Zo simpel en toch zo lekker, dat is deze yoghurtmousse met frambozen en Raffaello. Een makkelijk en vooral super origineel toetje met daarin de bekende kokos-amandel praline in verwerkt. Een dessertje dat ideaal is om tijdens een warme zomerdag te maken. Want geen oven voor nodig, is klaar in 20min, met een minimum aan ingrediënten en je kan het makkelijk al uren van tevoren maken. Zeg nu zelf, dit is toch een droom dessertje in een glaasje. Je kan 3 lagen zijn met helemaal onderaan een snelle frambozensaus, gevolgd door de yoghurtmousse met daarin stukjes Raffaello’s. Als afwerking nog wat frambozen en meer is het niet.
TIP! Je zou ook aardbeien of bramen kunnen gebruiken of een mix van verschillende bessen. Echter zou ik dan zeker wat suiker toevoegen.
Hoe maken we deze Yoghurtmousse met frambozen en Raffaello ?
Gebruik je diepvries frambozen voor het frambozensausje? Begin dan met deze te ontdooien. Gewoon even op kamertemperatuur zetten en deze zijn op zo’n 15min zacht.
Ondertussen kan je de mousse alvast maken. Hiervoor doe je griekse yoghurt (of een volle stevige yoghurt) samen met room, poedersuiker, zeste van limoen in een mengkom. Mix dit tot een luchtige romige mousse. Je zal even moeten mixen voor de mousse, dit komt door de yoghurt.
Plet de Raffaello’s tot kruimels. Dit hoeft niet super klein te zijn want je wilt deze nog duidelijk kunnen proeven. Doe deze bij de mousse en meng kort met een spatel. Zet de mousse even in de koelkast.
Plet de diepvries of verse frambozen tot een puree. Je kan hier wat poedersuiker bij doen maar hoeft niet. Ik vind het zurige van de frambozen heerlijk in contrast met het zoete van de mousse.
Voor de samenstelling van de glaasjes, verdeel de frambozenpuree over de glaasjes en schep hierop de mousse. Werk af met nog wat extra verse frambozen en optioneel een gehalveerde Raffaello.
Yoghurtmousse met frambozen en Raffaello
Equipment
- 4 dessertglaasjes
Ingrediënten
- 10 raffaello's + extra om te decoreren
- 250 gr griekse yoghurt
- 250 gr room
- 65 gr poedersuiker
- 1 tl zeste van limoen
- 1/2 tl vanille extract
- 250 gr frambozen (vers of diepvries) + extra verse om te decoreren
Instructies
- TIP! Gebruik je diepvries frambozen voor het onderste sausje, laat deze dan eerst ontdooien
- Doe de raffaello's in een kommetje en stamp ze tot kleinere stukjes. Dit hoeft niet super fijn te zijn want je wilt deze nog kunnen proeven.
- Voor de mousse, doe de yoghurt, room, poedersuiker, zeste van limoen en poedersuiker in een mengkom. KLop dit op tot een luchtige mousse. Je zal wel even moeten kloppen. Voeg dan de fijngestampde raffaello's toe en meng dit kort met een spatel. Zet dit even in de koelkast om op te stijven.
- Voor het frambozensausje hoef enkel maar de verse of ontdooide frambozen te pletten met een vork. Je kan hier wat poedersuiker bij doen maar de mousse is al zoet dus dit zorgt voor een leuk zuur contrast.
- Voor de samenstelling van de glaasjes. Verdeel het frambozensausje over de glaasjes gevolgd door de mousse. Werk af met verse frambozen en eventueel een doormidden gesneden Raffaello. TIP! Je kan dit dessertje makkelijk al enkele uren van tevoren maken. Smakelijk