Crumble repen met perzik

Deze makkelijke Crumble repen met perzik is een receptje dat je deze zomer gewoon moet maken. Waanzinnig lekker en zo simpel om te maken. Voor zowel de bodem als de crumble gebruiken we het hetzelfde deeg en in het midden vind je een lekker laagje met perziken.
Naar recept gaan

Nu de rabarber madness ietwat is gaan liggen, is het tijd om ons helemaal te smijten op dat heerlijke zoete zomerfruit. Ik heb het dan over perziken, kersen, nectarines … daar kan ik mij dus echt ziek in eten. Naar mijn mening, het enige wat goed is aan de zomer 😃. Wat ook goed zal zijn deze zomer, zijn deze heerlijke crumble repen met perzik. Mannekes, echt waar deze ga je gewoon moeten maken. Onweerstaanbaar lekker zijn ze, extreem makkelijk en simpel om te maken. Ze zijn perfect om van te genieten op je terras met een frisse iced coffee.

Als je de ingrediënten bekijkt dan zal je zien dat heel basic producten zijn die je bijna zeker in huis hebt. Waarom deze dan zo lekker zijn? De boter is het secret ingredient. Wat kan nu boter dat extraatje geven aan je gebak? Door ze te smelten en ietwat te laten kleuren ook wel beurre noisette genaamd. Deze zal van goudbruin naar ietwat karamelig van kleur gaan. En je zal de yumminess ook beginnen ruiken. Volgens velen ruikt het naar noten, ik vind dat deze naar karamel begint te ruiken. Die bruine boter zal deze repen die extra touch die extra yumminess geven.

TIP! Ik gebruik hier nu perziken. Deze kan je perfect met ander fruit gaan vervangen zoals nectarine, pruimen, kersen, appel, peer, …

Deze makkelijke Crumble repen met perzik is een receptje dat je deze zomer gewoon moet maken. Waanzinnig lekker en zo simpel om te maken. Voor zowel de bodem als de crumble gebruiken we het hetzelfde deeg en in het midden vind je een lekker laagje met perziken.

Hoe maken we deze Crumble repen met perzik?

Begin met de perziken te halveren, de pitten verwijderen en in kleine blokjes te snijden. Doe deze in een mengkom samen met bruine suiker, snuifje kaneel, vanille extract en vanille puddingpoeder (of maizena). Meng en zet even opzij.

Voor het deeg, smelten we eerst de boter. Je kan deze gewoon smelten en ietwat laten afkoelen. Of maak een beurre noisette voor nog iets meer smaak. Smelt hiervoor de boter, roer af en toe zodat de boter gelijkmatig kan smelten. Eenmaal gesmolten laat de boter dan even “borrelen”. In begin is het vrij gelig. Vervolgens zal het goudbruin/karamelig beginnen kleuren. Je zal ook op de bodem “spikkeltje” zien die ook zullen verkleuren. Dit mag vooral niet zwart worden. Als de boter mooi goudbruin/karamelig eruitziet en je ruikt naar noten of in mijn geval naar karamel, haal van het vuur. Laat de beurre noisette even ietwat afkoelen.

Doe patisseriebloem, bruine suiker, suiker, snuifje kaneel en bakpoeder in een mengkom. Meng even. Giet hierbij de gesmolten boter en meng of mix tot een mooie deegbal. Deze zal niet zo stevig zijn maar dat is normaal. Doe iets meer dan 2/3 van het deeg in een beklede springvorm of rechthoekige bakvorm. Duw goed aan zodat de bodem mooi egaal bedekt is. Schep hierop de blokjes perzik. Breek het resterende deeg in kleinere stukjes en verdeel over de perziken. Bak mooi goudbruin in de oven voor zo’n 50 a 60min.

Eenmaal gebakken, laat afkoelen in de bakvorm tot kamertemperatuur. Zet dan een uurtje in de koelkast zo zal je de koek makkelijker kunnen ontvormen.

Deze makkelijke Crumble repen met perzik is een receptje dat je deze zomer gewoon moet maken. Waanzinnig lekker en zo simpel om te maken. Voor zowel de bodem als de crumble gebruiken we het hetzelfde deeg en in het midden vind je een lekker laagje met perziken.
Deze makkelijke Crumble repen met perzik is een receptje dat je deze zomer gewoon moet maken. Waanzinnig lekker en zo simpel om te maken. Voor zowel de bodem als de crumble gebruiken we het hetzelfde deeg en in het midden vind je een lekker laagje met perziken.

Crumble repen met perzik

Deze makkelijke Crumble repen met perzik is een receptje dat je deze zomer gewoon moet maken. Waanzinnig lekker en zo simpel om te maken. Voor zowel de bodem als de crumble gebruiken we het hetzelfde deeg en in het midden vind je een lekker laagje met perziken.
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Ik gebruikte rechthoekige bakvorm van zo'n 25x17cm (mag ook kleiner) of gebruik een springvorm van zo'n 22 a 23cm

Ingrediënten
  

  • 4 perziken (niet al te rijp)
  • 100 gr bruine suiker (cassonade)
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 kl vanille puddingpoeder (of maizena)
  • handvol amandelschilfers

Deeg

  • 200 gr boter
  • 260 gr patisseriebloem
  • 65 gr suiker
  • 70 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1 snuifje kaneel

Instructies
 

  • Begin met het maken van het perziken laagje.
    Halveer de perziken, verwijder de pitten en snij in kleine blokjes. Doe deze in een mengkom samen met de bruine suiker, snuifje kaneel, vanille extract en vanille puddingpoeder. Meng en zet even opzij.
  • Voor het deeg, begin met de boter te smelten, roer af en toe zodat de boter gelijk kan smelten. Eenmaal gesmolten laat nog even langer zachtjes "borrelen" tot ze lichtjes goudbruin/karamelig begint te kleuren, roer ook regelmatig. Je zal op de bodem "spikkeltjes" zien en deze zullen ook bruin worden. Laat vooral niet te bruin of zwart worden. Als de boter naar noten of naar mijn mening naar karamel ruikt, haal van het vuur. Haal door een zeef om de bruine "spikkeltjes" eruit te filteren. Laat deze boter nu ietwat afkoelen.
    TIP! Geen zin om beurre noisette te maken, smelten dan gewoon de boter. Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de bodem en zijkanten van de bakvorm met bakpapier
  • Doe de bloem, suiker, bruine suiker, bakpoeder en snuifje kaneel in een mengkom. Meng dit alvast even.
    Giet er de gesmolten "bruine" boter bij. Meng of mix tot je een mooie deegbal krijgt. Deze is niet super stevig maar dat hoeft niet.
    Doe iets meer dan 2/3 van het deeg in de bakvorm. Duw goed aan zodat de bodem mooi egaal bedekt is.
    Schep hierop de blokjes perzik en verdeel zodat deze een mooi egaal laagje vormen.
    Breek het resterende deeg in kleine stukjes en verdeel over de perziken samen met wat amandelschilfers.
    Bak voor zo'n 50 a 60min in de oven.
    Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur in de vorm. Zet in de koelkast voor een uurtje om op te stijven. Nu kan je de koek makelijk ontvormen.
    Smakelijk
Trefwoord brown butter, dessert, gemakkelijk dessert, perziken, tussendoortje, zomers dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.