Ga terug
Op en top zomers deze Taartjes met abrikozen en pudding! Lekker krokant taartdeeg gevuld met een snelle en makkelijke pudding op basis van zure room en gewone room en zomerse abrikozen. Super simpele taartjes die je deze zomer moet bakken.

Taartjes met abrikozen en pudding

Op en top zomers deze Taartjes met abrikozen en pudding! Lekker krokant taartdeeg gevuld met een snelle en makkelijke pudding op basis van zure room en gewone room en zomerse abrikozen. Super simpele taartjes die je deze zomer moet bakken.
Porties 6

Equipment

  • 6 kleine taartvormpjes of 1 grote taartvorm

Ingrediënten
  

  • 1 vel taartdeeg/kruimeldeeg (homemade of gekocht)
  • 125 gr zure room
  • 75 gr room
  • 50 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker (=10gr)
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijngeraspt)
  • 2 eieren
  • 1 kl vanille puddingpoeder (of maizena)
  • 6 abrikozen
  • abrikozenconfituur

Instructies
 

  • Vet je taartvormpjes in met wat boter en bebloem ze. Zo ga je ze makkelijk kunnen ontvormen.
    Bekleed de vormpjes met het taartdeeg. Snij het overtollige deeg weg. Zet deze even in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de zure room, room, suiker, vanillesuiker, zeste van citroen, eieren en vanille puddingpoeder in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème.
    Verdeel deze crème over de taartjes. Vul de taartjes niet helemaal tot boven omdat de abrikozen er ook nog in moeten.
    Halveer de abrikozen en leg deze in de crème. Gebruik 2 helftjes per taartjes.
    Lepel nog zo'n 2kl (per taartje) abrikozenconfituur in de crème.
    Bak de taartjes zo'n 25 a 30min in de oven. De crème zal nog niet super stevig zijn maar deze zal opstijven tijdens het afkoelen.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Ontvorm de taartjes en serveer.
    Smakelijk