er de basilicum over samen met de honing, balsamico azijn, olijfolie, peper en zout. Meng even.
    Bak dit zo'n 15min in de oven. Hussel er halverwegen even door.
  • Meng de afgekoelde parelcouscous met de pesto en een klein scheutje olijfolie. Voeg de rucola toe en meng nog even. Verdeel de couscous over een ruim bord. Verdeel hierover de gebakken perziken, tomaatjes en rode ui.
    Breek de burrata in kleinere stukken en verdeel over het bord samen met wat gedroogde ham
    Smakelijk.
Trefwoord burrata, couscous, gedroogde ham, parelcouscous, perziken, salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.