Sticky gehaktballetjes

Gehaktballen dat is altijd een goed idee en met deze sticky gehaktballetjes ga je sowieso scoren. Het geheim zit hem in de saus waarvoor we barbecuesaus gebruiken. Super simpel, makkelijk en snel klaar! Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten. Serveer met een eenvoudige coleslaw
Naar recept gaan

Deze sticky gehaktballetjes zijn een feestje voor op je weekmenu! Een gerechtje om een heel dag naar uit te kijken. Heerlijke gehaktballetjes met een sticky sauslaagje errond. Die sticky saus is niet meer dan een combinatie van barbecuesaus, honing en wat water. Super simpel dus en toch zo veel smaak, ideaal dus voor een doordeweekse maaltijd. Wat eten we daar nu bij? Ik vind hier een echte frisse “coleslaw” of koolsalade echt ideaal bij passen. Een combinatie van witte en rode kool, wat worteltjes, appel en lente-ui. Deze mengen we met wat yoghurt, mayonaise en mosterd en je hebt een super simpele zomerse salade.

Gehaktballen dat is altijd een goed idee en met deze sticky gehaktballetjes ga je sowieso scoren. Het geheim zit hem in de saus waarvoor we barbecuesaus gebruiken. Super simpel, makkelijk en snel klaar! Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten. Serveer met een eenvoudige coleslaw

Hoe maken we deze Sticky gehaktballetjes ?

We beginnen met het maken van de balletjes. Meng hiervoor gehakt, ei, fijngehakte lente-ui, fijngehakte look, gerookt paprikapoeder, paneermeel, peper en zout. Rol hiervan balletjes. Je kan deze nu meteen in een pan met olijfolie gaan bakken. Of je kan ze ook even laten opstijven in de koelkast.
TIP! Je kan deze makkelijk enkele uren van tevoren al rollen en afgedekt bewaren in de koelkast.

Ondertussen kan je de coleslaw maken. Daarvoor mengen we eerst yoghurt, mayonaise en mosterd in een ruime mengkom. Hier voeg je fijngehakte rode kool, witte kool, geraspte wortel, fijngesneden appel, lente-ui, peterselie, peper en zout aan toe. Meng goed en bewaar afgedekt in de koelkast.
TIP! Maak je het jezelf makkelijk en koop in de winkel reeds voorgesneden witte en rode kool. Je kan dit natuurlijk altijd zelf doen als je een keukenrobot hebt.

Verwarm een ruime pan met een royale scheut olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes. Bak ze mooi goudbruin langs alle kanten en ze dienen bijna gaar te zijn binnenin. Schep de balletjes uit de pan en leg ze even apart. Dek eventueel af met wat aluminiumfolie zodat ze nog wat warm blijven. Maak de pan ietwat proper met wat keukenpapier. Je hoeft deze niet af te wassen. Doe barbecuesaus, honing en water in de pan en zet op een middelhoog vuur. Laat zo’n 2min zachtjes sudderen en voeg dan de balletjes toe. Meng goed zodat elk balletjes een mooi laagje van de saus heeft. Laat nog zo’n 2min zachtjes sudderen.

Serveer de sticky gehaktballetjes met de coleslaw en eventueel wat gekookte rijst.

Gehaktballen dat is altijd een goed idee en met deze sticky gehaktballetjes ga je sowieso scoren. Het geheim zit hem in de saus waarvoor we barbecuesaus gebruiken. Super simpel, makkelijk en snel klaar! Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten. Serveer met een eenvoudige coleslaw
Gehaktballen dat is altijd een goed idee en met deze sticky gehaktballetjes ga je sowieso scoren. Het geheim zit hem in de saus waarvoor we barbecuesaus gebruiken. Super simpel, makkelijk en snel klaar! Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten. Serveer met een eenvoudige coleslaw

Sticky gehaktballetjes

Gehaktballen dat is altijd een goed idee en met deze sticky gehaktballetjes ga je sowieso scoren. Het geheim zit hem in de saus waarvoor we barbecuesaus gebruiken. Super simpel, makkelijk en snel klaar! Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten. Serveer met een eenvoudige coleslaw
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes

  • 500 gr gehakt (gemengd of kip)
  • 1 ei
  • 1 teentje look (fijn gehakt)
  • 2 lente-uitjes (fijn gehakt)
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 30 gr paneermeel
  • 260 ml barbecuesaus
  • 60 ml water
  • 50 ml honing
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Coleslaw

  • 4 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 el mosterd
  • 1/4 rode kool (*)
  • 1/4 witte kool (*)
  • 2 wortelen
  • 1 appel
  • 3 lente-uitjes
  • 2 el peterselie (fijn gehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

Gehaktballetjes

  • We gaan eerst de gehaktballetjes maken en rollen.
    Meng het gehakt met ei, fijngehakte look, fijngehakte lente-uitjes, gerookt paprikapoeder, paneermeel, peper en zout. Rol hier gehaktballetjes van.
    Zet deze even afgedekt in de koelkast zodat ze kunnen opstijven. (Ondertussen kan je de coleslaw maken)
    TIP! Je zou dit makkelijk al enkele uren van tevoren kunnen doen
  • Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie.
    Bak hierin de gehaktballetje mooi goudbruin langs alle kanten. De balletjes dienen echt bijna gaar te zijn binnenin. Schep dan uit de pan en laat even uitlekken op wat keukenpapier
  • Maak de pan een beetje prober met wat keukenpapier maar je hoeft deze echt niet af te wassen. Doe de BBQ saus, water en honing in de pan. Roer even los. Zet op een middelhoog vuur en laat zo'n 2min zachtjes sudderen.
    Voeg dan de gehaktballetjes toe en roer goed zodat elk balletjes een mooi laagje van de saus heeft. Laat zo'n nog zo'n 2min zachtjes sudderen in de pan zodat de gehaktballetjes terug kunnen opwarmen.
    Serveer dan direct met de coleslaw en eventueel wat gekookte rijst.

Coleslaw

  • Doe de yoghurt, mayonaise, mosterd en wat peper en zout in een ruime mengkom. Roer dit los.
    Gebruik je een zakje witte en rode kool, voeg die toe aan de kom. Anders hak de kolen heel fijn of gebruik hier een keukenrobot voor.
    Schil de wortelen, rasp deze (ook hier kan je een keukenrobot voor gebruiken) en voeg toe aan de mengkom.
    Snij de appel in fijne reepjes. Hak de lente-uitjes fijn. Voeg beide toe aan de mengkom samen met de fijngehakte peterselie. Meng goed.
    Dek af en zet in de koelkast terwijl je de gehaktballetjes bakt.
    Optioneel kan je nog wat citroensap toevoegen.

Notities

(*) Probeer het jezelf hier gemakkelijk te maken en koop in de supermarkt reeds fijn gehakte of fijngesneden witte en rode kool. 
Trefwoord barbecuesaus, doordeweeks recept, gehakt, gehaktballetjes, rode kool, witte kool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.