Ga terug
Deze makkelijke originele toast met kaas en ham is een leuk hapje om te serveren bij een zomerse apéro of borrel. Een hapje voor echte cheeselovers want de toast wordt gemaakt van bijna uitsluitend maar kaas. Beleggen doen we met Camembert (of Brie), gebakken asperges en wat gedroogde ham.

Toast met kaas en ham

Deze makkelijke originele toast met kaas en ham is een leuk hapje om te serveren bij een zomerse apéro of borrel. Een hapje voor echte cheeselovers want de toast wordt gemaakt van bijna uitsluitend maar kaas. Beleggen doen we met Camembert, gebakken asperges en wat gedroogde ham.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 100 gr groene asperges (ik gebruikte aspergepunten)
  • 200 gr camembert (Of Brie)
  • +/- 12 sneetjes gedroogde ham (ik gebruikte Ganda Ham)
  • handvol kerstomaten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Kaas toast

  • 250 gr mozzarella (geraspt)
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 1/2 tl oregano (gedroogd)
  • 1/2 tl basilicum (gedroogd)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de kaas toast.
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Doe alle ingrediënten voor de kaas toast in een mengkom. Roer dit goed los.
    Schep dit mengsel op de bakplaat en duw plat tot een grote koek.
    Bak dit voor zo'n 15min in de oven tot dit mooi goudbruin gebakken is.
    Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
    Verdeel deze kaaskoek in kleinere porties met een mes terwijl deze nog wat lauw is.
  • Terwijl de kaas toast in de oven staat, kan je de groene asperges beetgaar bakken in een pan. Ik gebruikte dunne aspergepunten dus deze hoeven niet lang te bakken. Bak deze in wat olijfolie en kruid ze met wat peper en zout.
    Gebruik je gewone groene asperges, dan kan je ze halveren.
  • Beleg de kaas toast met een plakje Camembert, een plakje gedroogde ham, 1 a 2 asperges en een gehalveerd kerstomaatje.
    Optioneel > Je kan de toast eerst nog wat insmeren met een heel klein beetje roomkaas.
    Optioneel > Giet er wat balsamico siroop of honing over.
    Smakelijk
Trefwoord apero, borrelhapje, brie, gedroogde ham, hapje, kaas, mozzarella, parmezaanse kaas, snel klaar