Ga terug
Deze makkelijke Crumble repen met perzik is een receptje dat je deze zomer gewoon moet maken. Waanzinnig lekker en zo simpel om te maken. Voor zowel de bodem als de crumble gebruiken we het hetzelfde deeg en in het midden vind je een lekker laagje met perziken.

Crumble repen met perzik

Deze makkelijke Crumble repen met perzik is een receptje dat je deze zomer gewoon moet maken. Waanzinnig lekker en zo simpel om te maken. Voor zowel de bodem als de crumble gebruiken we het hetzelfde deeg en in het midden vind je een lekker laagje met perziken.
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Ik gebruikte rechthoekige bakvorm van zo'n 25x17cm (mag ook kleiner) of gebruik een springvorm van zo'n 22 a 23cm

Ingrediënten
  

  • 4 perziken (niet al te rijp)
  • 100 gr bruine suiker (cassonade)
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 kl vanille puddingpoeder (of maizena)
  • handvol amandelschilfers

Deeg

  • 200 gr boter
  • 260 gr patisseriebloem
  • 65 gr suiker
  • 70 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1 snuifje kaneel

Instructies
 

  • Begin met het maken van het perziken laagje.
    Halveer de perziken, verwijder de pitten en snij in kleine blokjes. Doe deze in een mengkom samen met de bruine suiker, snuifje kaneel, vanille extract en vanille puddingpoeder. Meng en zet even opzij.
  • Voor het deeg, begin met de boter te smelten, roer af en toe zodat de boter gelijk kan smelten. Eenmaal gesmolten laat nog even langer zachtjes "borrelen" tot ze lichtjes goudbruin/karamelig begint te kleuren, roer ook regelmatig. Je zal op de bodem "spikkeltjes" zien en deze zullen ook bruin worden. Laat vooral niet te bruin of zwart worden. Als de boter naar noten of naar mijn mening naar karamel ruikt, haal van het vuur. Haal door een zeef om de bruine "spikkeltjes" eruit te filteren. Laat deze boter nu ietwat afkoelen.
    TIP! Geen zin om beurre noisette te maken, smelten dan gewoon de boter. Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de bodem en zijkanten van de bakvorm met bakpapier
  • Doe de bloem, suiker, bruine suiker, bakpoeder en snuifje kaneel in een mengkom. Meng dit alvast even.
    Giet er de gesmolten "bruine" boter bij. Meng of mix tot je een mooie deegbal krijgt. Deze is niet super stevig maar dat hoeft niet.
    Doe iets meer dan 2/3 van het deeg in de bakvorm. Duw goed aan zodat de bodem mooi egaal bedekt is.
    Schep hierop de blokjes perzik en verdeel zodat deze een mooi egaal laagje vormen.
    Breek het resterende deeg in kleine stukjes en verdeel over de perziken samen met wat amandelschilfers.
    Bak voor zo'n 50 a 60min in de oven.
    Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur in de vorm. Zet in de koelkast voor een uurtje om op te stijven. Nu kan je de koek makelijk ontvormen.
    Smakelijk
Trefwoord brown butter, dessert, gemakkelijk dessert, perziken, tussendoortje, zomers dessert