Haal dat wafelijzer maar boven want we gaan wafels bakken! Ja, zelfs in de zomer kan een lekker wafeltje mij wel bekoren en zeker deze zalige wafels met perziken. Een super makkelijk en snel receptje met als secret ingrediënt perziken en speculaas. Geen speculaaskruiden, wel echte speculaaskoekjes die we gaan verkruimelen en mee in het deeg verwerken. Geloof mij, deze wafels zijn “next level”. Bak deze in de ochtend wanneer het nog wat fris is. In de namiddag duik je op het terras met een frisse ice coffee en een doos vol van deze heerlijke wafeltjes. Dat is toch een TOP plan!
TIP! Ik gebruikte hier perziken maar deze kan je ook maken met nectarine, pruimen, appel, peer, …
Hoe maken we deze Wafels met perziken?
Begin met speculaaskoekjes te verkruimelen. Snij ook alvast 2 perziken in kleine blokjes. Gebruik niet al te rijpe perziken anders smelten ze gewoon weg in het deeg. Zet beide even opzij.
Smelt de boter op een zacht vuurtje.
Doe zelfrijzende bloem, suiker en vanillesuiker in een mengkom. Roer dit alvast even los. Voeg er vervolgens één voor één de eieren aan toe en mix steeds goed. Wanneer alle eieren zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Zet je mixer dan op de laagste stand en voeg de gesmolten boter toe. Als het deeg wat vettig en vast is, geen probleem dat komt goed. Als laatste voeg je de perziken en speculaas toe en ofwel mix je of gebruik een spatel om dit nog even te mengen. Zet het deeg afgedekt in de koelkast voor een uurtje.
Na het opstijven kan je wafels gaan bakken. Verwarm je wafelijzer en vet wat in met olie. Schep wat van het deeg in het ijzer. Ik gebruik hiervoor het liefst een ijsschep. Bak de wafeltjes mooi goudbruin en laat ze dan afkoelen op een rooster.
Bewaar de wafeltjes luchtdicht
Wafels met perziken
Ingrediënten
- 50 gr speculaas koekjes
- 2 perziken (niet te rijp)
- 200 gr boter
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 140 gr suiker
- 10 gr vanillesuiker (= 1 zakje)
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Verkruimel de speculaasjes (hoeft niet super fijn te zijn, je moet nog wat beet hebben) en zet even opzij.Snij de perzik in kleine blokjes. Zet ook even opzij
- Smelt de boter en laat even afkoelen.Doe de bloem, suiker en vanillesuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of gebruik een handmixer). Meng dit al even.Voeg één voor één de eieren toe en mix op hoge snelheid voor een minuutje. Giet er de gesmolten boter bij en meng opnieuw goed. Als het deeg er ietwat vettig en vast uitziet, geen probleem dat komt goed na het rusten. Alas laatste voeg je de verkruimelde speculaasjes en blokjes perzik toe. Laat het deeg een uurtje rusten.
- Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie.Schep wat deeg (TIP > gebruik een ijsschep) in het ijzer en bak mooi goudbruine wafeltjes.Leg de gebakken wafeltjes op een rooster en laat afkoelen
- Bewaar de wafeltjes luchtdicht