Speculaas truffels

Onweerstaanbaar lekker zijn deze speculaas truffels en bovendien super snel en makkelijk te maken. Met slechts enkele ingrediënten tover je de lekkerste truffels op tafel, ideaal voor bij de koffie. Binnenin vind je een combinatie van speculaas koekjes, roomkaas en speculaaspaste en daarrond zit een lekkere chocolade korstje.
Naar recept gaan

Onweerstaanbaar lekker zijn deze truffels, dus wees gewaarschuwd! Heerlijk van smaak en ook nog eens super snel en makkelijk te maken. Met de feestdagen die naderen zijn deze truffels een ideale traktatie. Origineel om bij de koffie te serveren met Kerst maar ook leuk om cadeau te doen. Verpak ze in een leuk doosje of koffietasje en je gaat scoren qua originaliteit en yumminess. Ook handig, deze truffels vragen slechts een paar ingrediënten namelijk speculaaskoekjes, speculaaspasta, roomkaas en witte chocolade. Daar gaat nog wat zeste van sinaasappel en kaneel bij voor extra veel smaak.

Onweerstaanbaar lekker zijn deze speculaas truffels en bovendien super snel en makkelijk te maken. Met slechts enkele ingrediënten tover je de lekkerste truffels op tafel, ideaal voor bij de koffie. Binnenin vind je een combinatie van speculaas koekjes, roomkaas en speculaaspaste en daarrond zit een lekkere chocolade korstje.

Hoe maken we deze speculaas truffels?

Beginnen doen we met de speculaaskoekjes fijn te malen in een blender of foodprocessor. In een mengkom mixen we de roomkaas met de speculaaspasta, zeste van sinaasappel en wat kaneel tot een gladde massa. Voeg hier de verkruimelde speculaasjes aan toe en mix/kneed tot een stevig deeg. Zet dit zo’n 30min in de koelkast om op te stijven.“ Rol er vervolgens balletjes van, leg deze op een bord of snijplank bekleed met bakpapier. Zet de balletjes zo’n 30min in de diepvries om op te stijven.

Smelt witte chocolade met een klein beetje speculaaspasta au bain-marie. Roer dit goed los. Haal de balletjes één voor één door de gesmolten chocolade. Laat elk balletje wat uitlekken en leg dan terug op het bord of snijplank. Strooi er meteen nog wat extra verkruimelde speculaasjes over. Zet in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. Bewaar de truffels ook in de ijskast.
Onweerstaanbaar lekker zijn deze speculaas truffels en bovendien super snel en makkelijk te maken. Met slechts enkele ingrediënten tover je de lekkerste truffels op tafel, ideaal voor bij de koffie. Binnenin vind je een combinatie van speculaas koekjes, roomkaas en speculaaspaste en daarrond zit een lekkere chocolade korstje.
Onweerstaanbaar lekker zijn deze speculaas truffels en bovendien super snel en makkelijk te maken. Met slechts enkele ingrediënten tover je de lekkerste truffels op tafel, ideaal voor bij de koffie. Binnenin vind je een combinatie van speculaas koekjes, roomkaas en speculaaspaste en daarrond zit een lekkere chocolade korstje.

Speculaas truffels

Onweerstaanbaar lekker zijn deze speculaas truffels en bovendien super snel en makkelijk te maken. Met slechts enkele ingrediënten tover je de lekkerste truffels op tafel, ideaal voor bij de koffie. Binnenin vind je een combinatie van speculaas koekjes, roomkaas en speculaaspaste en daarrond zit een lekkere chocolade korstje.

Ingrediënten
  

  • 200 gr speculaaskoekjes + extra
  • 100 gr roomkaas
  • 135 gr speculaaspasta
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel
  • 1 snuifje kaneel
  • 200 gr witte chocolade

Instructies
 

  • Begin met de speculaaskoekjes fijn te malen in een blender. Maal nog zo'n 2 extra koekjes fijn om de truffels mee af te werken.
    Zet even opzij.
    Doe de roomkaas en 85gr speculaaspasta in een mengkom. Voeg ook de zeste van sinaasappel en kaneel toe. Mix tot een gladde massa. Doe er de fijngemalen speculaas bij en mix tot een stevige massa.
    Zet dit zo'n 30min in de koelkast om op te stijven.
    Rol er vervolgens balletjes van en leg op een bord of plaat bekleed met bakpapier. Zet voor zo'n 30min in de diepvries zodat deze goed koud zijn
  • Smelt de witte chocolade en de resterende 50gr speculaaspasta au bain-marie.
    Eventueel kan je de gesmolten chocolade nog kleurtje geven met wat kleurstof.
    Haal de balletjes doorheen de witte chocolade. Laat elk balletje ietwat uitlekken alvorens terug op het beklede bord of plaat te leggen. Strooi er meteen nog wat extra speculaas kruimels over.
    Bewaar de truffels in de koelkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.