Ga terug
Gehaktballen dat is altijd een goed idee en met deze sticky gehaktballetjes ga je sowieso scoren. Het geheim zit hem in de saus waarvoor we barbecuesaus gebruiken. Super simpel, makkelijk en snel klaar! Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten. Serveer met een eenvoudige coleslaw

Sticky gehaktballetjes

Gehaktballen dat is altijd een goed idee en met deze sticky gehaktballetjes ga je sowieso scoren. Het geheim zit hem in de saus waarvoor we barbecuesaus gebruiken. Super simpel, makkelijk en snel klaar! Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten. Serveer met een eenvoudige coleslaw
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes

  • 500 gr gehakt (gemengd of kip)
  • 1 ei
  • 1 teentje look (fijn gehakt)
  • 2 lente-uitjes (fijn gehakt)
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 30 gr paneermeel
  • 260 ml barbecuesaus
  • 60 ml water
  • 50 ml honing
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Coleslaw

  • 4 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 el mosterd
  • 1/4 rode kool (*)
  • 1/4 witte kool (*)
  • 2 wortelen
  • 1 appel
  • 3 lente-uitjes
  • 2 el peterselie (fijn gehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

Gehaktballetjes

  • We gaan eerst de gehaktballetjes maken en rollen.
    Meng het gehakt met ei, fijngehakte look, fijngehakte lente-uitjes, gerookt paprikapoeder, paneermeel, peper en zout. Rol hier gehaktballetjes van.
    Zet deze even afgedekt in de koelkast zodat ze kunnen opstijven. (Ondertussen kan je de coleslaw maken)
    TIP! Je zou dit makkelijk al enkele uren van tevoren kunnen doen
  • Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie.
    Bak hierin de gehaktballetje mooi goudbruin langs alle kanten. De balletjes dienen echt bijna gaar te zijn binnenin. Schep dan uit de pan en laat even uitlekken op wat keukenpapier
  • Maak de pan een beetje prober met wat keukenpapier maar je hoeft deze echt niet af te wassen. Doe de BBQ saus, water en honing in de pan. Roer even los. Zet op een middelhoog vuur en laat zo'n 2min zachtjes sudderen.
    Voeg dan de gehaktballetjes toe en roer goed zodat elk balletjes een mooi laagje van de saus heeft. Laat zo'n nog zo'n 2min zachtjes sudderen in de pan zodat de gehaktballetjes terug kunnen opwarmen.
    Serveer dan direct met de coleslaw en eventueel wat gekookte rijst.

Coleslaw

  • Doe de yoghurt, mayonaise, mosterd en wat peper en zout in een ruime mengkom. Roer dit los.
    Gebruik je een zakje witte en rode kool, voeg die toe aan de kom. Anders hak de kolen heel fijn of gebruik hier een keukenrobot voor.
    Schil de wortelen, rasp deze (ook hier kan je een keukenrobot voor gebruiken) en voeg toe aan de mengkom.
    Snij de appel in fijne reepjes. Hak de lente-uitjes fijn. Voeg beide toe aan de mengkom samen met de fijngehakte peterselie. Meng goed.
    Dek af en zet in de koelkast terwijl je de gehaktballetjes bakt.
    Optioneel kan je nog wat citroensap toevoegen.

Notities

(*) Probeer het jezelf hier gemakkelijk te maken en koop in de supermarkt reeds fijn gehakte of fijngesneden witte en rode kool. 
Trefwoord barbecuesaus, doordeweeks recept, gehakt, gehaktballetjes, rode kool, witte kool