Toast met kaas en ham

Deze makkelijke originele toast met kaas en ham is een leuk hapje om te serveren bij een zomerse apƩro of borrel. Een hapje voor echte cheeselovers want de toast wordt gemaakt van bijna uitsluitend maar kaas. Beleggen doen we met Camembert (of Brie), gebakken asperges en wat gedroogde ham.
Naar recept gaan

Nee, dit is geen gewone toast met kaas en ham of wat had je nu gedacht šŸ˜ƒ. Dit makkelijke originele receptje is er eentje voor “real cheeselovers”! De toast, ofwel het onderste laagje, is geen sneetje brood. Dit laagje bestaat eigenlijk uit een mix van geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas. Daar gaat nog een eitje bij en en wat kruiden. Op een bakplaat uitspreiden en dit wordt mooi goudbruin gebakken in de oven. Eenmaal gebakken, snijden we dit in porties en dan kan je gaan beleggen naar hartelust. Ik koos voor wat Camembert (kan ook met Brie), gebakken groene asperges en wat gedroogde ham. Super simpel, snel klaar, origineel en waanzinnig lekker.

TIP! De kaas toast is niet krokant maar een beetje “chewy”. Je kan deze toast zowel lauw als koud serveren.

Deze makkelijke originele toast met kaas en ham is een leuk hapje om te serveren bij een zomerse apƩro of borrel. Een hapje voor echte cheeselovers want de toast wordt gemaakt van bijna uitsluitend maar kaas. Beleggen doen we met Camembert (of Brie), gebakken asperges en wat gedroogde ham.

Hoe maken we deze toast met kaas en ham?

Begin met het maken van de kaas toast. Doe hiervoor geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas in een mengkom. Voeg hier eitjes, bakpoeder, oregano, basilicum, peper en zout aan toe. Meng goed. Schep dit op een beklede bakplaat en duw dit plat tot een grote koek. Bak dit mooi goudbruin in de oven. Haal dan uit de oven en laat afkoelen. Verdeel deze grote kaas toast in kleinere porties wanneer deze nog lauw is. Doe dit met een scherp mes of pizzasnijder.

Terwijl de kaas toast in de oven staat, kan je de groene asperges bereiden. Ik gebruikte aspergepunten, deze hoeven maar heel kort te bakken in een pan met wat olijfolie. Gebruik je gewone groene asperges dan kan je ze halveren. Zo hoeven ze ook niet te lang bakken.

Beleg de kaas toast met een stukje camembert, een plakje gedroogde ham, groene asperges en een gehalveerd kerstomaatje.
Optioneel! Je kan de toast eerst nog een beetje insmeren wat roomkaas voor een smeuĆÆge toets.
Optioneel! Je kan over de toasts nog wat honing of balsamico siroop gieten.

Deze makkelijke originele toast met kaas en ham is een leuk hapje om te serveren bij een zomerse apƩro of borrel. Een hapje voor echte cheeselovers want de toast wordt gemaakt van bijna uitsluitend maar kaas. Beleggen doen we met Camembert (of Brie), gebakken asperges en wat gedroogde ham.
Deze makkelijke originele toast met kaas en ham is een leuk hapje om te serveren bij een zomerse apƩro of borrel. Een hapje voor echte cheeselovers want de toast wordt gemaakt van bijna uitsluitend maar kaas. Beleggen doen we met Camembert (of Brie), gebakken asperges en wat gedroogde ham.
Deze makkelijke originele toast met kaas en ham is een leuk hapje om te serveren bij een zomerse apƩro of borrel. Een hapje voor echte cheeselovers want de toast wordt gemaakt van bijna uitsluitend maar kaas. Beleggen doen we met Camembert (of Brie), gebakken asperges en wat gedroogde ham.

Toast met kaas en ham

Deze makkelijke originele toast met kaas en ham is een leuk hapje om te serveren bij een zomerse apƩro of borrel. Een hapje voor echte cheeselovers want de toast wordt gemaakt van bijna uitsluitend maar kaas. Beleggen doen we met Camembert, gebakken asperges en wat gedroogde ham.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 100 gr groene asperges (ik gebruikte aspergepunten)
  • 200 gr camembert (Of Brie)
  • +/- 12 sneetjes gedroogde ham (ik gebruikte Ganda Ham)
  • handvol kerstomaten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Kaas toast

  • 250 gr mozzarella (geraspt)
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 1/2 tl oregano (gedroogd)
  • 1/2 tl basilicum (gedroogd)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de kaas toast.
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de kaas toast in een mengkom. Roer dit goed los.
    Schep dit mengsel op de bakplaat en duw plat tot een grote koek.
    Bak dit voor zo'n 15min in de oven tot dit mooi goudbruin gebakken is.
    Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
    Verdeel deze kaaskoek in kleinere porties met een mes terwijl deze nog wat lauw is.
  • Terwijl de kaas toast in de oven staat, kan je de groene asperges beetgaar bakken in een pan. Ik gebruikte dunne aspergepunten dus deze hoeven niet lang te bakken. Bak deze in wat olijfolie en kruid ze met wat peper en zout.
    Gebruik je gewone groene asperges, dan kan je ze halveren.
  • Beleg de kaas toast met een plakje Camembert, een plakje gedroogde ham, 1 a 2 asperges en een gehalveerd kerstomaatje.
    Optioneel > Je kan de toast eerst nog wat insmeren met een heel klein beetje roomkaas.
    Optioneel > Giet er wat balsamico siroop of honing over.
    Smakelijk
Trefwoord apero, borrelhapje, brie, gedroogde ham, hapje, kaas, mozzarella, parmezaanse kaas, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.